Εμφάνιση νεότερων 14 από 34 αναρτήσεις από Απρίλιος 2009. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων
Εμφάνιση νεότερων 14 από 34 αναρτήσεις από Απρίλιος 2009. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Η αποζημίωση των Καταλανών στη Μονή Βατοπαιδίου και η "συγνώμη" για τις καταστροφές,700 χρόνια μετά!

ΕΝΩ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,Η ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ,ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ 1305!!!

Η ιστορια ειναι γνωστη σε οσους ασχολουνται με εκεινη την περιοδο και το Αγιο Ορος γενικοτερα,αλλα αγνωστη σ'αυτους που βομβαρδιζονται καθημερινα με ανεπαισχυντη προπαγανδα εναντιον της Μονης Βατοπαιδιου,που παρα τον συνεχη πολεμο παραμενει ενας πολυτιμος φαρος της Ορθοδοξιας παγκοσμιως.Γι'αυτο λοιπον,την βαζουμε εδω,τοσο απο ελληνικη πηγη οσο και απο ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ (οσοι γνωριζουν ισπανικα,δεν θα δυσκολευτουν να την καταλαβουν):

"Ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό στη Μονή Βατοπεδίου η αναστήλωση ενός μνημείου, που χρηματοδοτείται από την καταλανική κυβέρνηση ως συμβολική αποζημίωση των καταστροφών που οι Καταλανοί είχαν προκαλέσει στο Aγιον Oρος στις αρχές του14ου αιώνα.

Σήμερα, επτακόσια ολόκληρα χρόνια μετά τα γεγονότα που στοίχειωσαν την αγιορείτικη συλλογική μνήμη, η συμβολική αυτή χειρονομία αποκτά ιδιαίτερη σημασία τόσο για το Aγιον Oρος όσο και, γενικότερα, για την Ελλάδα.

Μια σύντομη αναφορά στο, μάλλον άγνωστο για τους Eλληνες, ιστορικό της καταλανικής παρουσίας στον ελλαδικό χώρο κατά τον μεσαίωνα, είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει κατανοητή η χειρονομία της σημερινής Καταλωνίας.

Eπειτα από μία βαριά ήττα που υπέστη από τους Οθωμανούς το 1302, ο Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος στράφηκε για βοήθεια στους Αλμογάβαρους πολεμιστές της Καταλανικής Εταιρείας, τον ισχυρότερο μισθοφορικό στρατό της εποχής. Παρά το υπέρογκο ποσό που ζήτησε ο αρχηγός τους, ιππότης Ρογήρος ντε Φλορ, ο βυζαντινός αυτοκράτορας τους προσέλαβε, διαπράττοντας αυτό που ο ιστορικός Donald Nicol αποκαλεί «το ακριβότερο από όλα τα λάθη» του Ανδρόνικου.

Oταν, το 1305, ο Ρογήρος δολοφονήθηκε από ελληνικό χέρι στην Αδριανούπολη, οι Καταλανοί, ανεξέλεγκτοι, καλώντας και τους Τούρκους να περάσουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, ξεχύθηκαν στις θρακικές πεδιάδες, ρημάζοντας επί δύο χρόνια τα πάντα και αφήνοντας πίσω τους αυτό που οι βυζαντινοί χρονογράφοι αποκάλεσαν «σκυθική έρημο». Στη συνέχεια κινήθηκαν δυτικά, λεηλατώντας την ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και το Aγιον Oρος, και, αφού πολιόρκησαν ανεπιτυχώς τη Θεσσαλονίκη, στράφηκαν νότια, καταλύοντας το γαλλικό δουκάτο των Αθηνών και Θηβών και εγκαθιδρύοντας μία καταλανική κυβέρνηση που κράτησε 77 ολόκληρα χρόνια (1311-1388).

Αν στη νότια Ελλάδα η ανάμνηση εκείνης της βαρβαρότητας ξεθώριασε και ένα μέρος του καταλανικού ανθρώπινου δυναμικού απορροφήθηκε από τους ντόπιους πληθυσμούς, στο Aγιον Oρος, όπου η διατήρηση των παραδόσεων έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα, φαίνεται πως ποτέ δεν συγχώρησαν την καταλανική επιδρομή. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με κάποιες αγιορειτικές παραδόσεις, υπήρξαν και Καταλανοί που προσηλυτίστηκαν στην Ορθοδοξία και έγιναν μοναχοί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το χρονικό της σημερινής καταλανικής πρωτοβουλίας, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο τροβαδούρος Τζουζέπ Τέρο και ο ποιητής Κάρλες Ντουάρτε, δύο σημαντικοί καλλιτέχνες και λόγιοι, από τους πρωτεργάτες της μεταφρανκικής καταλανικής αφύπνισης. Η υπόθεση ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια, όταν ο Τέρο δεν έγινε δεκτός από τον αρχοντάρη κάποιας αγιορείτικης μονής επειδή ήταν Καταλανός. Σοκαρισμένος ανακάλυψε ότι για τους ελληνικούς προσκυνηματικούς οδηγούς οι Καταλανοί ήταν συνώνυμο περίπου του απόλυτου κακού, πράγμα που δεν έπαψε να τον βασανίζει τα επόμενα χρόνια. Oταν ο φίλος του Κάρλες Ντουάρτε ανέλαβε την πολιτική θέση του γενικού γραμματέα της Τζενεραλιντάντ, ο Τέρο του διηγήθηκε την τραυματική του εμπειρία, ρίχνοντας και μια ιδέα που είχε ωριμάσει στο κεφάλι του: για να επανορθώσει η Καταλωνία, θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει την αναστήλωση ενός αγιορείτικου μνημείου!

Αναγνωρίζοντας τη βαθύτερη πολιτική και πολιτισμική σημασία που μια τέτοια χειρονομία θα είχε στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης, ο Ντουάρτε υιοθέτησε και προώθησε την ιδέα στον τότε πρόεδρο Πουγιόλ και στη συνέχεια επεξεργάστηκε το σχέδιο νόμου, το οποίο και υπερψηφίστηκε από το καταλανικό κοινοβούλιο.

Στη θερμή συνάντηση με τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Εφραίμ (εικονα αριστερα), ο Κάρλες Ντουάρτε, αναφερόμενος στις καταλανικές επιδρομές του 14ου αιώνα, τόνισε με μεγάλη ομολογουμένως γενναιότητα ότι «σήμερα η Καταλωνία θέλει να σβήσει αυτό το στίγμα από την ιστορία της» και ότι «οι Καταλανοί είναι ένας λαός που μαθαίνει από τα λάθη του». Και εξήγησε ότι «η απόφαση της Τζενεραλιντάντ, ένας θερμός εναγκαλισμός μεταξύ Ελλάδας και Καταλωνίας, αποτελεί μία χειρονομία φιλίας και αναγνώρισης της εκπληκτικής κληρονομιάς, σε ό,τι αφορά το πνεύμα, την ηθική και την καλλιτεχνική δημιουργία, που η Ελλάδα χάρισε στις χώρες της Μεσογείου και στον κόσμο ολόκληρο».

Η μόνιμη έκθεση που θα εγκατασταθεί στο περίφημο βατοπαιδινό σκευοφυλάκιο (φωτογραφια αριστερα) θα περιλαμβάνει τα πολυτιμότερα δώρα ηγεμόνων και πατριαρχών προς τη Μονή, αντικείμενα υψηλής βυζαντινής τέχνης που χρονολογούνται από τον 10ο ως τον 15ο αιώνα. Το έργο, κόστους 240.000 ευρώ, τελειώνει σύντομα και ήδη προγραμματίζεται ο επίσημος εγκαινιασμός του το ερχόμενο φθινόπωρο, παρουσία της νέας καταλανικής ηγεσίας υπό τον πρόεδρο Πασκουάλ Μαραγκάγ, οπότε θα τοποθετηθεί στο εξωτερικό του κτιρίου εγχάρακτη αναμνηστική πλάκα που θα πιστοποιεί τη χορηγία της Καταλωνίας."

Ας τα βλεπουν αυτα οι εγχωριοι ανθελληνικοι και αντιορθοδοξοι κυκλοι,που προσπαθουν με καθε τροπο να πληξουν την υπερχιλιετη παραδοση και Ιστορια της Μονης και του Αγιου Ορους γενικοτερα.Οι "ξενοι" Καταλανοι εβαλαν τα γυαλια στους "Ελληνες":αισθανομαστε περηφανοι για τη χειρονομια τους αυτη και θλιψη για την καταντια των "συμπατριωτων" μας... TwitThis

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Παγκόσμιος παροξυσμός για τη "γρίπη των χοίρων" και φακέλωμα πολιτών μέσω θερμικών καμερών ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΙΚΗ (!!!) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ιος της "γριπης των χοιρων",οπως αυτος ειναι στη σημερινη του μορφη,εχει προκαλεσει ηδη ενα παγκοσμιο κυμα αμφισβητησεων και ερωτηματικων,αφου οι επιστημονες μιλουν για "ιο-μωσαικο,απο γεννετικο υλικο χοιρων-πτηνων και ανθρωπων"!!!Περα ομως απο το θεωρητικο και...συνωμοσιολογικο επιπεδο,εχουμε να κανουμε με ορισμενα πρακτικα ζητηματα που προκυπτουν απο την εξαπλωση (;) της γριπης,ακομα και στη χωρα μας...

Μολις σημερα λοιπον και με βαση αυτο το δημοσιευμα,την τοποθέτηση θερμικών καμερών στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας στη χώρα μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του, επισκεπτόμενος το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τέθηκαν σε λειτουργία τέσσερις θερμοκάμερες, που ανιχνεύουν τους εμπύρετους ταξιδιώτες.

Τη λειτουργία τους παρουσίασε στο αεροδρόμιο ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου.

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, 117 άτομα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι 12 εξ αυτών υποβλήθηκαν σε περαιτέρω εξετάσεις στο Σισμανόγλειο.

Ισως καποιοι βρουν στις φωτογραφιες απο τις θερμικες καμερες ομοιοτητες με ταινιες επιστημονικης φαντασιας ή διαφορα καταστροφολογικα ντοκιμαντερ:ΚΙ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!Αυτη που ο κυριος Αβραμοπουλος και διαφοροι αλλοι ομολογοι του παγκοσμιως,βρηκαν ευκαιρια να εφαρμοσουν με αφορμη τη συγκεκριμενη γριπη:ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!

Διοτι ποιος μπορει να μας εξηγησει αν αυτα τα 117 ατομα που υποβληθηκαν σε εξετασεις,επειδη προφανως τα μηχανηματα εδειχναν οτι ειχαν εστω λιγο πυρετο,εχουν εστω την παραμικρη σχεση με τη γριπη των χοιρων;Δηλαδη οποιος ανεβαζει για οποιοδηποτε λογο...μερικα δεκατα παραπανω απο τη φυσιολογικη ανθρωπινη θερμοκρασια,ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΦΑΚΕΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣ "ΥΠΟΠΤΟΣ";

Αν αυτο δεν ειναι βαναυση καταπατηση των δικαιωματων μας,τι ακριβως ειναι;Και φυσικα,κανενα Μμε δεν προκειται να βγαλει αχνα για το γεγονος,ΙΣΑ-ΙΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!Οπως και τα κομματα "αριστερης" ιδεολογιας που εναντιωνονται στη χρηση καμερων,καταστρεφοντας τις κιολας,εδω δεν προκειται να πουν κουβεντα!

Βλεπετε,το σχεδιο παγκοσμιας χειραγωγησης πρεπει να συνεχιστει,μεχρι να ολοκληρωθει:απο την ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ μεχρι τις υποτιθεμενες "πανδημιες",Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΩΣ...ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΚΡΙΣΕΙΣ"!

Σας φαινονται υπερβολικα ολα αυτα;Ριξτε τοτε μια ματια στους Μεξικανους στρατιωτες που ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟΠΛΟΙ,για καθε ενδεχομενο:ειναι το ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ στο δρομο για ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.Και φυσικα,δεν θα μπορουσαν να λειψουν απ'ολο αυτο το...γαιτανακι του τρομου τα αδηφαγα Μμε,που κατατρομοκρατουν τον κοσμο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,θελοντας να μας κανουν να μη βγαινουμε απ'τα σπιτια μας!!!Και για του λογου του αληθες,ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ,ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ASSOCIATED PRESS:Τελος,προκαλει μεγαλη απορια η διαφορετικη εκτιμηση των θυματων της γριπης των χοιρων:οι μεξικανικες αρχες κανουν λογο για 159 θυματα,ενω οι γιατροι και οι εκπροσωποι της Παγκοσμιας Οργανωσης Υγειας (WHO),μολις για 7!!!Μαλιστα,τονιζουν οτι οι υπολοιποι θανατοι οφειλονται ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!!!

Σιγουρα τα παιχνιδια που παιζονται ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ απο τους ισχυρους του κοσμου ειναι πολλα και υποπτα...και καλο ειναι να ειμαστε ξυπνιοι κι ετοιμοι για τις προκλησεις του αμεσου μελλοντος... TwitThis

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:"Μακεδονία" τα Σκόπια και "Μακεδονικό" το συγκρότημα των γειτόνων,σύμφωνα με το επίσημο site της Eurovision!!!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ,ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑ...ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ (!!!) ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΤΗΣ EUROVISION-Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Σ'ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;;;

Οπως μπορει να διαπιστωσει κανεις μπαινοντας στο σαιτ του συγκεκριμενου διαγωνισμου τραγουδιου,με εξαιρεση το αρχικο "FYR Macedonia" (που ειναι λαθος,μιας και το επισημο ονομα της γειτονος χωρας ειναι FYROM),στην παρουσιαση του συγκροτηματος απο τα Σκοπια αναγραφονται συνεχως οι λεξεις "Μακεδονια","Μακεδονες" και "Μακεδονικο": ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ SCREENSHOTS)!!!

Αληθεια,η κρατικη ΕΡΤ που με τα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου συμμετεχει και μαλιστα με ατελειωτες φιεστες και "promotion" στο συγκεκριμενο γυφτο-πανηγυρακι εδω και χρονια,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;Δικαιολογει τη χρηση του ονοματος "Μακεδονια" απο το ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ;

Εχουμε ολοι χρεος να βομβαρδισουμε με emails τους υπευθυνους αυτης της καταστασης και να επισημανουμε το θεμα σε οσους δεν το γνωριζουν:ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ...ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ Σ'ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΣΕΒΕΤΑΙ,ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!

Μπορειτε να επικοινωνησετε με την ΕΡΤ μεσω αυτης της φορμας επικοινωνιας.Εμεις,τους στειλαμε ηδη το παρακατω κειμενο:

"Κυριοι,

με μεγαλη εκπληξη ειδαμε οτι η συμμετοχη της χωρας των Σκοπιων (FYROM),παρουσιαζεται στο επισημο σαιτ του διαγωνισμου (http://www.eurovision.tv/page/home) ως "FYR Macedonia".Και φυσικα,το προβλημα δεν ειναι μονο αυτο,αλλα οτι στην παρουσιαση του συγκροτηματος της γειτονικης χωρας,αναγραφονται ως "Μακεδονες",η δε χωρα τους ως "Μακεδονια".Μπορειτε να το επιβεβαιωσετε εδω:http://www.eurovision.tv/event/artistdetail?song=24685&event=1480

Θα θελαμε λοιπον να σας κανουμε τις παρακατω ερωτησεις,επι του θεματος:

-Θεωρειτε σωστη αυτη την τακτικη εκ μερους των διοργανωτων;

-Εχετε γνωση του θεματος;

-Τι προτιθεστε να κανετε;

Φιλικα,
η ομαδα του http://hellas-orthodoxy.com/"

Επισης,η διευθυνση email του επισημου σαιτ ειναι η εξης:[email protected]

Για μια ακομη φορα,οι διοργανωτες τετοιων "παγκοσμιων events",δειχνουν να μην μας υπολογιζουν καθολου...ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ; TwitThis

Χιλιάδες Τούρκοι προσκυνητές στον Αι-Γιώργη της Πριγκήπου!!!

ΕΝΩ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΑ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΑΠΟ...ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!

Α υτο που γινεται καθε χρονο 23 Απριλιου,δηλαδη του Αγιου Γεωργιου,στην Τουρκια,δεν μπορει παρα να χαρακτηρισθει ως ενα "συγχρονο θαυμα":διοτι πώς αλλιως να αποκαλεσει κανεις τον συνωστισμο δεκαδων χιλιαδων Τουρκων (δειτε την φωτογραφια αριστερα),που περιμενουν ατελειωτες ωρες προκειμενου να προσκυνησουν την θαυματουργη εικονα του Αγιου Γεωργιου του Κουδουνα,δινοντας παραλληλα σημειωματα με τις παρακλησεις τους!

Οπως χαρακτηριστικα αναφερει και το δημοσιευμα των "Νεων" σχετικα με το θεμα,«και να χιόνιζε, εγώ πάλι θα ερχόμουν στον Αϊ-Γιώργη σήμερα», μου λέει η Σεμά. Είναι μουσουλμάνα, πιστεύει στον Αλλάχ αλλά και στα θαύματα του ΑϊΓιώργη του Κουδουνά! Πέρσι του ζήτησε σπίτι και της το έδωσε! Κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου χιλιάδες Τούρκοι συνωστίζονται στην Πρίγκηπο και κάνουν την ευχή τους στον Άγιο.

Η Σεμά μοίραζε ζάχαρη στην έξοδο της εκκλησίας. «Ήρθα εδώ για να τον ευχαριστήσω», μου λέει.

Πρώτη φορά άκουσε για τον θαυματουργό άγιο στην τουρκική τηλεόραση πέρσι. Είδε τις ουρές των Τούρκων που περίμεναν έξω από την εκκλησία με τις ώρες για να ανάψουν ένα κερί και να κάνουν την ευχή τους. Ήταν 23 Απριλίου, αλλά αποφάσισε να πάει έστω και την άλλη μέρα. «Είναι θέμα πίστης. Ο άγιος με άκουσε και πραγματοποίησε την ευχή μου», μου λέει η Σεμά. Θα πάει και του χρόνου για να κάνει μια άλλη ευχή. Και μέχρι τότε θα διαβάσει στα τουρκικά την Καινή Διαθήκη που της έδωσαν κάποιοι προτεστάντες έξω από το μοναστήρι.

«Θέλω να μάθω για τη θρησκεία του άλλου», μου λέει η Σεμά.

Στην πλειονότητά του το μουσουλμανικό ποίμνιο του ΑϊΓιώργη του Κουδουνά αποτελείται από γυναίκες με βαθιά πίστη.

Ακόμη και μαντιλοφορούσες ξεχώριζες στην εκκλησία να προσεύχονται με τις παλάμες ανοιχτές προς τον ουρανό, όπως ακριβώς οι μουσουλμάνοι. Ανηφορίζοντας για το μοναστήρι έβλεπα γυναίκες να ανεβαίνουν ξετυλίγοντας κλωστή μέχρι την είσοδο της εκκλησίας. «Τι σημαίνει η κλωστή;», ρώτησα μία από αυτές. Με κοίταξε στα μάτια και γύρισε αμέσως το πρόσωπό της αλλού. Ύστερα πλησίασα μια άλλη που κρατούσε λάδι. «Θα το πάτε στον άγιο;», τη ρώτησα. Σάστισα όταν είδα ότι και εκείνη έκανε το ίδιο. Με κοίταξε και γύρισε το πρόσωπό της αλλού. Μια κυρία που κατέβαινε από το μοναστήρι μου εξήγησε. «Ούτε κι εσείς δεν πρέπει να μιλάτε όσο ανεβαίνετε. Μπορείτε να μιλήσετε μόνο στην επιστροφή. Όταν πια θα έχετε αφήσει την ευχή πίσω». Κοίταξα γύρω μου. Όλοι ανέβαιναν βουβοί προς τον Αϊ-Γιώργη!

Σε ενα ακομα αρθρο που αξιζει να διαβασετε,αυτο της γνωστης δημοσιογραφου Μαγιας Τσοκλη,αναφερονται τα εξης:

"Αποφάσισα λοιπόν, χωρίς καλά καλά να ξέρω την απόσταση, να πάω στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά με τα πόδια. Δίπλα στο χώρο όπου σταθμεύουν τα παετόνια, βρήκα την εκκλησία της Παναγίας. Ηταν Μεγάλη Τετάρτη. Τη λειτουργία παρακολουθούσαν πέντε άτομα από τους σαράντα Ρωμιούς που ζουν μόνιμα στο νησί και να σκεφτεί κανείς ότι στις αρχές του 20ού αιώνα η Ρωμιοί της Πριγκήπου έφταναν τις 15.000… Μετά το αντίδωρο, ρώτησα μια κυρία για το προσκύνημα των μουσουλμάνων στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά. «Εντύπωση με κάνει, παιδί μου», μου είπε, «αυτό το κακό τα τελευταία 15 χρόνια έγινε. Στο δικό μας τον καιρό, πού τέτοια πράγματα. Μόνο εμείς οι Ορθόδοξοι πηγαίναμε στον Αη Γιώργη… Πώς μαζεύτηκαν αυτοί τώρα; Δεν είδες τι πουλάνε: κουδούνια και χρυσά κλειδιά για να ανοίγουν σπίτια. Πήγες να δεις; Από κάτω μέχρι πάνω κάνουν ολόκληρους μακαράδες από κλωστή. Τι να πω δεν ξέρω…», συμπλήρωσε."

Οσοι εχουν επισκεφθει την Πολη,θα εχουν διαπιστωσει την υπαρξη πολλων "Τουρκων",οι οποιοι μιλανε απταιστα ελληνικα,φορανε κρυφα σταυρους και στα σπιτια τους διατηρουν βυζαντινες εικονες:ειναι οι λεγομενοι "κρυπτοχριστιανοι",που υπο το φοβο των...Ιουδαιων,κρατανε κρυφη,αλλα ζωντανη την πιστη τους.Πολλοι απο αυτους,ειναι Ελληνες Κωνσταντινουπολιτες,που προτιμησαν να εξισλαμισθουν για τα ματια του κοσμου,προκειμενου να μην εγκαταλειψουν την αγαπημενη τους Πολη,κατα τις φοβερες διωξεις Χριστιανων το 1955.

Αλλοι-κι εδω ειναι το σημαντικο θεμα-ειναι Τουρκοι,οι οποιοι εγιναν Χριστιανοι εν κρυπτω,ειδικα τα τελευταια χρονια:οι πωλησεις της Αγιας Γραφης ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ αγγιξαν τα 8.000.000 (!!!) περυσι,ενω ειναι κοινη η πεποιθηση,ακομα και αναμεσα στους φανατικοτερους μουσουλμανους,οτι οι χριστιανοι πολλαπλασιαζονται συνεχως!

Κι ενω αυτα γινονται στη γειτονικη χωρα,εμεις εδω,κλεισμενοι στη μιζερια της αθειας,του υλισμου,του γραικυλισμου και της στειρας αντιδραστικοτητας,συνεχιζουμε να βριζουμε οτιδηποτε ιερο και οσιο,με...ξεχωριστη ειδικευση τελευταια σε ο,τι αφορα το Αγιον Ορος!!!Αραγε,τι πρεπει να γινει για να εκτιμησουμε τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ;ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ "ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ" ΤΟΥΡΚΟΙ;

Δυστυχως,δεν θ'αργησει κι αυτο να γινει...αν και ειναι εξαιρετικα αμφιβολο οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ,θ'αλλαξουμε μυαλα... TwitThis

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

"Οικονομική κρίση" στην Ελλάδα:Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ;ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σ'ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ...

Για το συγκεκριμενο θεμα,κυριως ως προς την κοινωνικη του διασταση,θελαμε να γραψουμε εδω και αρκετο καιρο,απλα περιμεναμε να σιγουρευτουμε οτι καποιες "ενδειξεις" θα γινονταν...αποδειξεις!Δηλαδη διαφορες καταστασεις που βιωνουμε στην καθημερινοτητα μας,σε αντιδιαστολη με τη ζοφερη εικονα που μας παρουσιαζουν τα Μμε και οι πολιτικοι,αν τελικα ειναι η πλειοψηφια ή η μειοψηφια των οσων συμβαινουν στη ζωη του Νεοελληνα,το ετος 2009,εν μεσω οικονομικης κρισης...

Δεν χρειαζεται εδω να αναλυσουμε αν αυτη η κριση ειναι υπαρκτη ή τεχνητα δημιουργημενη για να εξυπηρετησει αλλους-αμαρτωλους-σκοπους.Το εχουμε κανει συχνα σε αλλα αρθρα,ενω οι προσφατες δηλωσεις του Μητροπολιτη Πειραιως Σεραφειμ,δινουν ορισμενες κατευθυντηριες γραμμες σχετικα με το ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ πισω απο αυτη την "κριση".Εδω,θα μιλησουμε για τη συμπεριφορα μας απεναντι της,αν αλλαξε κατι και τελικα,ποσο και αν μας επηρεασε.

Ακουμε λοιπον καθημερινα στα Μμε ποσο πολυ πρεπει να προσεχουμε,οτι "οι Ελληνες δυσκολα τα βγαζουν περα",πως "σχεδον το 30% ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας και πειναει" και αλλα τετοια εφιαλτικα σεναρια:ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;Αυτα που βλεπουμε γυρω μας καθημερινα συμπιπτουν με ολη αυτη την τρομολαγνεια;

Κρινοντας απο το σημερινο δημοσιευμα των "Νεων" σχετικα με την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΤΖΙΠ,οχι!!!Βεβαια,δεν χρειαζοταν να μας το πει κανεις οτι απο τοτε που εφαρμοστηκε η μειωση στα τελη ταξινομησης,ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ,ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ!!!Αυτο το βλεπουμε μονοι μας και το ζουμε καθημερινα!Απλα τωρα ερχεται η επιβεβαιωση...

Το χειροτερο ομως δεν ειναι αυτο,αλλα το γεγονος πως οι αγοραστες τους ανηκουν ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ,δηλαδη αυτων που κινδυνευουν περισσοτερο απο την οικονομικη κριση!!!Μαλιστα,οπως τονιζει ο αντιπροσωπος της Crhysler Jeep,"ο τόπος διαμονής των πελατών οι οποίοι παραγγέλνουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού είναι από περιοχές όπως η Κυψέλη, ο Κολωνός, το Περιστέρι, η Νίκαια, το Μενίδι."ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ...ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΕΣ!!!

Αντιστοιχα,εμπορος της Mercedes-Benz,λεει πως "ρεκόρ καταγράφονται εξάλλου και στις εβδομαδιαίες πωλήσεις, τα οποία μάλιστα που καταρρίπτονται συνεχώς, με αποτέλεσμα τη μείωση του στοκ σε νούμερα που οδηγούν σε οικονομική εξυγίανση".Με αλλα λογια;ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ενω τα μικρομεσαια παραμενουν στα...αζητητα!!!

Η κατασταση ειναι κωμικοτραγικη:τα συμπλεγματα του νεοελληνα που αναγονται σε αλλες εποχες,τον οδηγουν να δανειζεται ανεξελεγκτα προκειμενουν να εχει το καλυτερο αυτοκινητο και σπιτι,για να επιδεικνυεται και να ψωροπερηφανευεται:δειτε τον κυριο της φωτογραφιας ποσο καμαρωνει διπλα στην ολοκαινουρια Mercedes του και βγαλτε τα συμπερασματα σας...

Εμεις,τα'χουμε ξαναπει:η οποια οικονομικη κριση,που σαρωσε αλλες χωρες με κλεισιμο επιχειρησεων,απολυσεις χιλιαδων και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,στη χωρα μας ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ...ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ,Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ:ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΟΥ,ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ,ΘΑ ΚΛΑΦΤΕΙ ΣΤΟΝ...ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ!!!

Και το χειροτερο;Θα δωσει αφεση αμαρτιων στους εκαστοτε πολιτικους και νεκροθαφτες της πατριδας του ψηφιζοντας τους,επειδη τους μειωσε...τα τελη ταξινομησης!!! TwitThis

Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Παλικάρι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ,στηλιτεύει τη σιωνιστική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!

ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ,ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ-ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΟΜΠΙ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!

Οι δηλωσεις του Μητροπολιτη Πειραιως,πρεπει να διαδοθουν σε ολους τους Ελληνες και να γινουν παραδειγμα προς μιμηση απο αλλους Ιεραρχες,ως προς τον τροπο που ο Σεραφειμ εκφραζει αντρικια,χωρις να φοβαται μην χαρακτηριστει απο τα γνωστα τσουτσεκια της δημοσιογραφιας και της αριστερης χολερας,τις αποψεις του.Απολαυστε τις:

«Εγκληματική οργάνωση του διεθνούς σιωνισμού» αποκαλεί ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία συνεδριάζει από 14 έως 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης». Οπως σχολίασε δε, «το έτος 1993 ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ είπε την προφητική ρήση ότι σε δύο μήνες θα έχανε τη δεδηλωμένη η τότε κυβέρνηση, που μάλιστα φιλοξενούσε τη διάσκεψη».

Με το γνωστό πύρινο και αληθινό λόγο του ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εξέδωσε ανακοινωθέν με αφορμή τον ερχομό της γνωστής Γκαχάλα (το αληθινό όνομα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ), που, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σεραφείμ, «διαδόχου του εβραϊκού Σαχερντίν (συνεδρίου) που ιδρύθηκε το 1954 στο Οόστεμπικ της Ολλανδίας και αποτελεί υπερστοά»«είναι ένα αίσχιστο διευθυντήριο παγκοσμιοποιήσεως που απεργάζεται τη διάλυση του έθνους-κράτους και την προώθηση στις μάζες της ιδέας της αναγκαιότητας μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης».

Ο δυναμικός ιεράρχης αναφέρεται και στα άτομα που συγκροτούν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: «επίλεκτα στελέχη του εβραϊκού λόμπι καθώς και από τους παγκοσμίως εγνωσμένους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες Ρότσιλντ και Ροκφέλερ και τους γνωστούς ανθέλληνες Κίσινγκερ, Μπρεζίνσκι και Σόρος». Ο κ. Σεραφείμ στηλιτεύει επίσης την «άκρα μυστικοπάθεια ίδιον των σιωνιστικής κατευθύνσεως εταιρειών».

«Σήμερα μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού επηκολούθησε και η κατάρρευση του υπαρκτού καπιταλισμού, με αποτέλεσμα την παγκόσμια οικονομική κρίση που προωθείται από το σιωνιστικό τέρας για να οδηγηθεί η ανθρωπότης μοιραία, κατ' αυτούς, στην παγκόσμια υπερκυβέρνηση και στον εκλεκτό της μεσσία, ο οποίος δήθεν θα αποδομήσει τις οικονομοπολιτικές συνθήκες των κρατών διά να τις "επανιδρύσει" επιβάλλοντας στυγνή παγκόσμια δικτατορία και ενοποιώντας και τις θρησκείες στην πανθρησκεία του δυσώνυμου Εωσφόρου» αναφέρει μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν του ο κ. Σεραφείμ. Σχολιάζοντας το ανακοινωθέν του άλλος μητροπολίτης είπε: «Την αλήθεια καταγράφει ο Πειραιώς, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Πηγη.

Εμεις,ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τον Μητροπολιτη Πειραιως Σεραφειμ,ο οποιος ειναι απο τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που εχουν το θαρρος της προσωπικης τους γνωμης,συνοδευομενο απο αδιασειστα στοιχεια και αξιοθαυμαστη ρητορεια.Χαιρομαστε μαλιστα που τα λεγομενα του συμπιπτουν ΠΛΗΡΩΣ με τα δικα μας γραφομενα,που εδω και καιρο εχουμε ξεσκεπασει τη συγκεκριμενη Μασονικη Στοα-Λεσχη,σε αντιθεση με τα κατευθυνομενα Μμε που δεν τολμανε να κανουν κατι τετοιο,επειδη τους εμποδιζουν τα αφεντικα τους.

Ταυτοχρονα,ο Μητροπολιτης Πειραιως πρεπει να ειναι ετοιμος να αντικρουσει την ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ που θα εξαπολυσουν εναντιον του οι ανθελληνικες και νεοταξικες δυναμεις του τοπου,οπως ο Συριζα (που ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ) και τα λοιπα...παρατηρητηρια.Ειμαστε σιγουροι οτι θα καταφερει να ανταπεξελθει στη λασπη που θα εκτοξευσουν εναντιον του οι πασης φυσεως γραικυλοι νεογενιτσαροι,που κυριολεκτικα βγαζουν σπυρια οταν ακουνε τετοιους ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ να ξεσκεπαζουν αυτους ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

Αγιε Πειραιως,ειμαστε μαζι σας:συνεχιστε να κηρυττετε τον Λογο της Αληθειας και να ενημερωνετε τον κοσμο για τις πραγματικες προθεσεις των Αντιχριστων Εκκλησιομαχων και Ανθελληνων.Να ξερετε οτι σ'αυτο τον αγωνα σας,ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΣ... TwitThis

Η αλητεία του Θέμου ή αλλιώς,δημοσιογραφία του...πισινού!

"ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΑΝ" ΟΙ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΙΤΡΙΝΟΦΥΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ,ΕΝΩ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ!!!-ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ;;;

Σ υνηθως,αποφευγουμε να σχολιασουμε τις τηλεοπτικες και ραδιοφωνικες εκπομπες ή τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων:κι αυτο,γιατι η "επαγγελματικη" δημοσιογραφια αποπνεει μια μποχα και σαπιλα,που ειναι δυσκολο ακομα και στον πιο ψυχραιμο παρατηρητη να μεινει ψυχραιμος,καταγραφοντας το αθλιο επιπεδο που εχει περιελθει η λεγομενη "τεταρτη εξουσια".

Ομως,βλεποντας το σημερινο πρωτοσελιδο της εφημεριδας "Πρωτο Θεμα" του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΦΑΥΛΟΥ Θεμου Αναστασιαδη (ξερετε,αυτου που θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ...ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ!!!),αναρωτιομαστε σε ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ,ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ",ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΗΘΕΝ...ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

Ριξτε μια ματια στην εικονα αριστερα:ο τιτλος,"Βατοπεδι (ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ "ΑΙ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ "Ε";;;):κι αυτοι τρωνε,πινουν και...ευλογουν".Στις φωτογραφιες,εικονιζονται αριστερα ο Ηγουμενος Εφραιμ κατα τη διαρκεια της Ακολουθιας της Κυριακης των Βαιων και δεξια το ζευγος Ρουσοπουλου,"κατα τις διακοπες του στην Παρο",να "κρυβεται απο τον κοσμο,τρωγοντας και πινοντας"!

Συμφωνα λοιπον με την εμετικη φυλλαδα του Θεμου,εδω εχουμε να κανουμε με τα εξης...εγκληματα:ΠΡΩΤΟΝ,ο "Εφραιμ" οπως τον αποκαλουν,διατηρει ακομα τη θεση του Ηγουμενου,ενω εχει παυθει!Και ταχα...ανακαλυψαν την Αμερικη οι φωστηρες του ΘΕμου-ΜΑκη,με τη φωτογραφια του εν ωρα Λειτουργιας να χοροστατει ως Ηγουμενος!!!Βεβαια,αυτο γινεται εδω και ΜΗΝΕΣ,αφου η "παυση" του π.Εφραιμ (στη φωτογραφια αριστερα,με τον Γεροντα Ιωσηφ Βατοπαιδινο) ηταν σε ο,τι εχει να κανει με διοικητικα θεματα της Μονης και οχι με το ρολο του ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ.Αυτα βεβαια,ειναι ψιλα γραμματα και...δυσκολονοητα για τους δημοσιοκαφρους,που νομιζουν οτι απευθυνονται ειτε σε χαζους ειτε σε ασχετους με την Αγιορειτικη πραγματικοτητα αναγνωστες.

ΔΕΥΤΕΡΟ εγκλημα,το...θρασος του ζευγους Ρουσοπουλου να κανει διακοπες στην Παρο και ΤΡΙΤΟ,εξισου ειδεχθες,να τολμησει να φαει κατι!!!Βλεπετε,καποιος πρεπει να προσεχει ακομα και την...αναπνοη του για να μην "προκαλεσει με τον πλουτισμο του",ακομα κι αν αυτος μεταφραζεται σε μια...μπουκια φαγητο!!!Ειναι τοση η λυσσα και η μανια να χτυπησουν τον Ρουσοπουλο και κατ'επεκταση την κυβερνηση,που δεν δισταζουν να καταφυγουν σε πρακτικες που μας ειχε συνηθισει η ΑΥΡΙΑΝΗ,πρωτη διδαξασα στη λασπολογια και την παραπληροφορηση ΚΑΠΟΤΕ.

Εμεις,απλα τους ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ.Και ακομα παραπανω το "κοινο" τους,που πληρωνει μεχρι και 4,25 Ευρω (!!!) για ν'αγορασει αυτο το μπακαλοχαρτο,που η φυσιολογικη του χρηση θα ηταν για σακουλα αποχωρητηριου ή...εμετου!Φυσικα,τους...ευχαριστουμε κιολας,αφου μας επιβεβαιωνουν θριαμβευτικα το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ της δημοσιογραφιας στην Ελλαδα και με αυτη τους την συμπεριφορα,συνιστουν ενα ΑΡΙΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ στους...εκκολαπτομενους νεους δημοσιογραφους!

Να'στε καλα παιδια!Συνεχιστε να μας διασκεδαζετε,ως καλοι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ που ειστε... TwitThis

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος σε όσους απεργάζονται αποχριστιανοποίηση και αφελληνισμό του Έθνους μας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΣΙΩΠΗΣ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ "ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ",ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Α πο την Παναγια Τρυπητη του Αιγιου,ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος δηλωσε τα παρακατω πολυ σημαντικα:

"Η κοινωνία μας απο-χριστιανίζεται είτε υπεύθυνα είτε σκόπιμα είτε μεθοδικά από μερικούς και απο-χριστιανίζεται και ανθελληνίζεται",ενώ συνεχάρη εκείνους που θέλουν να μείνει το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικό.

Πηγη.

Εμεις,οφειλουμε να πουμε ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Μακαριωτατο!Εχουμε διατυπωσει πολλες φορες τις αντιρρησεις μας σχετικα με αλλες,ατυχεις δηλωσεις του και τον εχουμε κριτικαρει πολλες φορες σκληρα,αλλα δικαια.Δεν μπορουμε ομως να μην επισημανουμε την τωρινη αλλαγη της συμπεριφορας του,που κινειται επιτελους στα σωστα πλαισια τνος Ελληνορθοδοξου ηγετη!

Διοτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,καποιος πρεπει να στιγματισει τις προσπαθειες των διαφορων γραικυλων και νεογενιτσαρων να ισοπεδωσουν τα παντα σ'αυτη τη χωρα και ειδικα ο,τι εχει να κανει με την Ορθοδοξια!Ο ελληνικος λαος ομως,ακομα και οσοι δεν ειναι πιστοι,ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,οπως αποκαλυπτουν και οι δημοσκοπησεις σχετικα με το μαθημα των Θρησκευτικων αλλα και με το θρησκευτικο συναισθημα των Ελληνων γενικοτερα.

Παραλληλα,εχουμε ηδη μπει σε μια νεα φαση σκανδαλολογιας εναντιον της Μονης Βατοπαιδιου (η φωτογραφια αριστερα ειναι απο τη Λιτανεια της Ιερας Εικονας της Παναγιας Βηματαρισσας,που γινεται καθε Τριτη του Πασχα και αλιευσαμε απο το εξαιρετικο ιστολογιο των φιλων της Μονης)και της Εκκλησιας γενικοτερα,με το ΠΑΣΟΚ να...ξαναζεσταινει τη σουπα του "σκανδαλου" για μικροκομματικα οφελη!Ετσι,δεν δισταζουν να πετανε τονους λασπης ακομα και εναντιον του Εισαγγελεα του Αρειου Παγου κ.Σανιδα,στην προσπαθεια τους να χειραγωγησουν τη Δικαιοσυνη!!!Παρολο που ο ιδιος τους εχει εξηγησει αναλυτικα τους λογους της αποφασης του για μη αποστολη της δικογραφιας της υποθεσης στη Βουλη,εκεινοι επιμενουν,ενδιαφερομενοι μοναχα για τα φαυλα συμφεροντα τους!

Γι'αυτο λοιπον,η σημερινη τοποθετηση του Αρχιεπισκοπου αποκτα βαρυνουσα σημασια:ο εκαστοτε Ηγετης της Ελλαδικης Εκκλησιας πρεπει να ειναι παντα στις επαλξεις,ετοιμος να υπερασπιστει τα δικαια του εθνους και της πιστης μας.Αν και ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι μετα απο αυτες τις δηλωσεις του,θα υποστει το γνωστο ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΑΘΕ-ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!-Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

Δεν εχει καμια σημασια ομως:εμεις,ο πιστος ελληνικος λαος ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ με τον Αρχιεπισκοπο και θα τον στηριξουμε στον αγωνα του,που φαινεται επιτελους να αποκτα τα σωστα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ χαρακτηριστικα!
TwitThis

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Επίσκεψη Καραμανλή στην Κύπρο και αλλαγή ηγεσίας στα Κατεχόμενα:η χαμένη ευκαιρία!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ Μ'ΕΝΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ ΗΓΕΤΗ-ΕΝΩ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΑΦΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ,ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ...ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ!

Δ εν ξερουμε αν ο κ.Καραμανλης ειδε αυτο το ταξιδακι στην Κυπρο ως μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για να ξεφυγει λιγο απ'τη μιζερια των σκανδαλων που ταλανιζουν την κυβερνηση του:ομως,για μια ακομη φορα αυτος και ο Ελληνοκυπριος Προεδρος κ.Χριστοφιας,ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ να μπουν στην ουσια του Κυπριακου προβληματος,περιεριζομενοι σε εκατερωθεν φιλοφρονησεις και ευχολογια.

Φυσικα,τα Μμε μιλανε για "σκληρη απαντηση Καραμανλη",που "επισημανε τις ευθυνες της Αγκυρας για τη μη επιλυση του Κυπριακου" και δηλωσε τη "συμπαρασταση του στον Προεδρο Χριστοφια".Ταυτοχρονα,επανελαβε οτι "το βετο δεν ειναι απαραιτητο αυτη τη στιγμη",λες και εχουμε τη διαθεση να το χρησιμοποιησουμε...καποτε!!!

Η απαντηση των Τουρκοκυπριων;ο εκπρόσωπος του Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά, ειπε πως "ο κ. Καραμανλής δεν πρέπει να ξεχνά την ευθύνη της Ελλάδας στη δημιουργία του Κυπριακού και πως είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί, κατά την έκφρασή του,προς όλους τους Κύπριους"!!!ΔΗΛΑΔΗ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ...ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Ποτε επιτελους θα καταλαβουμε οτι η τουρκικη γραμμη ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ;Ποτε θα σταματησουμε τις κινησεις καλης θελησης και θα ειμαστε αποφασισμενοι να απαντησουμε αναλογως στις προκλησεις των γειτονων;Το θεμα μας δηλαδη ειναι το βετο;Μα αυτο θα ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΟΥΤΩΣ ΟΙ ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ ΓΑΛΛΟΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΛΠ-ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!

Η προσφατη νικη του ακροδεξιου τουρκοκυπριακου κομματος του Ερογλου απεδειξε οτι ακομα και οι ενθερμοι υποστηρικτες των διαφορων "σχεδιων Αναν" στην αλλη πλευρα,κουραστηκαν!Κι εμεις,θελουμε να τα επαναφερουμε,δινοντας τους απλως...διαφορετικη ονομασια!Για τετοια "κοινη γραμμη" μιλαμε!

Δυστυχως,η ανυπαρξια της ελληνικης πλευρας μοιραια θα μας οδηγησει ειτε σε παραταση του σημερινου αδιεξοδου ειτε σε τετελεσμενα γεγονοτα μιας μονοπλευρης λυσης.Και οι υπερμαχοι των "συνομιλιων",οπως ο Χριστοφιας,φαινεται οτι ακομα δεν πηραν το μαθημα τους απο την συνεχιζομενη τουρκικη αδιαλλαξια...

Υ.Γ.Οπως θα παρατηρησατε,προστεθηκε ενα ερωτηματολογιο που απευθυνεται σε ολους εσας,τους αναγνωστες του HELLAS-ORTHODOXY:σας καλουμε να διαθεσετε 2-3 λεπτα απο το χρονο σας και να το συμπληρωσετε,προκειμενου να βελτιωσουμε το ιστολογιο.
TwitThis

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Ανακάλυψαν...αντισημιτισμό σε διαμαρτυρία Αμερικανών για τους φόρους (TEA Party)!!!

ΕΝΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ" ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΓΙΑ "ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ" ΤΩΝ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΩΝ" ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Το επονομαζομενο "Παρτυ Τσαγιου" (Tax Enough Already Party),γεννηθηκε το 1773 οταν οι Αμερικανοι εμποροι τσαγιου,αρνουμενοι να καταβαλλουν τους βαρεις φορους για το προιον τους στους Αγγλους κυβερνωντες,σε μια συμβολικη διαμαρτυρια πεταξαν τα αποθεματα τους στο λιμανι της Βοστωνης,καταστρεφοντας τα (δειτε τον χαρακτηριστικο πινακα αριστερα).Εκτοτε,πηρε μια συμβολικη μορφη,εκφραζοντας την αγανακτηση των Αμερικανων πολιτων απεναντι στην φορολογια της εκαστοτε κυβερνησης,με διοργανωση διαδηλωσεων κλπ.

Κατι τετοιο εγινε και φετος σε ολες τις ΗΠΑ,επειτα απο το "stimulus plan" του νεου Προεδρου Ομπαμα και την τεραστια αυξηση των φορων,ειδικα σε οσους ανηκουν στη μεσαια και χαμηλη ταξη:σε ολες τις πολεις,φετος τον Απριλιο,διοργανωθηκαν τετοια "tea party",με σκοπο τη διαμαρτυρια απεναντι στην δυσβασταχτη οικονομικη πολιτικη του Μπαρακ.Σ'ενα απ'αυτα,στο Σαν Ματεο της Καλιφορνια,καποιοι...θιχτηκαν,επειδη ανακαλυψαν πανο και συνθηματα "αντισημιτικου περιεχομενου",φροντιζοντας να μας υπενθυμιζουν ποσο...κακο ειναι αυτο!!!

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΑΦΙΣΑ αριστερα,δειχνει ενα δοχειο στο οποιο πνιγεται (στο αιμα) ενας Παλαιστινιος και απο πανω τη στροφιγγα με την Ισραηλινη σημαια,η οποια δεχεται πακτωλους χρηματων απο αμερικανικα χερια!!!Διπλα το συνθημα "Ο Θειος Σαμ σας υπενθυμιζει:ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ.Η συνεχιζομενη εξοντωση των παιδιων της Παλαιστινης δεν μπορει να ολοκληρωθει χωρις τη βοηθεια σας!",υποννοει σαφως οτι μεγαλο μερος των εσοδων απο τη βαρια φορολογια,δηλαδη απο τον κοπο του αμερικανικου λαου,διατιθεται υπερ του εξοπλισμου της εβραικης πολεμικης μηχανης,ετσι ωστε να συνεχισει να εξοντωνει Παλαιστινιους!

Με αυτη την αφισα εξοργιστηκε ο Ρεπουμπλικανος Εκπροσωπος της Κυβερνησης της Καλιφορνια,Ρον Νερινγκ,λεγοντας οτι "η διαμαρτυρια απεναντι στη φοροεπιδρομη της κυβερνησης ειναι πολυ σημαντικη υποθεση για να γινεται αντικειμενο εκμεταλλευσης απο οσους θελουν να προωθησουν τα αντισημιτικα τους σχεδια"!Και βεβαια,τα αυτοσχεδια πλακατ των κατοικων της περιοχης με συνθηματα οπως "Ο Ομπαμα υποστηριζει τη Νεα Παγκοσμια Ταξη","οι Αμερικανοι φορολογουμενοι ειναι οι Εβραιοι για τους φουρνους του Ομπαμα" κλπ,εξοργισαν την πολιτικως ορθη αμερικανικη κοινωνια,που ψαχνει να βρει "φταιχτες" για τον "αντισημιτισμο" των πολιτων της!!!

Οσο ομως και να...σφιγγονται οι διαφοροι υπαλληλισκοι των Εβραιοαμερικανων,ο κοσμος,ακομα και οι πιο ανυποψιαστοι,αρχιζουν να καταλαβαινουν το βρωμικο παιχνιδι που παιζεται σε βαρος τους:αντι να προβληματιστουν απο την κατακραυγη αυτη,ψαχνουν να βρουν...αντισημιτες,ετσι ωστε να βγουν παλι τα θυματα της υποθεσης!ΠΟΙΟΙ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΕΑ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Και σα να μην εφταναν αυτα,αποχωρουν επιδεικτικα οταν καποιος "αντισημιτης",οπως ο Ιρανος Προεδρος Αχμαντινετζαντ τολμησει και πει απλα την αληθεια,ενω οι ιδιοι ετοιμαζονται πυρετωδως για πολεμικες επιχειρησεις εναντιον του Ιραν!!!Τετοιο θρασος απο τους απογονους των Φαρισαιων της εποχης του Χριστου,στους οποιους ταιριαζει γαντι η σοφη λαικη ρηση,την οποια τους αφιερωνουμε,αν και ειναι σιγουρο πως θα την θεωρησουν...αντισημιτικη:

"Δασκαλε που διδασκες και νομους δεν εκρατεις..."
TwitThis

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Η αποθέωση της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ:το Ισραήλ και τα τσιράκια του κατηγορούν για "ρατσισμό" τον Ιρανό Πρόεδρο,επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια!!!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ,ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ...ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ!!!-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΜΕ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ!

Σ το θεμα της Συνοδου του ΟΗΕ για το ρατσισμο,την οποια ειχαν προαποφασισει οτι θα μπουκοταρουν οι ΗΠΑ,το Ισραηλ και αλλες χωρες,εχουμε αναφερθει εδω και δυο ολοκληρους μηνες.Παρολα αυτα,τα "εγκυρα" Μμε τωρα...ξυπνησαν (!!!) και διεγνωσαν "ρατσιστικες και αντισημιτικες" δηλωσεις του Ιρανου Προεδρου Μαχμουντ Αχμαντινετζαντ,ο οποιος...τολμησε και ειπε αληθειες που πονανε,οπως οτι "ύστερα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ισραηλινοί κατέφυγαν στην επιθετικότητα με στρατιωτικά μέσα και κατέστησαν αστέγους ανθρώπους ενός ολόκληρου έθνους...Έστειλαν μετανάστες από την Ευρώπη, τις Ην. Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου για να τοποθετήσουν μια απόλυτα ρατσιστική κυβέρνηση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.Συνέβαλαν μάλιστα ώστε να ανέλθει στην εξουσία το πιο σκληρό και αυταρχικό ρατσιστικό καθεστώς".Δειτε το αντιστοιχο βιντεο:


Με το που αναφερθηκε ο Ιρανος Προεδρος στο "αγιο" ονομα του Ισραηλ,ευθυς αμεσως σηκωθηκαν απο τις καρεκλες τους αρκετοι αντιπροσωποι χωρων και αποχωρησαν,σε ενδειξη διαμαρτυριας!!!Αναμεσα τους ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ASSOCIATED PRESS!ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΜΕ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ!

Αληθεια,μπορει αραγε καποιος να τις αντικρουσει λογικα και με επιχειρηματα;Ειναι ψεματα οτι μετα το τελος του Β'Παγκοσμιου Πολεμου οι Εβραιοι και ειδικα οι Αγγλοαμερικανοι συμμαχοι τους εκμεταλλευτηκαν το "Ολοκαυτωμα" προκειμενου να ιδρυσουν ανεξαρτητο ισραηλινο κρατος με το ετσι θελω;Δεν ειναι αληθεια οτι εδωσαν ισραηλινη υπηκοοτητα και ενα σωρο αλλα προνομια σε εκατονταδες χιλιαδες μεταναστες,ειδικα απο χωρες της Ανατολικης Ευρωπης;

Αρνουνται οτι επιβληθηκαν στους Παλαιστινιους με την δυναμη των οπλων,χωρις να δεχονται καμια διαπραγματευση;Δεν ισχυει οτι το συγχρονο εβραικο κρατος ειναι απο τα πλεον φασιστικα,αυταρχικα και στρατοκρατικα στον κοσμο με τη δημιουργια εκτρωματων οπως το Τειχος των Ιεροσολυμων που παραπεμπουν σε αλλες-σκοτεινες-εποχες;Η συνεχης απειλη επιθεσης στο Ιραν τι ακριβως ειναι,κυριοι ευαισθητουληδες των χωρων που αποχωρησαν;Δε συνιστα αυτη ρατσιστικη και φασιστικη πραξη;

Ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ στο 2009 ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ,καποιοι που ευαγγελιζονται την...προοδο,τα δικαιωματα και την ελευθερια,να φωναζουν,να αποχωρουν και να κανουν διαφορα αλλα καραγκιοζιλικια απλα και μονο οταν ο ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ μιας χωρας παιρνει το λογο!!!Αληθεια,πού ηταν ολοι αυτοι οταν ο Μπους αποκαλουσε συνεχως συγκεκριμενα κρατη ως "Αξονα του Κακου";

Δυστυχως γι'αυτους,ο κοσμος εχει γνωση και κριση και καταλαβαινει ποιοι ειναι οι πραγματικοι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.Κι οσο κι αν καποιοι προσπαθουν να γελοιοποιησουν τον Ιρανο Προεδρο και ολους οσους τολμανε και λενε την αληθεια ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ στους Σιωνιστες και τα τσιρακια τους,ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΟΟΥΝ,οπως ο "κυριος" αριστερα πανω,που φωναζε στον Αχμαντινετζαντ οτι ειναι "ρατσιστης",με το που αρχισε να μιλαει!!!

Υ.Γ.Στο πρωτοσελιδο της Μεγαλης Παρασκευης,η εφημεριδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" δημοσιευσε την αποκαλυψη του HELLAS-ORTHODOXY σχετικα με τις ανεκδιηγητες αλβανικες αφισες της Vodafone,που βρισκονται ακομα στους δρομους,παρολο που το Πασχα περασε κι επομενως,μαζι μ'αυτο και η "αιτια"-συμφωνα με τα οσα ισχυριζεται η εταιρια-της διαφημιστικης αυτης καμπανιας:εμεις τους ευχαριστουμε και χαιρομαστε που ολο και περισσοτερος κοσμος μαθαινει για τις βρωμιες αυτης της δηθεν "ελληνικης" εταιριας κινητης τηλεφωνιας...
TwitThis

Κυριακή, 19 Απριλίου 2009

ΠΑΣΧΑ στο Άγιον Όρος

Η πρώτη Ανάσταση στο Άγιο Όρος γίνεται στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ η Αγρυπνία της Αναστάσεως αρχίζει στις 10 το βράδυ και τελειώνει στις 6 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα οπότε και οι μοναχοί κάθονται στο πασχαλινό τραπέζι για να φάνε ψάρι σαλάτα και κόκκινα αυγά. Η ατμόσφαιρα είναι πλέον χαρούμενη τάλαντα και καμπάνες σημαίνουν για να δώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Ο εορτασμός όμως δεν τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα όπως γίνεται έξω από το Άγιο Όρος. Τη δεύτερη ημέρα στο Πρωτάτο γίνεται με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια συνοδεία ιερέων και επισκόπου του Αγίου Όρους η μεγάλη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας «Άξιον Εστί» η οποία διαρκεί πέντε ώρες. Η λιτανεία περνάει από τα κονάκια και τα κελλιά των μοναχών οι οποίοι υποδέχονται την εικόνα με τιμές και παράλληλα προσφέρουν εδέσματα, τυρί και κρασί για να κεραστούν οι επισκέπτες του Αγίου Όρους.

Λιτανείες γίνονται και σε κάθε μοναστήρι τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα μετά το Πάσχα για παράδειγμα την 3η ημέρα του Πάσχα στη Μονή Ιβήρων γίνεται η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Οπως γραφει ο Μοναχος Μωυσης Αγιορειτης,"Πάσχα σημαίνει πέρασμα, διάβαση, πορεία. Από το θάνατο στη ζωή το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας.

Η Ανάσταση του Χριστού νίκησε τη φθορά και το θάνατο.

"Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας". Ο πρώτος λόγος του Χριστού στις μυροφόρες ήταν το "χαίρετε". Η χαρά χαρακτηρίζει τη ζωή των αληθινών χριστιανών. Το "χαίρετε" είναι ο καλύτερος και ωραιότερος χαιρετισμός για παντού και πάντοτε. Ο αναστηθείς Χριστός χάρισε την αφοβία του θανάτου στον κόσμο. Δεν είναι διόλου μικρό αυτό το γεγονός.

Ο σύγχρονος άνθρωπος από το φόβο του μην πεθάνει πεθαίνει πριν πεθάνει. Η αγωνία του θανάτου που πνίγει τον κόσμο βρίσκει διέξοδο στην πίστη στην ανάσταση του Χριστού.Με την Ανάστασή του ο Χριστός χαρίζει αληθινή χαρά στον άκοσμο κόσμο, ειρήνη στον ανειρήνευτο άνθρωπο, ζωή στην ψευτοζωή και παλιοζωή, ελπίδα στα πολλά αδιέξοδα, βεβαιότητα χαράς ουράνιας.

Τα κόκκινα αυγά, οι άσπρες λαμπάδες, τα σουβλιστά αρνιά, οι ασπασμοί, οι ευχές, η εορταστική ατμόσφαιρα, θέλουν όλα κάτι να φανερώσουν από την αλήθεια της Αναστάσεως του Χριστού. Η ελληνορθόδοξη παράδοση έχει ζωντανά στοιχεία που είναι δύσκολο να εξοβελίσει μια ορθολογιστική διανόηση, επηρμένα ακατήχητη στα της πίστης. Ο λαός επί ένα σαρανταήμερο λέγοντας "Χριστός Ανέστη" και απαντώντας "Αληθώς Ανέστη" ομολογεί την πίστη στην Ανάσταση. Τα ελληνικά έθιμα έχουν μια κρυμμένη θεολογία. Το φιλί της αγάπης, στο πρώτο "Χριστός Ανέστη" τη νύχτα της Αναστάσεως, μαρτυρεί την αγάπη του αναστάντος Χριστού στον κόσμο. Σημαίνει κατάργηση της εχθρότητας, της αντιπαλότητας, της εξουσιαστικότητας, της αδιαλλαξίας. Στη λήθη απόψε κάθε διαφορά, πικρία και ψυχρότητα.

Στο Άγιον Όρος δεν έχει βεγγαλικά, οβελίες, μουσικές και φωνές. Στην εαρινή ησυχία, στην καταπληκτική σιγή της αναστάσιμης νύχτας, στη λαμπρή μεταμεσονύχτια θεία λειτουργία, στο φως των κεριών, που άναψαν από το "ανέσπερον φως", μυστικά εορτάζεται η μεγάλη πανηγύρι της μοναδικής και ανεπανάληπτης αυτοανάστασης. Ψάλουμε τη νίκη του θανάτου διά του θανάτου του Χριστού. Ο μεγάλος δογματικός θεολόγος της εκκλησίας μας, ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, διαλαλεί πανευφρόσυνα: "Ως όντως ιερά και πανέορτος αύτη η σωτήρος νυξ και φωταυγής της λαμπροφόρου ημέρας της εγέρσεως".

Στο Άγιον Όρος το Πάσχα εορτάζεται μυστικά στα βάθη των καρδιών. Οι μοναχοί προετοιμασμένοι με τη νηστεία, την προσευχή, την ελεήμονα καρδία και την καρδιακή κατάνυξη της μεγάλης σαρακοστής και της μεγαλοβδομαδιάτικης ανάτασης ψάλλουν το "Χριστός Ανέστη" σιγά, αργά, κατανοητά, δοξολογικά και ευχαριστιακά. Ο Χριστός δεν είναι του παρελθόντος, της ιστορίας και της θρησκείας αλλά της καρδιάς τους, του τώρα. Η χάρη και χαρά καλύπτει τον ταπεινό τους αγώνα, η αγωνία υποχωρεί και η Ανάσταση δίνει ανάταση και αναψυχή.

Πάσχα Κυρίου Πάσχα, πέρασμα σε έναν άλλο τρόπο σκέψεως και ζωής, ελευθερίας, ειρήνης και χάριτος.
Εμεις,ευχομαστε ξανα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε ολους τους αναγνωστες του ιστολογιου και τους προτρεπουμε να δουν το παραπανω βιντεο απο την Ανασταση στο Βατοπαιδι,οπως και το εξαιρετικο ντοκιμαντερ "Πασχα στο Αγιον Ορος" στο καναλι του blog.
TwitThis

Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

"Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού·

και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.

Πάσχα ιερόν ημίν σήμερον αναδέδεικται·

Πάσχα καινόν, άγιον, Πάσχα μυστικόν·

Πάσχα πανσεβάσμιον· Πάσχα Χριστός ο λυτρωτής.

Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα των πιστών,

Πάσχα το πύλας ημίν του παραδείσου ανοίξαν.

Πάσχα πάντας αγιάζον πιστούς."
Ολοκληρο το νοημα της Αναστασεως κρυβεται στο παραπανω τροπαριο:το διαβαζουμε και το ακουμε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ,ετσι ωστε να συνειδητοποιησουμε οτι ο Χριστος ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΔΙΑΣΚΟΡΠΗΣΘΗΤΩΣΑΝ" ΚΑΙ "ΩΣ ΕΚΛΙΠΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΕΚΛΙΠΕΤΩΣΑΝ"!Ειναι το Πασχα ΟΛΩΝ,ΠΟΥ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ:

Βράδυ Μεγάλου Σαββάτου.Στο Νιο Χωρκό (Νέο Χωριό) της ΚΥΠΡΟΥ, το τελευταίο πριν από τη χερσόνησο του Ακάμα, μια τεράστια φωτιά καίει μπροστά στην παλιά πέτρινη εκκλησία και φωτίζει τα χαμογελαστά πρόσωπα των ανθρώπων που έρχονται για την Ανάσταση. Το ίδιο και στα χωριά της ΡΟΔΟΥ. Στον περίβολο των εκκλησιών έχουν φουντώσει οι καλαφουνοί, ψηλοί σωροί ξύλων που πήραν φωτιά μόλις χτύπησε η καμπάνα της Ανάστασης. Ο «αφανός» καίγεται από τους νέους και στο Μορφοβούνι, στη λίμνη ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Την προηγούμενη, τη Μεγάλη Παρασκευή, έκαιγαν οι δάδες στα τείχη γύρω από το γραφικό λιμανάκι της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ μόλις συναντιόνταν εκεί οι τρεις επιτάφιοι της πολιτείας. Αλλά και την Κυριακή του Πάσχα καίνε σε πολλά μέρη τον Ιούδα που στη ΣΑΜΟ τον λένε «τσιφούτη». Η πυρπόληση του προδότη είναι φαντασμαγορική στο κάστρο της ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το θέαμα που δημιουργεί το πλήθος των αναμμένων αερόστατων που ανεβαίνουν προς τον ουρανό την ώρα του «Χριστός Ανέστη» στο ΛΕΩΝΙΔΙΟ, λίγο πιο κάτω από τη Μονεμβασιά. Στην ορεινή ΠΙΕΡΙΑ, την Τρίτη του Πάσχα η ηλικιωμένη που σέρνει τον χορό γνέθοντας, αρχίζει να κυνηγάει της άλλες με τη ρόκα που στο μεταξύ έχει πιάσει μυστηριωδώς φωτιά. Γενικώς η φλόγα της Ανάστασης είναι το ισχυρό σύμβολο της Μεγάλης Εβδομάδας και αυτή που πυροδοτεί την πιο λαμπρή και ευφρόσυνη γιορτή του ελληνικού χώρου.

Να, όμως, που λίγο πριν το αγγελτήριο της Ανάστασης βγαίνει ένας επιτάφιος. Είναι μια «παραξενιά», από τις πολλές των Κερκυραίων. Από το 1574, όταν οι Βενετοί απαγόρευσαν την περιφορά τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Κερκυραίοι περιφέρουν τον επιτάφιο του Αγίου Σπυρίδωνα το Μεγάλο Σάββατο, μαζί με το σεπτό σκήνωμα του Αγίου, το οποίο συνοδεύουν και οι τρεις φιλαρμονικές της πόλης. Λίγες ώρες μετά αρχίζει η «συμφωνία» των «μπότηδων», των πιθαριών που πέφτουν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα και σπάνε με «σμπάρο» στον δρόμο.

Στην ΚΕΡΚΥΡΑ τίποτε δεν είναι «ξεκάρφωτο»: Ετσι και η ρίψη των κανατιών την ώρα που στην εκκλησία ακούγεται η φράση «ανάστα ο Θεός» και οι μπάντες βγαίνουν στους δρόμους παιανίζοντας το «Μη φοβάστε, Γραικοί». Αλλοι λένε ότι το έθιμο των «μπότηδων» έχει ενετικές ρίζες, καθώς οι Βενετοί πετούσαν έξω από τα σπίτια τους τα παλιά πράγματα την Πρωτοχρονιά για να τους φέρει ο νέος χρόνος καινούργια.

Η Ανάσταση είναι εκρηκτική σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αλλά η πιο εκρηκτική γίνεται στο ΒΡΟΝΤΑΔΟ της Χίου. Το όνομά του τα λέει όλα. Μέρες τώρα τα εργαστήρια ετοιμάζουν τις «ρουκέτες» για τον παραδοσιακό «ρουκετοπόλεμο». Στο προαύλιο της Παναγίας Ερειθιανής το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες αυτοσχέδιες «ρουκέτες» στήνονται στους «ρουκετοσύρτες». Το ίδιο γίνεται και στην «αντίπαλη» ενορία του Αγίου Μάρκου. Δεν μένει παρά το σύνθημα για να αρχίσει ο αλληλοβομβαρδισμός του καμπαναριού της Παναγίας και του τρούλου του Αγίου Μάρκου.

Μεταξύ ουρανού και γης κινούνται σώματα, συναισθήματα και σκέψεις στις κορφές των βράχων των ΜΕΤΕΩΡΩΝ.Εκεί πάνω, στη μεγαλύτερη μοναστηριακή πολιτεία μετά το Αγιον Ορος, το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας στα έξι μοναστήρια που λειτουργούν ακόμη ακολουθείται με ιδιαίτερη κατάνυξη και η Ανάσταση αποκτά το πραγματικό της νόημα. Τα μοναστήρια (οι Μονές Βαρλαάμ και Αγίου Στεφάνου είναι γυναικείες) έχουν όμως τους δικούς τους κανόνες τόσο για την αμφίεση όσο και για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τις Ακολουθίες και είναι καλό ο επισκέπτης να τους γνωρίζει εκ των προτέρων.

Την ημέρα του Πάσχα η Ακολουθία της Αγάπης στο Καστράκι γίνεται στην Εκκλησία της Παναγίας, στη βάση ενός θεόρατου βράχου. Μετά όλοι μαζί ανεβαίνουν σε έναν άλλον βράχο που ονομάζεται «Σημαίνει ο Θεός» και πιάνουν τα τοπικά πασχαλινά τραγούδια για να καταλήξουν στην πλατεία του χωριού και να ανάψει το γλέντι. Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα oι μοναχοί βγάζουν από τα μοναστήρια τα λείψανα των Αγίων που φυλούν εκεί και κατεβαίνουν στο Καστράκι για να τα παραδώσουν με τελετουργικό τρόπο στους κατοίκους οι οποίοι θα τα λιτανέψουν την επομένη και θα τα κρατήσουν ως την Κυριακή του Θωμά. Αυτή η έξοδος των Αγίων γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Στη ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ η Παναγιά Οδηγήτρια την ημέρα του Πάσχα «κατεβαίνει» το απίθανο ασβεστωμένο καλντερίμι ως την Πούντα, την πλατεία της Χώρας στα ριζά του λόφου και αρχίζει τις επισκέψεις στα φρεσκοασπρισμένα σπίτια της Χώρας και του Κάστρου ακολουθώντας τα γοητευτικά - «γαλακτισμένα» με τις νησιώτικες «ντάμες» - σοκάκια, με τους «φανούς» των γερανιών.

Τα σπιτικά προσπαθούν να ξεπληρώσουν την ανεκτίμητη επίσκεψη της προστάτιδάς τους με ό,τι καλό διαθέτουν, μελόπιτες, πίτες, τσουρέκια και δυνατή ντόπια ρακή. Το βράδυ την εικόνα παραλαμβάνουν όλοι σχεδόν οι Απανωμερίτες και τραβούν πεζή για το χωριό τους. Οταν τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα η εικόνα ολοκληρώνει την επίσκεψή της σε όλα τα σπίτια της Απάνω Μεριάς, αφήνεται στα χέρια των Χωραϊτών οι οποίοι τη φέρνουν πίσω για να διανυκτερεύσει στην Παντάνασσα μέσα στο Κάστρο. Την τρίτη ημέρα του Πάσχα η εικόνα φθάνει μέσα από εκείνα τα χαρακτηριστικά δύσβατα μονοπάτια της Φολεγάνδρου στους σχεδόν εγκαταλελειμμένους οικισμούς, τον Πετούση, τις Θεμωνιές Λιβαδιού και στο Λιβάδι, προτού φθάσει στον Καραβοστάση και επιβιβαστεί σε ένα τρεχαντήρι για να κάνει τη θαλασσινή βόλτα της.

Στην ΚΥΘΝΟ το πιο ωραίο έθιμο είναι της «κούνιας» την Κυριακή του Πάσχα, όπου στην πλατεία της χώρας δένεται μια αυτοσχέδια αιώρα με την οποία κουνιούνται αγόρια και κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Οι παραδοσιακές ενδυμασίες κυριαρχούν και στον «χορό της τράτας» ο οποίος χορεύεται την Τρίτη του Πάσχα στα Μέγαρα. Την ίδια μέρα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής χορεύεται ένας άλλος πασχαλιάτικος χορός στην τοποθεσία «Του μαύρου νιου τ' αλώνι». Η «αλυσίδα» του χορού φθάνει και τα τετρακόσια μέτρα...

Ευχομαστε σε ολους ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,με διαρκη φωτιση του καθενος ξεχωριστα αλλα και ολοκληρου του Εθνους μας απο το Αγιο Φως της Αναστασεως!!!

Μπορειτε ν'ακουσετε και να κατεβασετε τους εκπληκτικους αναστασιμους υμνους απο το podcast του blog,οπως αυτοι ψαλλονται απο τους Βατοπαιδινους μοναχους. TwitThis

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ για τους γραικύλους:οι Έλληνες γιορτάζουν ελληνορθόδοξα το Πάσχα,με μαζική συμμετοχή στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ!!!-ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ,ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ,ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΑ"!

Η δημοσκοπηση αυτη (δειτε το σχεδιαγραμμα αριστερα),ειναι σιγουρο οτι εχει προκαλεσει αναστατωση σε παρα πολλους,αφου αν η προηγουμενη που εδειχνε οτι το 67,4% των Ελληνων θελει υποχρεωτικο το μαθημα των Θρησκευτικων ηταν ανησυχητικη,αυτη ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στα ονειρα των νεογενιτσαρων εκκλησιομαχων και λοιπων ανθελληνων για τη σταδιακη εξαλειψη της εθνικης μας συνειδησης και θρησκευτικοτητας.

Συμφωνα λοιπον με την ερευνα της Κάπα Research,το 83,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι «ο εορτασμός του Πάσχα συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς και στη μετάδοσή της στις νεότερες γενιές». Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο, καθώς το 2008 σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας την ίδια άποψη είχε το 64,9%.

Οι 2089 άνδρες και γυναίκες που ρωτήθηκαν δείχνουν να παρακολουθούν όλη τη Λειτουργία της Ανάστασης σε ποσοστό 29,7% έναντι 21,7% πέρυσι. Ταυτόχρονα η έρευνα μετράει πόσοι από εκείνους που πηγαίνουν στην εκκλησία το Μεγάλο Σάββατο απλά αποχωρούν την ώρα που ακούγεται το «Χριστός Ανέστη» ή εκείνων που πηγαίνουν στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρούν μετά το «Χριστός Ανέστη».

Έτσι, ενώ το 2008 το 39% δήλωνε ότι «πηγαίνω απλά την ώρα που ακούγεται το 'Χριστός Ανέστη'», το 2009 το ποσοστό πέφτει στο 36,6%. «Πηγαίνω στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρώ μετά το “Χριστός Ανέστη'» απαντά το 2009 το 28,3%, ενώ μόλις έναν χρόνο πριν την ίδια απάντηση δίνει το 31%.

Ακόμη το 35% όσων απάντησαν στην έρευνα λέει ότι πηγαίνει στην εκκλησία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το 25,3% από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Ανάσταση, το 19,3% από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Ανάσταση, μόνο την Ανάσταση το 12,2% και το 7,0% δηλώνει ότι «δεν πηγαίνω καθόλου στην Εκκλησία».

Ανάλογα είναι τα ποσοστά και όσων λένε ότι νηστεύουν. Συγκεκριμένα, το 17,6% δηλώνει ότι νηστεύει όλες τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής και το 49,9% όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το 8,3% λέει ότι νηστεύει μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 22,7% δηλώνει πως δεν νηστεύει καθόλου.

Τι να πρωτοσχολιασουμε;;;Το ποσοστο των οσων πιστευουν οτι "Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ",ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ;Το ποσοστο των οσων πηγαινουν εστω μια φορα Εκκλησια τη Μεγαλη Βδομαδα,που φτανει το 93%;!!!Το οτι ακομα και σημερα οι 4 στους 5 νηστευουν εστω λιγες μερες;Ή το πως τουλαχιστον το 1/3 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ στην Αναστασιμη Λειτουργια μεχρι το τελος της;

Τα αποτελεσματα του γκαλοπ ειναι πραγματι εντυπωσιακα:σε μια χρονια που σημαδευτηκε απο τον λυσσαλεο και ελεεινο πολεμο στην Ιερα Μονη Βατοπαιδιου και το Αγιον Ορος γενικοτερα,ο Ελληνικος λαος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!!!Οι δυο εννοιες δηλαδη που αποτελουν ΕΦΙΑΛΤΗ στους διαφορους "προοδευτικους" του τοπου,που...ακομα ψαχνουν να βρουνε ΠΩΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΑΝ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΖΕΡΟ 7 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!!!

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα:ολοι οι μηχανισμοι προπαγανδας και χειραγωγησης του εθνους μας ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ.Τα μηνυματα απ'αυτη τη δημοσκοπηση ειναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΙΠΙΟ,ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

Οσο για εμας που αγωνιζομαστε διαρκως για μια καλυτερη Ορθοδοξη Ελλαδα;Δεν υπαρχει μεγαλυτερο δωρο-και δη...πασχαλινο!-απο την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!Κατι τετοιες ειδησεις μας κανουν και αισιοδοξουμε για το μελλον,μιας και απο το σκοτεινο Αδη διαφαινεται η ελπιδα και το φως της Αναστασης ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
TwitThis