Εμφάνιση νεότερων 16 από 52 αναρτήσεις από Ιούλιος 2009. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων
Εμφάνιση νεότερων 16 από 52 αναρτήσεις από Ιούλιος 2009. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Η "καταστροφή" του Παρθενώνα από χριστιανούς:τι λένε γι'αυτό ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ-ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σ ήμερα παραθέτουμε δύο άρθρα που δεν αφήνουν περιθώρια στους διάφορους αμφισβητίες,καλοπροαίρετους και μη:το ένα,είναι από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ,που είνα ιγνωστό για τα...χριστιανικά του αισθήματα!Έχει τίτλο "Παρθενώνας: Η (αν)Ορθόδοξη Ιστορία" και αναφέρεται στην έρευνα του Δρ.Καλδέλλη,όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο σάιτ του Παν/μίου του Μίσιγκαν:

"Η αρχαία ιστορία του Παρθενώνα, όπως και οι περιπέτειές του στους νεότερους χρόνους είναι γνωστά το μάλλον ή ήττον. Εκείνη που παραμένει σχετικά άγνωστη είναι η ιστορία του μνημείου κατά τους μέσους χρόνους.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, ο Παρθενώνας υπήρξε χριστιανικός ναός. Από το 500 ως το 1450, για κάτι λιγότερο από μία χιλιετία, ο ναός της παρθένου Παλλάδας λειτούργησε ως ναός της Θεοτόκου Παρθένου και υπήρξε θρησκευτικό προσκυνηματικό κέντρο μεγάλης σημασίας καθ' όλη την ιστορία του Βυζαντίου.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της μετατροπής του αρχαίου ναού σε χριστιανικό, είναι πως τίποτε δεν πειράχθηκε, τίποτε δεν αλλάχθηκε. Ακόμη και τα αετώματα δεν σκεπάστηκαν - αφέθηκαν ως είχαν. Ο περίφημος φόβος των "δαιμονικών" αρχαίων θεών, απ ότι φαίνεται δεν περιελάμβανε την Ακρόπολη. Όχι μόνο τον Παρθενώνα: κατοικία του επισκόπου των Αθηνών ήταν τα Προπύλαια.

Η πιο διαδεδομένη άποψη θέλει την Αθήνα να σβήνει μετά το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών από τον Ιουστινιανό το 529 και να αρχίζει να ξαναγίνεται κέντρο όταν, με την Αναγέννηση, οι Δυτικοευρωπαίοι ανακαλύπτουν, χάρη στην αραβική επίδραση, την κλασική Ελλάδα και αρχίζουν να επισκέπτονται το κάποτε ένδοξο αυτό χωριό. Θέλει, επίσης, σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα να μην υπάρχουν ιδιαίτερες πηγές ή δεδομένα για την ζωή στην Αθήνα. Όμως, όπως έχει δείξει ο Αντώνης Καλδέλλης, καθηγητής του τμήματος κλασικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, στην εργασία του "Ο Παρθενώνας στο Βυζάντιο: μια ξεχασμένη Ιστορία" (The Parthenon in Byzantium: A Forgotten History), η Αθήνα ούτε ξεχάστηκε ούτε έσβησε με το κλείσιμο των σχολών. Ούτε, ακόμη περισσότερο, οι βυζαντινοί υπήρξαν αδιάφοροι για την κλασική Ελλάδα - άποψη που κυριάρχησε μάλλον για να εξυπηρετήσει πολιτικούς λόγους παρά γιατί απηχεί την αλήθεια."

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Ολυμπία" και αποδεικνύει ότι μέχρι την καταστροφή από τον Μοροζίνι,ο Παρθενώνας δεν είχε υποστεί σχεδόν καμία ζημιά!Αντιγράφουμε:

"Και όμως ο Κώστας Γαβράς έκανε λάθος (;) . Η περιβόητη σκηνή που κόπηκε από το φιλμάκι του δείχνει κάποια μαυροντυμένα ανθρωπάκια να γκρεμίζουν το άγαλμα της Αθηνάς από το δυτικό αέτωμα της εισόδου του Παρθενώνα γύρω στο 500 μχ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα μαυροντυμένα ανθρωπάκια είναι «ρασοφόροι ζηλωτές».

Να όμως που ατύχησε, διότι διασώζεται γραφική απεικόνιση του Παρθενώνα από το ζωγράφο Ζακ Κάρρευ (J. Carrey) από το 1674 κατά παραγγελία του τότε Γάλλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη De Nointel. Το σχέδιο εμφανίζει το άγαλμα της Αθηνάς στη θέση του και το αέτωμα σχεδόν ακέραιο. Άλλωστε ολόκληρος ο Παρθενώνας διατηρείτο ακέραιος τότε και ο Γάλλος πρέσβης τον περιέγραψε ως «θαύμα θαυμάτων». Δεκατρία χρόνια αργότερα τον κατέστρεψε ο Μοροζίνι

Διαβάζουμε στο http://users.thess.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/parthenonas/D.ae/d.ae.htm

Το δυτικό αέτωμα σωζόταν σχεδόν ακέραιο μέχρι το 1674, χρονολογία που το σχεδίασε ο J. Carrey. Μετά την έκρηξη της οβίδας του Μοροζίνι και μέχρι την αρπαγή των γλυπτών από τον Έλγιν αρκετά αγάλματα κομματιάστηκαν. Ο Έλγιν αφαίρεσε τα περισσότερα αγάλματα και άφησε το σύμπλεγμα του Κέκροπα με την Πάνδροσο και την Καλλιρρόη. Ο Ιλισός, δύο κομμάτια από δύο γυναικείες μορφές και κάποια θραύσματα από τα πρόσωπα των αλόγων είχαν ήδη πέσει και βρέθηκαν αργότερα κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Το σχέδιο του Carrey (εικόνα αριστερά πάνω).

Υποθέτουμε ότι το αέτωμα ήταν κάπως έτσι (εικόνα δεξιά):

Η διάταξη των σωζόμενων μορφών από τα αριστερά προς τα δεξιά είναι η εξής: Κηφισός, Κέκρωψ – Πάνδροσος, Ερμής, Αθηνά, Ποσειδών, Αθηνά, Ίρις, Αμφιτρίτη, Ωρείθυια, δύο γυναικείες μορφές, Ιλισός, Καλλιρόη.

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, ο Maxime Collignon, καθηγητής Αρχαιολογία στον Πανεπιστήμιο της Σορβόννης γράφει ότι τα σχέδια του Κάρρευ έχουν μεγάλη αξία για την αποκατάσταση των γλυπτών του Παρθενώνα. «Ο Παρθενώνας διατηρείτο σχεδόν ακέραιος όταν ο βενετικός στρατός του Μοροζίνι και του Konigsmark πολιόρκησαν την Ακρόπολη (1687)….» (http://www.oldandsold.com/articles11/culture-25.shtml).

Τα ίδια επιβεβαιώνει και το εγκυρότατο JSTOR.


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε:η ιστορική αλήθεια ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ,που με το πρόσχημα της "τέχνης" θέλουν να προκαλέσουν εμφύλιο μεταξύ των Ελλήνων,προκειμένου να τους αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα της χώρας και κυρίως,αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Ε λοιπόν...ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
TwitThis

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Οι φανατικοί μουσουλμάνοι θέλουν τη Βρετανία βασίλειο της... Σαρία!!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ,ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ!-ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΑΤΩΝ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ"!

Α ς δούμε πόσο...ειρηνικά συμπεριφέρονται οι Ασιάτες στη Μ.Βρετανία,όπου Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ,ΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ,ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ:

"Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές στην Αγγλία, Βρετανοί υπήκοοι και πακιστανικής καταγωγής κυρίως, κάνουν τώρα πολύ δυναμική την παρουσία τους, σε βαθμό που ανησυχούν πλέον σοβαρά τον κόσμο και τις βρετανικές αρχές.Οργανώνουν σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας τα δικά τους ισλαμικά δικαστήρια, «Νόμος Σαρία», στρατολογούν νέους από τις μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες, και οι φερόμενοι ως ηγέτες των φανατικών ισλαμιστών στη Βρετανία εκφωνούν δημόσια ομιλίες μίσους εναντίον της Αγγλίας, της Δύσης και των «άπιστων».

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής ηγέτης Αντζέμ Χουνταρί, τον οποίο οι βρετανικές αρχές χαρακτηρίζουν ως τον πλέον επικίνδυνο άνθρωπο στη Βρετανία, με τις δημόσιες ομιλίες του κηρύσσει θρησκευτικό πόλεμο εναντίον της Αγγλίας και των «άπιστων συμμάχων της» και λέει χωρίς φόβο ότι το όραμά του και ο στόχος του είναι να δει τη μαύρη σημαία της οργάνωσής του με το μισοφέγγαρο να κυματίζει στο κτίριο της Ντάουνινγκ Στριτ, στην πρωθυπουργική κατοικία.

Το «πολιτικό του» μανιφέστο επίσης προβλέπει την εγκαθίδρυση δικαστηρίων του «Νόμου Σαρία», τα οποία θα μπορούν να επιβάλλουν την ποινή του θανάτου με λιθοβολισμό για τους μοιχούς, τον ακρωτηριασμό των χεριών για τους κλέφτες και τη γενική απαγόρευση του αλκοόλ.

Ο εξτρεμιστής αυτός ηγέτης διακηρύσσει ότι ο κόσμος ζει σήμερα μέσα σε μεγάλη αναρχία, υπάρχει λέει ένας βιασμός σε κάθε λεπτό, και το Ισλάμ έχει την απάντηση σε όλα. Οι νομοί του έχουν αποτρεπτική δύναμη. «Ξέρουν ότι αν κλέψουν θα τους κόψουν τα χέρια τους».

Τα κηρύγματα αυτά του Αντζέμ Χουνταρί απευθύνονται στους 1.800.000 μουσουλμάνους της Βρετανίας και έχουν μεγάλη απήχηση, ειδικότερα στους νέους.

Μάλιστα η οργάνωση του ισλαμιστή εξτρεμιστή κυκλοφορεί βίντεο σε ιστοσελίδες, στα οποία δείχνουν μικρά παιδιά, ακόμα και 11 ετών, να προσηλυτίζονται στο Ισλάμ. Οι βρετανικές αρχές ασφάλειας και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σκότλαντ Γιαρντ διαπιστώνουν με μεγάλη ανησυχία ότι η τακτική των ισλαμιστών εξτρεμιστών έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη στρατολόγηση των νέων.

Στις τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετώπισαν μεταξύ των μαχητών των Ταλιμπάν νέους με βρετανική προφορά, ένας μάλιστα απ αυτούς φορούσε και φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστον Βίλα. Πρώην κρατούμενοι στη βάση Γκουαντάναμο έχουν καταθέσει στις ομολογίες τους ότι ο Αντζέμ Χουνταρί είχε οργανώσει το 2003 πολλά σεμινάρια τρομοκρατίας σε περιοχή κοντά στο Μπράιτον.

Οι λαϊκές εφημερίδες, όπως η «Ντέιλι Μέιλ», επικρίνουν τις βρετανικές αρχές ασφάλειας ότι αντιμετωπίζουν πολύ χάλαρα και ανεκτικά τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, αλλά αυτή όπως φαίνεται είναι η εντολή από την κυβέρνηση για να αποφευχθούν αντιδράσεις στις ευαίσθητες πλέον μουσουλμανικές κοινότητες."

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΣΟ...ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ;;;ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 4% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,ΕΝΩ ΕΔΩ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 20%!!!

Και σα να μην έφταναν αυτοί,έχουμε και τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ του Σύριζα και του ΚΚ,που τάχα...ενδιαφέρονται για τους λαθρομετανάστες κι εμποδίζουν την Αστυνομία να τους συλλάβει (η φωτογραφία δεξιά,χαρακτηριστική της Αθήνας...Χαρτούμ)!!!Δείτε το βίντεο του PATRIA-MEDIA από τη σημερινή επιχείρηση σκούπα,όπου οι κάτοικοι της περιοχής επικροτούν το μέτρο (ΝΑΙ,ΟΙ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΜΜΕΝΟΙ!),ενώ το κανάλι που κάνει το ρεπορτάζ (Μέγκα),πλασάρει έντεχνα το παραμυθάκι του "χτυπημένου φοιτητή" (ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Μ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ...ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ;;;),προσπαθώντας να δαιμονοποιήσουν την Αστυνομία!
Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία αριστερά,που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Κόσμος" με αναλυτικό ρεπορτά ζ για τα σημερινά γεγονότα,ΟΙ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ...ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ!!!ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!

Ο απλός λαός όμως,τους έχει πάρει χαμπάρι...και καθάρισε τις γειτονιές του,ξεκινώντας από τον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής...ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ "ΣΚΟΥΠΑ",ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ...
TwitThis

Ο...αξιότιμος και ερίτιμος Κώστας Γαβράς,όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις ταινίες του

ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΦΕΙΔΩΣ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ-ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ;ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...


Σ ήμερα θ'αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη γνωστή κόντρα "αρχαιολατρών"-χριστιανών:εξάλλου,έχουν δοθεί οι ανάλογες απαντήσεις κι όποιος έχει μάτια βλέπει κι αυτιά ακούει...θα επικεντρωθούμε στη...μεγάλη αυτή προσωπικότητα,που έγινε το επίκεντρο συζητήσεων τις τελευταίες μέρες και ακούει στο όνομα Κώστας Γαβράς.

Όπως μας πληροφορεί το Έθνος,"γεννήθηκε στην Αρκαδία και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γαλλία, αφού στην Ελλάδα η οικογένειά του γνώρισε τους διωγμούς του μετεμφυλιακού καθεστώτος":ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ,ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΗ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΨΩΡΩΚΩΣΤΑΙΝΑ,ΑΛΛΑ "ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ" ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ!Πόσοι και πόσοι δεν έκαναν το ίδιο,παριστάνοντας τους "αγωνιστές" μετά;Καραμανλής,Παπανδρέου (οικογενειακώς στη Σουηδία) και η λίστα τελειωμό δεν έχει...

Και τώρα,λίγα λόγια για τις ταινίες του,ξεκινώντας από αυτή που τον "καθιέρωσε" και τον έκανε διάσημο,το "Ζ"(αναφέρεται στη δολοφονία Λαμπράκη):Σύμφωνα με την κριτική ενός από τους αγιογράφους του,"η ταινία ήταν ένα πολιτικό και αντιφασιστικό φίλμ στο οποίο ο Γαβράς χρησιμοποίησε τεχνικές θρίλερ για να αποδώσει ένα σκοτεινό πολιτικό σκηνικό απευθύνοντας συγχρόνως ένα δριμύ κατηγορώ στο δικτατορικό καθεστώς της Ελλάδας."

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Οι υπόλοιπες,ήταν οι εξής:

-"Κατάσταση πολιορκίας":σχετικά με τους τουπαμάρος (!!!) της Ουρουγουάης.

-"Ο αγνοούμενος":αφορά την αμερικανοκίνητη δικτατορία στη Χιλή.

-"Χάνα Κ":γίνεται λόγος για το παλαιστινιακό δράμα.

-"Παράδεισος στη Δύση":η πιο πρόσφατη ταινία του,σχετική με "τον αγώνα των νέων οικονομικών μεταναστών"-ΔΗΛΑΔΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Αυτά είναι τα...μνημειώδη έργα του κ.Γαβρά!!!ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ...ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ";

ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ κ.ΓΑΒΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ;ΩΡΑΙΑ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ;ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ;ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ;ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ;ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ;ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!!!ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΤΖΑΜ...ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ!ΕΞΑΛΛΟΥ,"Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ",ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

Ο ίδιος λέει πως "ήταν όνειρο ζωής να κάνω μια ταινία για τους μετανάστες":ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΓΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ;ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ,ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ";

Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,είτε λέγονται Σμυρνιοί,είτε Πολίτες,είτε Κύπριοι,ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ!ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑΧΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ!ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ:ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΧΟΥΝΤΑ,ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΠΟΥ "ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ",ΕΥΠΕΠΤΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ HOLLYWOOD ΣΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΤΗΚΕ!) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ-ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ ΑΠ'ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ;-ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ-ΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ,ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!ΔΗΛΑΔΗ Μ'ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ!

Και βέβαια,λογοκρισία ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ επιβλήθηκε σχεδόν σε όλες τις παραπάνω ταινίες του και μάλιστα σκληρή!!!Πουθενά δεν αντέδρασε ο "μεγάλος σκηνοθέτης" και πουθενά δεν εμφανίστηκαν τόσοι...αυτόκλητοι δικηγόροι να τον υπερασπίσουν!

Αγαπητέ κ.Γαβρά,δεν μας πείθετε!Και ξέρετε γιατί;Διότι οι υμνογράφοι σας είναι τελικά...η χειρότερη διαφήμιση για εσάς!


TwitThis

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ:Και με το νόμο βύσμα στο Στρατό και επίσημη δημιουργία "βολεμένων" και "αγγαρειομάχων"!

ΕΝΩ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!-ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΓΜΑΤΩΝ...ΔΟΥΛΩΝ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ,ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 9ΜΗΝΟ!!

Αντιγράφουμε την είδηση:

"Φαντάρους δύο ταχυτήτων δημιουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την εφαρμογή της 9μηνης θητείας στο Στρατό Ξηράς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» πλέον οι στρατιώτες θα παίρνουν διαφορετικά φύλλα πορείας αναλόγως της κατηγορίας Ικανότητας που θα τους δίδεται.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι από τους νεοσύλλεκτους είναι υπόχρεοι πλήρους εννιάμηνης θητείας και υποχρεούνται να κρατούν όπλο, (κατηγορίες ικανότητας Ι/1, Ι/2, Ι/3) θα τοποθετούνται στις «μάχιμες» μονάδες αιχμής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, θα παίρνουν φύλλο πορείας για την παραμεθόριο, όπως τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Έτσι,όσοι δικαιούνται μειωμένη θητεία, όπως προστάτες οικογένειας, παντρεμένοι, κλπ, και όσοι απαγορεύεται να φέρουν όπλο για λόγους υγείας (κατηγορίες ικανότητας Ι/3, Ι/4, Ι/5) θα τοποθετούνται σε μονάδες που βρίσκονται σε αστικά κέντρα, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν πως η μείωση της θητείας αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργικότητα των στρατοπέδων, ειδικά της παραμεθορίου, καθώς ακόμα και ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών δεν αρκεί, αφού δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις.

Μάλιστα, η προοπτική του να δημιουργηθούν τα δύο αυτά φύλλα πορείας προκαλεί τον έντονο προβληματισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καθώς όταν είχε γίνει η εξαγγελία για τη μείωση της θητείας όλοι είχαν υπολογίσει πως οι στρατεύσιμοι θα τοποθετούνταν αποκλειστικά στην περιφέρεια και θα ενίσχυαν το ήδη μειωμένο προσωπικό των παραμεθόριων μονάδων."


Όπως βλέπετε,οι...φωστήρες του Υπουργείου Άμυνας,αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν το ρουσφέτι (κοινά αποκαλούμενο βύσμα) στο Στρατό,δημιουργώντας στρατιές "ανίκανων" φαντάρων,που θα μετατίθενται στα μεγάλα αστικά κέντρα!Και βάζουμε τα εισαγωγικά,γιατί,εκτός από ελάχιστες πραγματικές περιπτώσεις,ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ Ι4,Ι5 ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΥΓΕΙΑΣ!!!

Δεδομένου ότι στην Αεροπορία και το Ναυτικό θα σταματήσουν να υπηρετούν κληρωτοί,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ-ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟ-ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΩΣ...ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ "ΒΥΣΜΑΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ!!

Και στην παραμεθόριο ποιοι θα υπηρετήσουν;Μα είναι γνωστό:ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΟ!ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ,ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ...ΑΡΡΩΣΤΟΙ!!!

Αυτοί που προωθούν την πλήρη διάλυση του Στρατού,έχουν συναίσθηση των πράξεών τους;Οι στρατιωτικοί τι λένε γι'αυτό,όταν οι γείτονες καραδοκούν για θερμό επεισόδιο;Τελικά,ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ;
TwitThis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για Γαβρά,"Ιό" και δημοσίευμα του HELLAS-ORTHODOXY

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ...

Σ το παρακάτω βίντεο,ο Άδωνις Γεωργιάδης για μια ακόμη φορά απαντά με αδιάσειστα ιστορικά επιχειρήματα σε όσους μηδενίζουν την προσφορά του Βυζαντίου στη διάσωση της αρχαιοελληνικής γραμματείας,ενώ αποκαλύπτει το βρώμικο ρόλο του γνωστού και μη εξαιρεταίου "Ιού" της Ελευθεροτυπίας.Προς το τέλος,αναφέρει το ιστολόγιο με κολακευτικά σχόλια (και τον ευχαριστούμε γι'αυτό) και κάνει λόγο για την αγαστή συνεργασία φανατικών μουσουλμάνων και Σύριζα/αριστερών οργανώσεων.

Δείτε το βίντεο:Παραθέτουμε μια σειρά από χρήσιμα links,για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την πραγματικότητα σχετικά με τις καταστροφές των αρχαίων ναών από χριστιανούς και το ρόλο του Βυζαντίου στη διάσωση αρχαιοελληνικών κειμένων:

-"Μύθος η καταστροφή αρχαίων μνημείων από τους Χριστιανούς"

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ,ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

-"Οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής των αρχαίων ναών"

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Αρχαίοι Ελληνικοί Ναοί" του T. Spawforth, εκδ. Ελευθερουδάκη, 2006

-"Το Βυζάντιο έβλαψε ή διέσωσε την αρχαιότητα;"

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ
(Καθημερινή, 16-6-2002)
TwitThis

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε Ορθόδοξο Ιερέα και πιστούς στην Ινδονησία,ΞΥΛΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ!!!

ΑΠΑΘΗΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΠΙΣΤΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΙ!!!-ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ...ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;)

Η είδηση έχει ως εξής:

"Η Ἱερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ καί Ἄπω Ἀνατολῆς πληροφορήθηκε ὅτι τήν Κυριακή 26 Ἰουλίου 2009, στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Αἰκατερίνης στό Boyolali Κεντρικῆς Ἰάβας Ἰνδονησίας, μετά τό πέρας τῆς θείας Λειτουργίας καί κατά τήν διάρκεια τελέσεως Μυστηρίου τοῦ Γάμου, εἰσέβαλε ὁμάδα φανατικῶν μουσουλμάνων, οἱ ὁποῖοι διέκοψαν τήν τέλεση τῆς Ἀκολουθίας καί ἐπιτέθηκαν στόν Ὀρθόδοξο Ἰνδονήσιο Ἱερέα π.Μεθόδιο Sri Gunarjo καί στούς παρευρισκομένους Ὀρθοδόξους Ἰνδονήσιους πιστούς. Ἐπί ἀρκετή ὥρα κτυποῦσαν μέ γροθιές καί κλωτσιές τόν Ὀρθόδοξο Ἱερέα καί τούς Ὀρθοδόξους πιστούς, ἀπειλώντας τους ὅτι ἄν δέν κλείσουν τόν Ὀρθόδοξο Ναό θά ἐπιστρέψουν σύντομα καί θά τόν ἀνατινάξουν.

Οἱ ἀστυνομικοί, πού κατέφθασαν στόν Ἱερό Ναό μετά ἀπό ἐκκλήσεις Ὀρθοδόξων πιστῶν, δέν ἐπενέβησαν οὔτε προέβησαν σέ συλλήψεις ἀλλά παρέμειναν ἀπαθεῖς, ἀνεχόμενοι μέ τήν στάση τους τήν συνέχιση τῆς τρομοκρατικῆς ἐπιθέσεως.

Στό Boyolali τῆς Ἰνδονησίας ἡ Ἱερά Μητρόπολις ἔχει ἀνοικοδομήσει δύο Ὀρθοδόξους Ἱερούς Ναούς, τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης καί τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, καί λειτουργεῖ φιλανθρωπικά προγράμματα, ὅπως Νηπιαγωγεῖο, διανομή τροφίμων, ρουχισμοῦ καί εἰδῶν πρώτης ἀνάγκης εἰς ἀπόρους καί θύματα φυσικῶν καταστροφῶν, κ.ἄ. Ὁ π.Μεθόδιος εἶναι 44 ἐτῶν, Ἰνδονήσιος, ἔγγαμος καί πατέρας δύο παιδιῶν. Ἱερεύς χειροτονήθηκε τό 1995 καί ἀπό τότε μέχρι καί σήμερα ἐργάζεται μέ ζῆλο διακονώντας τούς Ὀρθοδόξους Ἰνδονησίους χριστιανούς στό Boyololali τῆς Κεντρικῆς Ἰάβας.

Στό παρελθόν ἀρκετές φορές ὁ π.Μεθόδιος καί ἡ οἰκογένειά του καθώς καί ἡ Ὀρθόδοξη Κοινότητα ἔχουν δεχθεῖ ἐπιθέσεις καί ἀπειλές ἀπό ὁμάδες φανατικῶν μουσουλμάνων καί σέ μερικές περιπτώσεις ἡ Ἱερά Μητρόπολις χρειάσθηκε νά φυγαδεύσει τόν π.Μεθόδιο. Δυστυχῶς καί σέ ἄλλες περιοχές τῆς Ἰνδονησίας οἱ Ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἀντιμετωπίζουν ἀνάλογα προβλήματα.Ἔντονο προβληματισμό δημιουργοῦν στίς χριστιανικές Κοινότητες καί οἱ τρομοκρατικές βομβιστικές ἐπιθέσεις σέ Ξενοδοχεῖα τῆς Τζακάρτα.

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ καί Ἄπω Ἀνατολῆς μετά τά τελευταῖα γεγονότα στό Boyolali ἐκφράζει τήν λύπη της καί τήν ἔντονη ἀνησυχία της. Ἐλπίζουμε καί προσευχόμαστε νά πρυτανεύσει ἡ εἰρήνη καί ὁ σεβασμός τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων καί τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας."

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΙ,ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!!!ΝΑΙ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΑΛΑΛΑΖΟΥΝ "ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!

Αυτά τα ΕΛΕΕΙΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ τον Ιερέα και το ποίμνιό του,το οποίο αποτελείται ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)!!!ΜΑΛΙΣΤΑ,ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ;ΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ;;;

Κυρίες και κύριοι των διάφορων οργανώσεων,παρατηρητηρίων,δημοσιοκάφροι,τηλεδιασκεδαστές και λοιπό "αντιρατσιστικό" σκυλολόι,ΙΔΟΥ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ:Ένα...ταξιδάκι στην Ινδονησία,μιας και απ'ότι φαίνεται εκεί δεν υπάρχουν αντίστοιχες οργανώσεις για ν'αναλάβουν το ρόλο του αυτόκλητου δικηγοράκου!!!

ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ;

TwitThis

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του Αγ.Γεωργίου το 2002,θυσία στο βωμό του νέου Μουσείου Ακροπόλεως!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ"-ΜΕΓΑΛΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΑ ΓΑΒΡΑ,ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ;

Ο μολογούμε ότι δεν γνωρίζαμε για το θέμα:δεκάδες κτίσματα,τα περισσότερα νεοκλασικά,ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ προκειμένου να χτιστεί το νέο Μουσείο Ακροπόλεως.Ένα απ'αυτά,ήταν το εκκλησάκι του Αγιόυ Γεωργίου,που βρισκόταν επί της οδού Μακρυγιάννη.Μάλιστα,το συγκεκριμένο ήταν ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ,αλλά φαίνεται ότι εμπόδιζε...τη θέα προς αυτό!!!Όπως θα δείτε στο αποκαλυπτικό βίντεο,οι μπουλντόζες δρουν υπό την προστασία της Αστυνομίας,ενώ διάφοροι βαλτοί του Προέδρου του Μουσείου,Δημήτρη Παντερμαλή (δείτε τον στη φωτογραφία αριστερά να επιβλέπει το γκρέμισμα),επιτηρούν την κατάσταση,ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ!!!

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:Και μια πιο σύντομη έκδοσή του εδώ.

Το αφιερώνουμε εξαιρετικά σε όλη τη ΣΑΠΙΑ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ που έκανε την εμφάνισή της ξανά,σκούζοντας τάχα για τους "κακούς χριστιανούς-σκοταδιστές που καταστρέφουν μνημεία κι επιβάλλουν λογοκρισία".

Αλήθεια,φωστήρες του Κολωνακίου...οι μπουλντόζες του βίντεο φοράνε ράσα;;;
TwitThis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τη "λογοκρισία" στον Γαβρά και το αντιχριστιανικό μένος πίσω από αυτή

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δ εν έχουμε να προσθέσουμε πολλά περισσότερα:ο κ.Γεωργιάδης ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ όσους ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία για να υβρίσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησιά και απαντά σε ερωτήματα ιστορικής φύσεως σχετικά με τη σχέση Ελληνισμού-Χριστιανισμού ανά τους αιώνες.Δείτε το με προσοχή,ειδικά όσοι έχετε πατριωτικά αισθήματα αλλά παρασύρεστε και από την ύπουλη προπαγάνδα των δήθεν "αρχαιολατρών".
TwitThis

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Σκηνές απείρου κάλλους:"αντιρατσιστές" μάχονται υπέρ λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Χίου!!!

ΣΥΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΟΥΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,Τ'ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ"!!!-ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Ό πως μας πληροφορεί το in.gr (πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο),"επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Χίου, όταν διαδηλωτές, μέλη της Χιακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του ΠΑΜΕ, εμπόδισαν την είσοδο δυο λεωφορείων που μετέφεραν 60 παράνομους μετανάστες από το Κέντρο Κράτησης Μερσινίδιου Χίου στο πλοίο «Θεόφιλος».

Βλέποντας το βίντεο και παρατηρώντας ότι οι "υπέρμαχοι" των λαθρομεταναστών δεν είναι μόνο νεαροί,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΜΑΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:

-Για ποιο λόγο κάνουν τα πάντα προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά των λαθραίων;ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΠΙΑΝΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ;ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΓΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΙ;

-ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΗ ΜΑΝΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ Η΄ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΤΙ...

-ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ;ΣΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

-ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Η...ΙΕΡΑ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ Ή ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ;

Για σκεφτείτε το λίγο...

TwitThis

Εικόνες που σοκάρουν: Οι Τούρκοι μετέτρεψαν τις εκκλησίες στα Κατεχόμενα σε στάβλους!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ"-ΚΙ ΑΥΤΟ "ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ" ΕΙΝΑΙ,ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΚΟ;

Π ριν διαβάσετε το ρεπορτάζ του "Βήματος",δείτε την εικόνα αριστερά και θαυμάστε τα...έργα των "φιλήσυχων" γειτόνων μας!

"Για πρώτη φορά μια επίσημη αρχή, η Αμερικανική Επιτροπή Ελσίνκι, κατέγραψε τις καταστροφές και τις λεηλασίες που υπέστησαν τα θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο και τα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά. Εκατοντάδες ορθόδοξα μνημεία έχουν λεηλατηθεί. Στην έκθεσή της η Αμερικανική Επιτροπή Ελσίνκι σημειώνει ότι «τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία στα Κατεχόμενα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο» και ότι χιλιάδες εικόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χειρόγραφα, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά έχουν κλαπεί από τον τουρκικό στρατό από τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα εξωκλήσια. Τα περισσότερα κατέληξαν σε διεθνείς δημοπρασίες.

Η έκθεση καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα θρησκευτικά μνημεία των Κατεχομένων και σύμφωνα με αυτήν:

* 500 εκκλησίες έχουν λεηλατηθεί από τούρκους στρατιώτες.

* 133 εκκλησίες και μοναστήρια έχουν βεβηλωθεί.

* 15.000 εικόνες, από τις οποίες 3.500 βυζαντινές, έχουν κλαπεί.

* 77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τεμένη.

* 28 εκκλησίες χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό ως αποθήκες και ως... πολυβολεία.

* 2 εκκλησίες χρησιμοποιούνται από τις κατοχικές δυνάμεις ως νοσοκομεία.

* 13 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους.

* 17 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε μπαράκια, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα και καζίνα!

* 1 εκκλησία, αυτή του Σωτήρος στο χωριό Χρυσηλίου, έχει μετατραπεί σε... νεκροτομείο.

Από το 1984 η UΝΕSCΟ καταγράφει την καταστροφή πληθώρας αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων στα Κατεχόμενα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» που αποκαλύπτει την Αμερικανική Εκθεση Ελσίνκι, ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια, αυτό της Αγίας Αναστασίας, στην κατεχόμενη Λάπηθο, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο με την ονομασία...«Αnastasia Resort Ηotel», με πισίνα και... καζίνο. Για τις καταστροφές εκκλησιαστικών μνημείων στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έδειξε ενδιαφέρον και ο Πάπας ΒενέδικτοςΙΣτ΄, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια στο Βατικανό. Ο Ποντίφικας απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι βανδαλισμοί εναντίον θρησκευτικών ναών. Η Αμερικανική Εκθεση (αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την περασμένη Τρίτη και στην εφημερίδα «Washington Τimes») έχει τίτλο «Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Βόρειο Τμήμα της Κύπρου και Παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου» και είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας επιστημόνων της Επιτροπής. Στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τριάντα πέντε χρόνια κατοχής της Βόρειας Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει πληθώρα αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων».

Η Αμερικανική Εκθεση έχει ήδη κατατεθεί στο Καπιτώλιο σε ειδική επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής κ. Μπεν Κάρντιν, και ακολούθησε επ΄ αυτής συζήτηση. Πήραν μέρος οι κκ. Κλάους Γκάλας, εμπειρογνώμων σε θέματα Βυζαντινολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, Χ. Χοτζακόγλου, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η κυρία Μάικλ Τζένσεν , δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος και Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Κύπρος μετά το 1974».

Σύμφωνα με την κυρία Τζένσεν, 16.000 εικόνες, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, καθώς και 60.000 αρχαιολογικά αντικείμενα, έχουν κλαπεί και φυγαδευθεί από τα Κατεχόμενα. Οι τουρκικές αρχές έκαναν ελάχιστα πράγματα για να αναχαιτίσουν αυτό το «πολιτιστικό ξεκαθάρισμα», όπως ευστόχως ονομάστηκε. Ο κ. Γκάλας , ο οποίος είχε επισκεφθεί τα Κατεχόμενα, ανέφερε ότι η κλοπή αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς στα Κατεχόμενα συνήθως ήταν δυνατή μόνο υπό την επίβλέψη ή και την ανοχή του τουρκικού στρατού. Στην έκθεση, τέλος, υπογραμμίζεται η νομική ευθύνη της Τουρκίας να απέχει από εχθρικές και καταστρεπτικές ενέργειες εναντίον της πολιτιστικής κληρονομιάς στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, να απαγορεύει και να παρεμποδίζει την κλοπή."
Τα λόγια είναι περιττά:ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ!

Αλήθεια,ψευτοαριστεροαναρχικοί,ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΟΡΑΝΙΑ;ΑΝΤΕ,ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ...ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ!Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΟΒΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ;
TwitThis

Η "λογοκρισία" του έργου του Γαβρά,η θέση της Ιεράς Συνόδου,η ιστορική αλήθεια και η υποκρισία των χορτασμένων "αριστερών"

ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΤΙΟΡΘΟΔΟΞΟΙ,ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΘΕΟΥΣ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΜΕΧΡΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ,ΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!-ΕΛΕΕΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ!

Δ εν είχαμε σκοπό ν'ασχοληθούμε με το θέμα.Ειλικρινά,το θεωρούμε λιγότερο σημαντικό πχ. από τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο:όμως,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ!Κι αυτό διότι τις τελευταίες μέρες διαβάσαμε μύδρους και συνεχείς λασπολογίες εναντίον της,από ποιους;ΤΟΥΣ...ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΚΑΓΙΕΝ (ΜΑΚΗΣ),ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΕΚ ΠΑΡΙΣΙΩΝ (ΓΑΒΡΑΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ "ΚΟΡΑΝΙΟΥ",ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ!

Καταρχήν,Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ:ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.

Έπειτα,μιλούν πολλοί για "ιστορική πραγματικότητα".Η αλήθεια είναι,όμως,ότι για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.Αντιγράφουμε από το Wikipedia:

"Ο Παρθενώνας διατηρήθηκε άθικτος έως και τους Μακεδονικούς χρόνους. Αντίθετα, μάλιστα, μετά τον Γρανικό, στον Παρθενώνα αναρτήθηκαν ως τρόπαια χρυσές ασπίδες, λάφυρα της νίκης του Αλέξανδρου. Οι πρώτες καταστροφές έγιναν επί Λάχαρη, τον οποίο όρισε τύραννο των Αθηνών ο Κάσσανδρος, σύμφωνα με την αφήγηση του Παυσανία. Αυτός απέσπασε τις ασπίδες από τον Παρθενώνα, το χρυσάφι και τα κοσμήματα από το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς. Καταστροφές υπέστη και ο οπισθόδομος του ναού, όταν τον χρησιμοποίησε ως προσωπικό του κατάλυμμα ο Δημήτριος ο Πολιορκητής.

Στους Ρωμαϊκούς χρόνους δεν καταγράφονται αλλαγές στον Παρθενώνα, που συνεχίζει να διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία και την αίγλη του ακόμη και στους μεταχριστιανικούς αιώνες, παρόλο που επί εποχής Ιουστινιανού η πομπή των Παναθηναίων δεν ανέβαινε πια στον Παρθενώνα και είχε χαθεί πλέον κάθε λατρεία δημόσια ή ιδιωτική σύμφωνα με το Λατίνο ρήτορα Κλαύδιο Μαμερτίνο του 4ου αιώνα.

Στους Βυζαντινούς χρόνους -αν και γλύτωσε ο Παρθενώνας την καταστροφή από τα διατάγματα του Θεοδόσιου Β'- έγινε η πρώτη μετατροπή του ναού σε χριστιανική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν επί αυτοκρατορίας Ιουστινιανού. Στον πρόναο προστέθηκε η αψίδα του ιερού. Από αυτές τις μετατροπές αυτές το 1877 -σύμφωνα με τον Burnouf- δεν είχαν μείνει παρά λείψανα τοιχογραφιών και λιγοστά επιγραφικά χαράγματα στους τοίχους και τους κίονες.

Επί Φραγκοκρατίας ο περί τον Παρθενώνα χώρος γίνεται τόπος ενδιαίτησης του πρώτου Φράγκου άρχοντα των Αθηνών, Όθωνα Ντελαρός, ενώ η Ακρόπολη γίνεται η έδρα της φραγκικής βαρωνίας και το κέντρο του ιστορικού βίου της πόλης, σε σημείο που η Αθήνα είναι γνωστή πλέον ως Castellum Athenarum. Ο Παρθενώνας αποδίδεται στη Ρωμαϊκή εκκλησία και γίνεται ναός Λατινικός, τιμώμενος στο όνομα της Θεοτόκου. Στη δυτική πλευρά προστέθηκε ένα κωδωνοστάσιο, που επί Τουρκοκρατίας έγινε μιναρές. Επί Ενετοκρατίας δεν παρατηρήθηκαν και δεν καταγράφτηκαν αλλαγές στο μνημείο.

Από τις αφηγήσεις μεταγενέστερων περιηγητών, όπως ο Ιταλός νοτάριος Νικόλαος Μαρτόνης που επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1395 ή ο Κυριακός ο Αγκωνίτης που ταξίδεψε το 1436 στην Αθήνα, έχουμε δύο περιγραφές του χριστιανικού Παρθενώνα. Ο πρώτος εκφραστής της μεσαιωνικής ιδεολογίας απορεί πως είναι δυνατόν να έχει χτιστεί ένα τόσο μεγάλο κτήριο ενώ ο δεύτερος, εκπρόσωπος της Ιταλικής Αναγέννησης, επικεντρώνεται στην ομορφιά των αρχαίων μνημείων.

Επί Τουρκοκρατίας η Ακρόπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων το 1458, οπότε και την επισκέφθηκε ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής. Ο ιερός βράχος έμεινε πλέον γνωστός με το όνομα Ατίνα Καλεσί, δηλαδή φρούριο των Αθηνών. Κατά τον 17ο αιώνα ο Παρθενώνας είναι πλέον τζαμί και έχει μιναρέ, που καταστράφηκε το 1687. Τζαμί, ωστόσο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της ισλαμικής θρησκείας και για αυτό δεν έγινε ποτέ λατρευτικό τέμενος των Μωαμεθανών.

Κατά την εκστρατεία του Φραγκίσκου Μοροζίνη κατά των Αθηνών το 1687, ο Παρθενώνας υπέστη και το μεγαλύτερο πλήγμα το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, όταν οβίδα τίναξε την πυριτιδαποθήκη που είχε εγκαταστήσει ο Αλή αγάς, διοικητής του φρουρίου στον ναό. Το μεγαλύτερο τμήμα του ναού προς την ανατολική του πλευρά κατέρρευσε. Έκτοτε και μέχρι να παραδοθεί το μνημείο στην αρχαιολογία λεηλατήθηκε συστηματικά κυρίως από τον Λόρδο Έλγιν, ενώ υπέστη σημαντικές καταστροφές κατά την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821 και την πολιορκία του βράχου από τον Κιουταχή Μπέη."

Διαβάστε ένα αναλυτικό άρθρο για το θέμα εδώ.

Ποιος είναι όμως ο Κώστας Γαβράς,που λιβανίζουν συνεχώς τα Μμε για το "έργο" του;Ανεξαρτήτως της σκηνοθετικής του δουλειάς,θα σταθούμε λίγο στο περιεχόμενο που έχουν δύο από τις γνωστότερες ταινίες του:η μία,αναφέρεται ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;).ΜΑΛΙΣΤΑ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΜΕΙΞΗ" ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Σ'ΑΥΤΟ!Την περιόδο προβολής της ταινίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το Βατικανό,καθώς η αφίσα της παρουσιάζει ένα αμάγαλμα του αγκυλωτού σταυρού με τον χριστιανικό (δείτε την δεξιά)!

Ακόμα πιο χαρακτηριστική της νοοτροπίας του Γαβρά είναι η πιο πρόσφατη ταινία του,με τίτλο "Παράδεισος στη Δύση",που αφηγείται το ταξίδι ενός μετανάστη από τη χώρα του στη Δυτική Ευρώπη (ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!).Μάλιστα,ο ίδιος ο σκηνοθέτης φαίνεται να ευαισθητοποιείται υπέρ του δέοντως στο θέμα της μετανάστευσης,ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράσει την "αλληλεγγύη" του στην Κούνεβα,στην εκπομπή του ομοιδεάτη του Παύλου Τσίμα (φωτογραφιά αριστερά κάτω)!!!

Καταλάβατε λοιπόν γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος;ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΑΒΡΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΩΜΟΤΑΞΙΑ (ΠΙΟ ΛΑΙΚΑ,ΣΥΝΑΦΙ) ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ,ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ!Εδώ συμφωνούμε απόλυτα με τη δήλωση του Βουλευτή ΛΑΟΣ κ.Αιβαλιώτη,ο οποίος είπε τα παρακάτω:

"Ο ευκολότερος αντίπαλος κάθε είδους προοδευτικού ή δήθεν προοδευτικού είναι το έθνος και οι συνιστώσες του.Ο κ. Γαβράς, που προαλείφετο για επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, θεώρησε απαραίτητο να συμπεριλάβει στο πανάκριβο ντοκιμαντέρ του ιερείς να σπάνε το αέτωμα του Παρθενώνα.Δεν είναι νεοείσακτη ιδέα ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας" .

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ,ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΟΜΑΔΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ...ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΚΙΟ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΥΜΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ...ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΤΟ "ΚΟΡΑΝΙ",ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΣΑ ΧΗΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ "ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ"!!!

Τελικά,πόσο θα γελοιοποιήστε ακόμα,εκπρόσωποι της Αριστερίλας που καταδυναστεύει τον τόπο μας χρόνια τώρα;Και πόσο θα ψάχνετε ψύλλους στ'άχυρα για να βγάλετε το απύθμενο μίσος σας εναντίον της Ορθοδοξίας; TwitThis

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Εν μέσω καύσωνα,ας δροσιστούμε λιγάκι:μια βουτιά στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;ΜΙΑ-ΕΛΑΧΙΣΤΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Μια μικρή γεύση της εκπληκτικής ομορφιάς που κρύβει αυτό το νησί...
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό μου άλμπουμ στο Flickr:μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες εδώ. TwitThis

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

ΙΟΥΛΙΟΣ 1974:Η δειλία του "Εθνάρχη" Κωνσταντίνου Καραμανλή,ο βρώμικος ρόλος του Κίσινγκερ και η διψασμένη για εξουσία αριστερά

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΦΟΡΝΤ,ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ,ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΩΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ-ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΟΣΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ";

Δ ιαβάζοντας τα παρακάτω,η ΟΡΓΗ για την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,τον ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ και τελικά την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των πολιτικών που μας κυβερνούν,είναι έκδηλη:την ώρα που η Χούντα είχε καταρρεύσει και ερχόταν ως...σωτήρας ο άνθρωπος που επί 11 χρόνια ΖΟΥΣΕ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ,οι Τούρκοι έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο για δεύτερη εισβολή,που ήταν η ταφόπλακα στα όνειρα για αποχώρηση του τουρκικού στρατού απο την Κύπρο.Στην Ελλάδα,λαός και στρατός έχουν ξεσηκωθεί και ζητάνε στρατιωτική απάντηση.Ο μετέπειτα "Εθνάρχης" όμως,αποφαίνεται ότι "Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ"!!!

Όλα τα παραπάνω,είναι λίγο πολύ γνωστά:το παρασκήνιο όμως των διαπραγματεύσεων της εποχής,έρχεται τώρα στο προσκήνιο και φωτίζει την πολιτική Καραμανλή,τον φιλότουρκο ρόλο του Εβραιοαμερικάνου Κίσινγκερ και το παιχνίδι όλων αυτών σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

ΟI ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Ωρα: 29 Μαίου 1975, ώρα 9.30 π.μ.
Τοποθεσία: Οικία πρέσβη Φάϊαρστοουν στις Βρυξέλλες

Παραβρέθηκαν:
(Ελληνες): Πρωθυπουργός Καραμανλής, υπουργός Εξωτερικών Μπίτσιος, Πρέσβης Ιωάννης Τζούνης, πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης

(Αμερικανοί): Πρόεδρος Φόρντ, υπουργός Εξωτερικών Κίσινγκερ, στρατηγός Σκόουκροφτ, βοηθός υπουργός Εξωτερικών Χάρτμαν

Καραμανλής: Επιτρέψετέ μου να αρχίσω μιλώντας για την πρόσφατη ιστορία. Πριν επανέλθω στην εξουσία, έγινε το πραξικόπημα της χούντας στην Κύπρο. Εδιωξαν τον Μακάριο. Οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι έδρασαν ως εγγυήτρια δύναμη, κάτι που τους έδωσε, όπως είπαν, το δικαίωμα να επαναφέρουν τη νόμιμη κύβέρνηση και να προστατεύσουν τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό. Η εγγύηση, όπως συμπεριλαμβάνεται στις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, προνοεί την επαναφορά της νομιμότητας και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. Η νομιμότητα επανήλθε σε τρεις ημέρες μετά την εισβολή. Επέστρεψα και ανέλαβα την κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Κληρίδης ανέλαβε στην Λευκωσία. Μετά από αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένουν στην Κύπρο. Επιτεύχθηκε ο στόχος τους ως εγγυητές. Αλλά βρίσκονται ακόμα εκεί. Μερικές εβδομάδες μετά, κατέλαβαν το 40% του νησιού. Θυμάμαι εκείνες τις ημέρες πολύ καλά, επειδή ο υπουργός σας των Εξωτερικών με ξύπνησε στις 4 το πρωί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την δεύτερη τουρκική κίνηση. Δεν κατασκευάζει κανείς στρατηγικούς σχεδιασμούς σε μία νύχτα. Η στρατιωτική επιχείρηση πρέπει να είχε σχεδιαστεί εδώ και καιρό. Η κατοχή του 49% του νησιού έγινε με βάση το στρατιωτκό σχέδιο γνωστό με το όνομα ΑΤΤΙΛΑΣ. Αυτό δείχνει προμελέτη. Αυτή η κίνηση δημιούργησε 250 χιλιάδες πρόσφυγες. Μπορείτε να πείτε πως δεν είναι μεγάλος ο αριθμός, αλλά όλος ο πληθυσμός του νησιού είναι μισό εκατομμύριο. Επίσης κατέλαβαν το 40%, που αποτελεί την μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική περιοχή. Στις 14 Αυγούστου αντιμετώπισα εκρήξεις στον στρατό και ανάμεσα στο λαό. Πήγα στην έδρα των Ενόπλων Δυνάμεων και απαίτησαν δράση. Υπήρχε πίεση για κήρυξη πολέμου. Ηταν φυσικό όλοι να νοιώθουν ότι ρεζιλεύτηκαν.Αλλά, επέλεξα την μή δημοφιλή απόφαση να πω στον λαό να παραμείνει ψύχραιμος και να με εμπιστευθεί. Είπα ότι θα δεχθούμε βοήθεια από τους φίλους μας για να βρούμε λύση. Εκείνη την δραματική στιγμή είχα τρεις επιλογές: Πρώτον, να οδηγηθώ σε πόλεμο, δεύτερον, να αποχωρήσω για μία ακόμη φορά από την πολιτική, και τρίτον να αποχωρήσω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Επέλεξα την τρίτη επιλογή ως την λιγότερο επώδυνη. Αυτή είναι η ιστορία της Κύπρου. Είναι δύσκολο να αποδείξεις κάτι που είναι αυταπόδεικτο, αλλά οι Τούρκοι έκαναν λάθος. Οι Ελληνες έδειξαν μετριοπάθεια παρά τα όσα συνέβησαν. Ακόμα δείχνουμε μετριοπάθεια. Για μεγάλο διάστημα οι Τούρκοι ζητούσαν γεωγραφική ομοσπονδικαή λύση. Σύμφωνα με την δική μας γνώμη έπρεπε να επιστρέψουμε στις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, αλλά αποδεχθήκαμε γεωγραφική ομοσπονδία με δύο όρους: Πρώτον, η περιοχή που ελέγχεται από τους Τούρκους να έχει σχέση με το ποσοστό του πληθυσμού (των Τουρκοκυπρίων) και δεύτερον, η λύση να επιτρέπει την επιστροφή των προσφύγων. Αυτή θα ήταν μία έντιμη και λογική λύση, αλλά οι Τούρκοι συνεχίζουν να μας προσφέρουν το fait accompli. Τι πρέπει να κάνουμε;

Πρόεδρος: Νομίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε υπό την προϋπόθεση των γεγονότων, ως έχουν.

Καραμανλής: Πριν σχολιάσετε, επιτρέψτε μου να τελειώσω. Εκτός την Κύπρο, έχουμε και τα προβλήματα στο Αιγαίο. Υποστηρίζουμε το status quo, το οποίο υπάρχει από το 1913. Αλλά οι Τούρκοι συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα με την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα, με τους αεροδιαδρόμους, και στην πραγματικότητα θέλουν να χωρίσουν το Αιγαίο Πέλαγος. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα δικά μας νησιά θα βρίσκονται στην τουρκική θάλασσα. Προτείναμε να παραπέμψουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, αλλά οι Τούρκοι, παρά το γεγονός ότι το αποδέχονται ως θέμα αρχής, αρνήθηκαν στην Ρώμη να παρουσιάσουν τα έγγραφα με τα οποία θα παραπέμπαμε το θέμα στο Διεθνές Δκαστήριο. Πρέπει να σας πω ότι εάν όλα αυτά τα θέματα δεν επιλυθούν και παραταθούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο και αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί. Και στις δύο χώρες, τα νεύρα είναι στα ύψη και θα ήταν ντροπή να ξεσπούσε πόλεμο κάτω από την μύτη των συμμάχων. Εκανα και θα συνεχίσω να πράττω ότι μπορώ για να αποφευχθεί ο πόλεμος αλλά χρειάζεται να επιστρέψουμε σε περιεκτική προσέγγιση, η οποία θα συνεισφέρει στην αποφυγή του κινδύνου. Δεν μπορώ, και δεν θα υποδείξω πως μπορείτε να βοηθήσετε. Είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας.

Πρόεδρος: Τα δύο πιό σημαντικά προβλήματα είναι η Κύπρος και το Αιγαίο. Θέλουμε να συνεισφέρουμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αισθανόμαστε ότι κάποιες εξελίξεις στην περιοχή είναι ατυχείς για το ΝΑΤΟ και δημιούργησαν τρομερά προβλήματα στις Ην. Πολιτείες. Κάτι πρέπει να γίνει. Εχουμε αντανάκλαση αυτών (των προβλημάτων) στο Κογκρέσο. Η βοήθεια προς την Τουρκία έχει περικοπεί. Αισθανόμαστε ότι αυτή η κίνηση είναι επιζήμια για την επιρροή μας προς τους Τούρκους και για την ικανότητα μας να επιτύχουμε υποχωρήσεις από την Τουρκία. Μπορέσαμε να αλλάξουμε την απόφαση στην Γερουσία και είναι πιθανό να αλλάξουμε τις απόψεις και στην Βουλή.Αισθάνομαι ότι εάν το Κογκρέσο διατηρήσει τους περιορισμούς (εννοεί το εμπάργκο όπλων), η επιρροή μας θα είναι ελάχιστη.Γι’ αυτό, είχαμε πολλές διαβουλεύσεις με τους βουλευτές. Τους είπαμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να καθαρίσουμε αυτή την πυώδη και μή υγιή κατάσταση στο ΝΑΤΟ. Τους εξηγήσαμε πόσο βλαπτικό είναι εάν δεν γίνει κάτι, και ότι φτάνουμε την στιγμή που οι τουρκικές αρχές ίσως κλείσουν τις αμερικανικές βάσεις, κάτι που θα βλάψει την άμυνά μας. Είπαμε ότι είναι η ώρα για το Κογκρέσο να δράσει. Και το γρηγορότερο το καλύτερο. Είμαστε ενθαρρυμένοι με τις συνομιλίες που διεξάγουν οι δύο κοινότητες στη Βιέννη, και ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί πρόοδος. Αλλά πρέπει να πω ότι η επιρροή μας μειώνεται όσο παραμένει σε ισχύ το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Κίσινγκερ: Μπορώ να προσθέσω μία λέξη, κύριε Πρόεδρε, όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Αυτή είναι η εκτίμησή μου για το εσωτερικό πρόβλημα. Ο Τσακλαγιαγκίλ επιθυμεί διευθέτηση. Ο Ντεμιρέλ, βασικά επιθυμεί λύση, αλλά φοβάται πάρα πολύ ότι ο Ερμπακάν θα σπάσει τον συνασπισμό του εάν προχωρήσει προς την λύση. Είπα στον Πρόεδρο, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι είμαι έτοιμος να σχηματίσω κυβέρνηση στην Τουρκία επειδή μίλησα με όλους τους πολιτικούς. Είδα τους ηγέτες όλων των κομμάτων και τους ειπα ότι τώρα είναι η ώρα να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα. Το κλειδί είναι ο Ετσεβίτ. Εάν αυτός και εσείς είσαστε οι πρωθυπουργοί και είχατε ασχοληθεί με το πρόβλημα, είμαι πεπεισμένος ότι θα είχε διευθετηθεί.Στην αντιπολίτευση, ο Ετσεβίτ, θα χρησιμοποιήσει αυτό το θέμα και θα προσπαθήσει να σπάσει τον συνασπισμό. Του μίλησα όταν ήμουν στην Αγκυρα. Τον γνωρίζω καλά. Ηταν μαθητής μου.

Καραμανλής: Γι’ αυτό εμείς οι Ελληνες είχαμε υποψιαστεί ότι είσασταν φιλότουρκος.

Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα εδώ κι εδώ.

TwitThis

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προς Παπικούς:"Δεν είσθε Εκκλησία,είσθε αίρεσις"!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ,Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΠΛΑΝΗ-"Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ",ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ!

Τα παρακάτω είδαν το φως της δημοσιότητας 2 ολόκληρα χρόνια πριν,όμως κρίνουμε σκόπιμο να τα επαναφέρουμε,μιας και δυστυχώς,η σημερινή Εκκλησία της Ελλάδος και ειδικά η κεφαλή της,ο Αρχιεπίσκοπος,όχι μόνο αποφεύγουν να μιλήσουν για το θέμα,αλλά προωθούν διάλογο ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ με τους Ρωαμιοκαθολικούς!Έτσι,η ιστορικά και θεολογικά τεκμηριωμένη και με αδιάσειστα επιχειρήματα απάντηση του Μητροπολίτου Πειραιώς προς τον Παπικό Επίσκοπο στη χώρα μας,αποκτά ιδιαίτερη σημασία:

"Εν Πειραιεί τη 25η οκτωβρίου 2007
Προς τον εκλαμπρότατον επίσκοπον κ. Φραγκίσκον Παπαμανώλη, εις Σύρον.

Εκλαμπρότατε.

Έλαβον την ημετέραν επιστολήν, καθ΄ον χρόνον τα Γραφεία της ημετέρας Μητροπόλεως Πειραιώς ήργουν και λυπούμαι διότι καθυστέρησα να απαντήσω εις αυτή. Παρακαλώ όθεν δια την Υμετέραν συγγνώμη.

Επειδή ειλικρινώς αγαπώ Υμάς ως και έκαστον συνάνθρωπόν μου, γράφω τα κατωτέρω μετά πολλής ταπεινώσεως και ενώπιον του Δομήτορος της Εκκλησίας Κυρίου Ιησού, ουχί ίνα αιτιολογήσω τας θέσεις δι’ ας με ψέγετε διότι δεν είναι ιδικές μου, αλλά της Αδιαιρέτου Εκκλησίας του Θεού, άτινας εγώ ο έσχατος πάντων απλώς τα μετέφερον επί του χάρτου, ερωτηθείς σχετικώς επί του δημοσιογραφικού οργάνου των αγρυπνούντων Αδελφών της πανελληνίου Ορθόδοξου Ενώσεως, ους αδικείτε καταφώρως όταν χαρακτηρίζετε αυτούς ως δήθεν «ακραίους», ενώ οι ειρημένοι τηρούν όσα η Μία Αγία, Αδιαίρετος, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία εδογμάτισε και διασαλπίζει επί 20 αιώνας τώρα, αλλά δια να είπω προς Υμάς τα αυτονόητα ότι η Εκκλησία του Χριστού εις ην από Πνεύμα το Άγιον έθεσεν Επισκόπους ποιμένειν (Αυτήν). Ην περί εποιήσατο δια του ιδίου αίματος (Πραξ.20,2 θ), είναι η Αδιαίρετος Εκκλησία των 1000 πρώτων χρόνων. Ήστινος ακατάλυτος ιστορική συνέχεια τυγχάνει η καθ’ ημάς Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία και ότι εξ αυτής αποκοπείσα η Υμετέρα Θρησκευτική Κοινότης δια του γνωστού σχίσματος, απόλεσαι τη χάρη του Ζώντος Θεού και εξέπεσεν από αιρέσεως εις αίρεσιν και από ακοσμίας εις ακοσμίαν, διαστρεβλώσασα το σωτηριώδες μήνυμα του ενσαρκωθέντος Υιού του Θεού και ανατρέπουσα λόγοις και έργοις εν ανατροπήν των κατεστημένων δομών και εξουσιών, του εκπεσόντως κόσμου ην εισέφερε δια της απερινοήτου Αυτού σταυρικής θυσίας και του παναχράντου Αυτού Αίματος ο Υιός και Λόγος του Θεού.

-ΑΓΑΠΗ ΑΝΕΥ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Όθεν ευνόητον τυγχάνει ότι η θεωρία των αδελφών Εκκλησιών και η συνακόλουθος θεωρία των Κλάδων ας Υμείς ενστερνίζεστε δια του κειμένου της υμετέρας επιστολής και η θεωρία του Πετρείου «δόγματος», ην διεκήρυξε προσφάτως η Υμετέρα Θρησκευτική Κοινότης δια του εγκυκλίου «Dominus Christus» ουδεμίαν σχέσιν κέκτηνται προς την αδιαίρετον Εκκλησίαν των Αποστόλων, των Οικουμενικών Πατέρων και των Αγίων επτά Οικουμενικων Συνόδων.

Συνεπώς ευχερώς αντιλαμβάνεστε ότι επόμενος τοις θεσφάτοις της Αδιαιρέτου Εκκλησίας, εξ’ ης απεκόπη η Υμετέρα εκπεσούσα εις αίρεσιν θρησκευτική κοινότης, δεν δύναμαι να συναινέσω εις την Υμετέρα πλάνη και να μην είπω φιλαδέλφως υμίν ότι Πλανάσθαι θεωρών εαυτόν «Επίσκοπον της εκκλησίας του Θεού». Αυτοπροσδιορίζεσθε ούτως ενώ εν τη αληθεία είσθε πνευματικώς υπεύθυνος των εν σχίσματι και αιρέσει τελούντων πιστών της Υμετέρας κοινότητος.

Η αγάπη άνευ αληθείας στερήται ουσίας, δι’ αυτό και τυγχάνει ειλικρινώς ακατανόητος η υμετέρα θέσις «δεν έπαψα να λέω στους πιστούς μας ότι ποτέ και τίποτα δεν δικαιολογεί την καταπάτηση της αγάπης, ακόμα και η υπεράσπιση της αληθείας» διότι αν ειλικρινώς αγαπώμεν δεν θα καταλείψωμεν τον αγαπώμενον εις την οικτράν του πλάνην, να συμπνίγεται εν αυτή και να πιστεύει ότι ευρίσκεται εν δικαίω.

-ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επί μίαν ολόκληρον χιλιετίαν είχομεν κοινήν πίστιν κοινόν πολίτευμα, κοινήν Ευχαριστίαν, κοινά Δόγματα, κοινήν Πνευματικότητα και κατά Θεόν άσκησιν, κοινήν Αρχήν τας Οικουμενικάς Συνόδους και την Πενταρχίαν.

Τι συνέβη λοιπόν και τα πάντα ανετράπησαν; Διατί δεν απησχόλησεν Υμάς επί 33 χρόνια, που είσθε Επίσκοπος της θρησκευτικής υμών παραδοχής;

Διατί επί 1000 έτη δεν υφίσταντο αι Υμέτεραι θέσεις περί Πρωτείου διακαιοδοσίας του επισκόπου Παλαιάς Ρώμης, περί αλαθήτου αυτού, περί καθαρτηρίου, περί λυσιποίνων, περί αξιομισθιών, περί Αμολύντου Συλλήψεως, περί, περί…

Διατί εις την Αποστολικήν Σύνοδον των Ιεροσολύμων η Σύνοδος των Αποστόλων και των Πρεσβυτέρων απεφήνατο και ουχί ο καθ΄υμάς «Πρόεδρος του Κολεγίου» των Αποστόλων Θείος Απόστολος Πέτρος (Πραξ.15,22);

Διατί αι Επτά Οικουμενικαί Σύνοδοι συνήλθον εν τη Ανατολή τη κοινωνία και ενότητι του τότε Ορθοδόξου Επισκόπου της Παλαιάς Ρώμης;

Διατί ο ΚΗ’ κανών της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου της Αδιαιρέτου Εκκλησίας απονέμει τα ίσα πρεσβεία εις το Θρόνον της Παλαιάς Ρώμης και εις τον Θρόνον της Νέας Ρώμης;

Πότε και διατί αυτά ανετράπησαν; Δεν απησχόλησεν Υμάς αν όχι ως κληρικός τουλάχιστον ως σκεπτόμενον άνθρωπον, που προσδοκά την Ογδόην Ημέραν και γνωρίζει ότι εγγύς εστί το τέλος των ανθρωπίνων δι’ εν έκαστον εξ ημών;

-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΙ

Τι θα είπητε άραγε εις τον Δομήτορα της Εκκλησίας Κύριον δια τας εκατόμβας των δολοφονηθέντων υπό της Υμετέρας Αιρέσεως («Ιερά Εξέτασις», «Ιεροί Πόλεμοι», «Σταυροφορίαι») εν ονόματι της δήθεν καθαρότητος της πίστεως εφ’ όσον συνευδοκείτε και δεν διαχωρίζετε την Υμέτερον θέσιν εξ όλων αυτών των κακουργιών αλλά και το σπουδαιότερον, των ανατροπών του μηνύματος ελευθερίας, αγάπης, αποδοχής της ετερότητας του επί Σταυρού θυσιασθέντος Υιού του Θεού, ίνα μη αποθάνη ο βλάσφημος άνθρωπος;

Εσχάτως εμακαριοποιήσατε τον καρδινάλιον Αυγουστίνον Στέπινατς του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ηθοκόν αυτουργόν των φασιστικών ορδών των Ουστάσι του Άντε Πάβελιτς, ον το βατικανόν εφυγάδευσε εις λατινικήν Αμερικήν, και του λουτρού αίματος των 800.000 Ορθοδόξων Σέρβων. Δεν είδον να διαμαρτύρεσθε, ούτε να διαχωρίζετε την Υμετέραν θέσιν, καίτοι επί 33 χρόνια γράφετε ότι διακονείτε την «Εκκλησίαν του Χριστού».

Εάν αυτός ο ανάλγητος και ψυχρός δολοφόνος είναι «μακάριος» τότε αυτός ο Θεός που τον αναγνωρίζει ως τοιούτον, είναι εις εμάς παντελώς άχρηστος, δεν μας είναι αναγκαίος, δεν μας αφορά. Να διατί έγραψα μετά λόγου γνώσεως αυτό που επίκρανε Υμάς. Την αλήθειαν δηλαδή ότι «ο Παπισμός ωδήγησε στην αθεϊα». Ωδήγησε εις την Διαμαρτύρησιν πρώτον και εις τον Αθεϊσμόν ύστερον, διότι ελάτρευσεν έναν θεόν ηθικόν αυτουργόν εγκλημάτων, θρησκευτικών πολέμων, εκατομβών αίματος και οδύνης. Να υπομνήσω Υμίν τους 29.000 σφαγιασθέντας Ουγενότους της τραγικής νυκτός του Αγίου Βαρθολομαίου. Να υπομνήσω Υμίν τας εκατόμβας του λεγομένου εκατονταετούς θρησκευτικού πολέμου; Τι να πρωτοείπω υμίν; Ποίος έκαυσεν επί της πυράς την Ιωάνναν της Λωρραίνης; Η Ιερά Εξέτασις, δηλαδή ο Παπικός Θρόνος την έκαυσε ως δαιμονόπληκτη και εν συνεχεία την αγιοποιήσατε. Θα επαναλάβω παραλλάσων ολίγον το ερώτημα του μακαριστού γέροντός μου Αρχιεπισκόπου κυρού Σεραφείμ, είναι ενέργειες αυτές μιας εκκλησίας ταμιούχου της Θείας Αποκαλύψεως;

Οι ειλικρινώς αγαπώντες Υμάς, χρεωστούν να είπουν Υμίν την αλήθειαν της εκκλησίας, άλλως καταλείπουν Υμάς εν τη πλάνη των δοξασιών Υμών, μη κηδόμενοι περί του αιωνίου μέλλοντος Υμών. Διό και ακραδάντως πιστεύω ότι η μετοχή της Εκκλησίας εν ταις Υμετέραις κινήσεσιν εν Ευρώπη και αλλαχού ως και εν τοις λεγομένοις «Θεολογικοίς Διαλόγοις», ζημιοί Υμάς πρωταρχικώς και τους Υμετέρους πιστούς διότι δίδει εις Υμάς την ψευδή γεύσιν της αναγνωρίσεως και καλύψεως της Υμετέρας αστοχίας, και εγκαταλείπει Υμάς εν τη σκοτία των Υμετέρων και(ε)νοδόξων δογμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.
TwitThis

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ:Τούρκοι επιτίθενται με πέτρες σε Ελληνοκύπριους νέους κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Αντικατοχικής διαδήλωσης!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ"...35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ;;;

Η ειρηνική πορεία,αποτελούμενη κυρίως από νέους,ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΛΑΣ:ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!ΤΟΣΟ ΘΑΡΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΤΟΣΟ...ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ" ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ας τα βλέπουν αυτά όσοι ακόμα μας ζαλίζουν με παραμύθια περί ελληνοτουρκικής φιλίας,λύση του Κυπριακού κλπ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ:ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΤΟ 1974,ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ (στη φωτογραφία αριστερά,οι τάφοι των πεσόντων στρατιωτών στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας,λίγο έξω από τη Λευκωσία).

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ:ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ!

Δείτε περισσότερα βίντεο εδώ.


TwitThis

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Τι έλεγε ο Αλέκος Αλαβάνος για το Άβατο του Αγίου Όρους,11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ;

ΟΧΙ,ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ Ο ΤΟΤΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ!

Μ ια έντονη και οξεία συζήτηση άναψε πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα για το θέμα του άβατου του Αγίου Όρους, με αφορμή από τη μια την άρνηση των γυναικών υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και Φιλανδίας - χωρίς την κάλυψη των κυβερνήσεών τους - να δεχθούν την προσάρτηση δήλωσης για το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους στη συνθήκη του Άμστερνταμ και από την άλλη την επιστολή 35 ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες να προχωρήσει η υιοθέτηση αυτής της δήλωσης.

Με πολεμικά ανακοινωθέντα και εισαγγελικό λόγο άνοιξε μία μεγάλη επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίσθηκαν το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους. Η επιβίωσή του εμφανίσθηκε ως απολίθωμα της θρησκευτικής κυριαρχίας, ως μία μεγάλη μάχη που εδώ και αιώνες θα έπρεπε να έχει δώσει με επιτυχία ο διαφωτισμός. Η κατάργησή του θεωρήθηκε ως μία μεγάλη επιτυχία - όχι μόνο στο επίπεδο των συμβόλων - του γυναικείου κινήματος και της παγκόσμιας εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα; Πώς διαμορφώνεται στο ειδικό καθεστώς η θέση της αριστεράς; Αξίζει να προβληματισθούμε σε μία σειρά ερωτήματα, χωρίς ατμόσφαιρα σύγκρουσης μέχρι θανάτου, χωρίς τον γνωστό διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς" που πάντα εξάτμιζε κάθε χυμό στις συζητήσεις μέσα στην Αριστερά, με σεβασμό στις διαφορετικές γνώμες, που πιθανά να εκφράζουν και διαφορετικές πλευρές μιας αντιφατικής και όχι τόσο ισοπεδωμένης πραγματικότητας.

Ερώτημα πρώτο, λοιπόν:Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους απόλυτα και αποκλειστικά μέσα από τη σκοπιά του φεμινισμού;

Η γνώμη μου είναι πως όχι. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο μέσα απο τη σκοπιά των γυναικών το ειδικό καθεστώς, που είναι ένα διεθνές θέμα με ιστορία διεθνών συνθηκών πίσω του (Συνθήκες Βερολίνου, Σεβρών, Λωζάννης, Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες). Το ειδικό καθεστώς εξάλλου, δεν περιορίζεται στο άβατο αλλά έχει πολλαπλές και ουσιαστικότατες ρυθμίσεις (Αυτοδιοίκητο, σύνορα, ιθαγένεια, φορολογία). Ας σκεφτούμε το Άγιον Όρος, στις συνθήκες ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και προσώπων της Ε.Ε. χωρίς την προστασία του ειδικού καθεστώτος, πόσο γρήγορα θα εξελισσόταν όπως οι υπόλοιπες παραλίες της Χαλκιδικής με τις τουριστικές πολυεθνικές, τις καντίνες και τις ενοικιαζόμενες ομπρέλες.

Δεύτερο:Το γυναικείο ή άλλα απελευθερωτικά κινήματα πρέπει να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στη θρησκεία ή την Εκκλησία;

Ασφαλώς όχι. Υπάρχουν πολλά πεδία διαφορών, εκεί που ορισμένες ανελαστικές θρησκευτικές παραδόσεις περνάνε μέσα στη σύγχρονη ζωή σε θέματα όπως είναι ο έλεγχος των γεννήσεων, οι αμβλώσεις, η θρησκευτική εκπαίδευση, ο πολιτικός γάμος, η ταφή των νεκρών. Δεν είναι χώρος σύγκρουσης μία χωροταξικά περιορισμένη, μακραίωνη, όμως, ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική εστία όπως είναι το Άγιον Όρος.

Τρίτο:Η Αριστερά μόνο από την άποψη των δικαιωμάτων των γυναικών θα μπορούσε να θέσει ενστάσεις για το καθεστώς του Αγίου Όρους;

Ασφαλώς όχι. Η Αριστερά π.χ. έχει ταυτίσει τον εαυτό της με την ανεξιθρησκεία. Με την ίδια λοιπόν λογική μπορούμε να φανταστούμε παγόδες και τζαμιά στη χερσόνησο του Άθω. Υπάρχει πλήρης σεβασμός σε όλες τις θρησκείες, όμως όλη η ανεπανάληπτη ταυτότητα του Αγίου Όρους θα έχει χαθεί, όπως αντίστοιχα θα γινόταν με τη Μέκκα και το Βατικανό.

Τέταρτο:Είναι σαφώς κατανοητή η βαθειά επιθυμία πολλών γυναικών να μπορέσουν να επισκεφθούν αυτόν τον χώρο του μεγάλου μυστηρίου και της βαθειάς γοητείας. Ή έστω να υπάρχει μία πρόσβαση σε ορισμένα τμήματά του.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι ότι μία τέτοια αλλαγή μπορεί να επιβληθεί εκ των έξω, διοικητικά και μάλιστα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τη Συνθήκη προσχώρησης μαζί με την ένταξη της Ελλάδας αποδέχονταν και την ιδιοτυπία του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους.

Αν σε ορισμένες χριστιανικές εκκλησίες αποφασίσθηκε να υπάρχουν γυναίκες - ιερείς, αυτό έγινε μέσα από τη δική τους εσωτερική δυναμική, κι όχι γιατί το επέβαλλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με διάταγμα ή πολύ περισσότερο το Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Η κάθε κοινωνία έχει τους δικούς της ρυθμούς και τον δικό της τρόπο να προχωρεί στην εξέλιξή της. Ας διατυπώσει ο καθένας υπεύθυνα και με σεμνότητα τις απόψεις του, ας αφήσουμε όμως τις μοναστικές κοινωνίες να παίρνουν οι ίδιες τις αποφάσεις τους που έτσι κι αλλοιώς δεν έχουν καμμία επιθυμία να εξάγουν στην υπόλοιπη κοινωνία.

Ας τους αναγνωρίσουμε, τουλάχιστον, σε αυτόν τον μικρό χώρο τους με το μεγάλο όμως ιστορικό του φορτίο, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, της ελεύθερης επιλογής για τη ζωή τους, τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πολιτιστική τους ταυτότητα και ιδιαιτερότητα.

Πέμπτο:Είναι πρόοδος η εφαρμογή όλων των σύγχρονων κοινωνικών στόχων στην περίπτωση του Αγίου Όρους;

Κατά τη γνώμη μου πρόοδος είναι, μέσα σ'έναν κόσμο πνιγηρής και πλαστικής ομοιομορφίας να κρατήσουμε με μια ευρύτατη οικολογική αντίληψη ζωντανές τις ελάχιστες ακόμα υπεραιωνόβιες πολιτιστικές νησίδες, με τη δική τους αίσθηση του χρόνου και του νόμου, οι οποίες δεν δυναστεύουν κανέναν, αφού προϋποθέτουν για τα μέλη τους την ελεύθερη επιλογή αυτού του τρόπου ζωής. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει η επιβολή από τη σύγχρονη Κίνα, σε συνθήκες βέβαια κατοχής, των κανόνων της κοσμικής κοινωνίας στις μοναστικές κοινότητες του Θιβέτ. Ας αποφύγουμε τις : "πολιτιστικές επαναστάσεις" ευρωπαϊκού τύπου, χωρίς καν τη γοητεία του Μάο Τσε Τούνγκ.

Έκτο:Είναι ήττα του φεμινισμού η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους;

Πιστεύω πως όχι. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι γνωστές φεμινίστριες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως η Λουτσιάνα Καστελίνα, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ε.Κ. συνυπέγραψε την έκκληση για το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους. Όπως είπαν, με μεγάλη αίσθηση ασφάλειας - που δυστυχώς δεν συναντήσαμε στην Ελλάδα - λόγω της ιστορίας του γυναικείου κινήματος, "Ας δώσουμε τις μεγάλες μάχες της γυναικείας απελευθέρωσης και ας αφήσουμε το Άγιον Όρος στην ηρεμία του".

Αλέκος Αλαβάνος

Αναδημοσίευση από το 11ο Τεύχος του περιοδικού Άρδην (Δεκέμβριος 97-Ιανουάριος 98).

Σχόλιο:Τα λόγια είναι περιττά!Ο άνθρωπος που διαδήλωνε τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουρανούπολη ζητώντας "να καταργηθεί το άβατο των μαφιόζων μοναχών",11 χρόνια πριν ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ:ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ,Η ΟΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΙΛΕΤΑ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!!

Αφιερώνουμε αυτό το άρθρο σε όλους τους "προοδευτικούς" που χαρακτηρίζουν εμάς ως "σκοταδιστές" όταν λέμε τα ίδια με τον Αλαβάνο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ:ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΕΚΟ,ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΡΙΝ;ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΑΓΕ;
TwitThis