Εμφάνιση νεότερων 22 από 26 αναρτήσεις από Αύγουστος 2009. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων
Εμφάνιση νεότερων 22 από 26 αναρτήσεις από Αύγουστος 2009. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

ΒΙΝΤΕΟ:Η ακατάσχετη,φασιστική και προκλητική μπουρδολογία των "αριστερών" της Εκάλης

Δ είτε οπωσδήποτε το παρακάτω βίντεο,όπου μία από τις "ιερές αγελάδες" των Μμε,η Λιάνα Κανέλλη,κατατροπώνεται κυριολεκτικά απο τον Άδωνι Γεωργιάδη.Χρήσιμο για όσους πιστεύουν ότι το ΚΚ είναι...δημοκρατικό κόμμα,ακόμα πιο χρήσιμο για όσους νομίζουν πως το συγκεκριμένο σταλινικό απομεινάρι έχει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την Ελλάδα.Τέλος,για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως οι πιο πιστοί σύμμαχοι των "αντιεξουσιαστών" είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι-εξουσιαστές,που συντηρούν με νύχια και με δόντια την ψευτοαριστερή θολοκουλτούρα,παρόλο που βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός έχει ξυπνήσει και είναι θέμα χρόνου να τους πάρει στο κυνήγι.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ:

TwitThis

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

"Τ΄ Άγιον Όρος" μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου

Για όσους δεν το γνωρίζουν,ο γνωστός ζωγράφος-αγιογράφος-συγγραφέας μόνασε για κάποιο διάστημα τη δεκαετία του '30 στο Περιβόλι της Παναγίας,μαζί με τον Εγγονόπουλο (φωτογραφία αριστερά).Μερικά χρόνια αργότερα,όντας λαικός,καταθέτει τη γνώμη του για την εκκοσμίκευση του Όρους από τη μεριά των προσκυνητών.Παρόλο που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε,δαβάζοντάς το θα βρείτε μεγάλες ομοιότητες με τη σύγχρονη εποχή (πηγή:Αγιορείτικες Μνήμες):

"Στο τέλος παραδόθηκε στον τουρισμό και το μεγάλο κάστρο της Ορθοδοξίας, τ' Αγιον Όρος.

Σ' αυτό το περιβόλι της Παναγίας, που, κατά το θέλημά της, δεν το πάτησε θηλυκό ποδάρι, είτε από άνθρωπο είτε από ζωντανό, μπαινοβγαίνουνε τώρα χιλιάδες άνθρωποι από κάθε φυλή, άλλοι με πίπες στο στόμα, άλλοι με κοντά βρακιά, άλλοι μισόγυμνοι, με κουβέντες, με γέλια, αφού πηγαίνουνε για να διασκεδάσουνε, όπως είναι κουρασμένοι από τις δουλειές τους, από τις επιχειρήσεις τους, από τις μηχανές, από τα τραίνα, από τ' αεροπλάνα, από τα παπόρια, από τ' αυτοκίνητα, από τα θέατρα, από τα λουτρά, από τα ξενοδοχεία, κι από όλα τα άλλα που καταγίνουνται στην πατρίδα τους.

Αλλά, κι εδώ που έρχουνται, κουβαλάνε μαζί τους τη μυρουδιά απ' όλα αυτά, και γι' αυτό δεν είναι σε θέση να νοιώσουνε τίποτα κι είναι ακατάνυκτοι, ολότελα ξένοι στα προαιώνια μυστήρια που κλείνει μέσα του τ' Αγιον Όρος. Γιατί, πώς είναι τρόπος να μεταδοθεί εκείνη η πνευματική ευωδία σε ανθρώπους που δεν έχουνε πνευματική όσφρηση; Πώς να νοιώσουνε όσα βλέπουνε κι ακούνε, αφού αυτά είναι καρποί υπερούσιοι κι αποκαλυπτικοί της ευσέβειας, της προσευχής, της υψηλής θεωρίας; Δεν φταίγουν αυτοί οι άνθρωποι, που κάποιοι απ' αυτούς είναι αγαθοί και ταπεινοί, αλλά βρίσκουνται ολότελα μακρυά από την κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται όποιος γνωρίζει πως εκείνο το μέρος δεν είναι τόπος για αναψυχή, ή για περίπατο, ή για διασκέδαση, ή και ακόμα για μάθηση, αλλά έχει γραμμένη απάνω του τούτη την επιγραφή:«Ως φοβερός ο τόπος ούτος! Ουκ έστιν άλλο, ειμή οίκος Θεού και αύτη η πύλη του ουρανού».

Δεν γνωρίζουνε, οι δυστυχείς, πως αυτά που βλέπουν και που ακούγουν, δεν καταλαβαίνουνται με τον νου. Που να υποθέσουνε πως μήτε εκείνοι οι ίδιοι που τους οδηγούνε δεν είναι σε θέση να νοιώσουνε την αληθινή σημασία τους, παρά πως η γνώση που έχουνε απ' εκείνα τα ιερά πράγματα, είναι γνώση εξωτερική, μηχανική, ξώπετση, γιατί «η προς Θεόν σχέσις γίγνεται δια της ψυχικής μνήμης και των δεήσεων της προσευχής και ολοκαυτώσεως».

Εδώ δεν είναι τόπος που να βρίσκει απάντηση η αμαρτωλή περιέργεια του ανθρώπου, αλλά είναι τόπος που άνθρωποι που αρνηθήκανε τον κόσμο, αγωνίζουνται στους πνευματικούς αγώνες, με κακοπάθηση του κορμιού, με εγκατάλειψη στον Κύριο, με νηστεία, με χέρια σηκωμένα κατά τον ουρανό, με στόμα κλεισμένο επί χρόνια, με καρδιά σφαλισμένη σε κάθε εξωτερική συνάφεια. Κατά λάθος πήρατε αυτόν τον δρόμο.

Σεις ζητάτε να ευχαριστήσετε τις αισθήσεις σας και το σώμα σας, ενώ εδώ που σας φέρανε είναι ο τόπος του χαροποιού πένθους κι όσοι ζήσανε και ζούνε εδώ πέρα, δεν θα σας χαροποιήσουν, γιατί ζούνε με τον πόνο της καρδίας, και τους ζεσταίνει ο ζήλος για τη σωτηρία της ψυχής τους. Πώς λοιπόν ήρθατε εδώ, σαν να είναι τράπεζα στρωμένη και γάμος, ενώ είναι καθημερινή θύμηση του θανάτου κι αναστεναγμός και κράξιμο λυπητερό προς τον Θεό;"

Απόσπασμα από το βιβλίο «Μυστικά Άνθη»

Εκδόσεις: Αστήρ - Παπαδημητρίου


Τα συμπεράσματα δικά σας. TwitThis

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

29 Αυγούστου 1922-29 Αυγούστου 2009:87 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης

Για να μην ξεχνιόμαστε και να μην παραμυθιαζόμαστε με "ελληνοτουρκικές φιλίες" και "συνωστισμούς"...Δείτε τα βίντεο:

Και τα παρακάτω άκρως ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ:

-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ:Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

-Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!
TwitThis

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Νέο σόου Κοροβέση με λογύδριο περί χριστιανισμού και "γεροντικής άνοιας της αριστεράς"!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ-ΕΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ-ΤΟΥ "ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ" ΠΕΡΙΚΛΗ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΟ" ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΛΕΚΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΧΤΑΡΜΑ!-ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΜΜΕ

Με το "φαινόμενο" Κοροβέση δεν ασχοληθήκαμε επίτηδες τις προηγούμενες μέρες,θέλοντας να δούμε πού θα καταλήξει:επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις,ο "κατηγορούμενος" απολογήθηκε,φόρεσε ενα μπλουζάκι με τον Τσε,έκανε και δηλώσεις στα κανάλια κι όλα μπήκαν ξανά στη θέση τους.

Ή μήπως όχι;Γιατί στο σημερινό άρθρο του Βουλευτή που δημοσιεύει-ποια άλλη;-η Ελευθεροτυπία,ανακατεύει άσχετα μεταξύ τους θέματα,όπως τη "σχέση αριστεράς-χριστιανισμού".Τελικά,κάθε άλλο παρά...μετανοημένος δείχνει,όπως φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα (διαβάστε το ολόκληρο εδώ):

"Όταν ακούω κριτικές φωνές ή ερωτηματικά από χριστιανούς που αφορούν την Αριστερά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος.

Για έναν πολύ απλό λόγο. Την ισότητα και την αδερφοσύνη, τις δυο θεμελιακές αξίες της Αριστεράς τις έχουμε πάρει από τον χριστιανισμό. Για άλλους ακόμα και η τρίτη αξία, η ελευθερία, είναι και αυτή χριστιανική, γιατί έχεις τη δυνατότητα να επαναστατήσεις εναντίον του ίδιου του δημιουργού σου, δηλαδή του Θεού. Εγώ προσωπικά είμαι άθρησκος. Και αυτό γιατί στο φτωχό μου τσερβέλο δεν χωρούν τέτοιες έννοιες. Απλά κοιτάζω στα μικρά καθημερινά προβλήματα να έχω όσο γίνεται μια ανθρώπινη στάση, που μπορεί να είναι σωστή ή λάθος. Και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και για τα δυο.

Λένε να ανακαλέσω. Κανείς δεν μπορεί να ανακαλέσει αυτά που δεν είπε. Τι μου ζήτησε στην ουσία η πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ; Να στείλω στο πυρ το εξώτερον δυο ανθρώπους που εκτιμώ την ευφυΐα της γραφής τους και το θάρρος της γνώμης τους. Εγώ όμως είμαι αλληλέγγυος μαζί τους, όπως και με κάθε άλλο δημοσιογράφο που μας ανοίγει τα μάτια. Αυτές οι γραμμές γράφονται πριν την ειδική συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θα πω είναι πως δεν δέχομαι να κουβεντιάσω κανένα θέμα «Κοροβέση» γιατί αυτό είναι ανύπαρκτο. Αλλά ευχαρίστως θα ακούσω τις απολογίες κάποιων ηγετικών στελεχών του ΣΥΝ και θα τους θέσω ένα απλό ερώτημα: Θέλετε μια νέα Αριστερά του 21ου αιώνα για μια μη βίαιη επανάσταση που θα ανατρέψει τον μαφιόζικο καπιταλισμό του νεοφιλευθερισμού ή ζητάτε έναν διορισμό στο Δημόσιο, έστω και αν αυτό έχει τη μορφή του υπουργικού θώκου;

Μου λένε πως για το καλό της Αριστεράς πρέπει να κάνω μια δήλωση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και έτσι αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τη γεροντική άνοια της Αριστεράς. Και έτσι το θέμα κλείνει οριστικά για μένα. Η Ελλάδα καίγεται και εμείς γινόμαστε ασημαντολόγοι. Δεν είναι ντροπή μας;

* Συγγραφέας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών
[email protected]"
Βγάλατε άκρη;;;ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!Πέρα από τις απόψεις του περί σχέσης αριστεράς και χριστιανισμού,η κόντρα καλά κρατεί!Κι εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η πρεμούρα των κατευθυνόμενων Μμε να κουκουλώσουν στα γρήγορα το θέμα,προκειμένου οι καταγγελίες Κοροβέση περί διαφθοράς της τάχα αδιάφθορης αριστεράς να κοπάσουν!Βλέπετε,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΛΟΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΕΡΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ "ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"!ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΛΙΔΑΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ "ΑΓΩΝΑ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΣΑΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΑΚΡΑΙΑ";ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ,ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ,ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε,"σύντροφε" Περικλή:κι αν στο κόμμα σας πάσχουν από γεροντική άνοια,ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά την προδοτική συμπεριφορά σας σε όλα τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ψευτο-εξέγερσης του περασμένου Δεκεμβρίου.

Γι'αυτό είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ".ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙΓΟΤΑΝ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ!ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ;
TwitThis

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

ΣΟΚ:Νεκροί 4 Τούρκοι φαντάροι από καψώνι αξιωματικού!!!-Θα σπεύσει ο Σύριζα να μοιράσει εκεί "αντιμιλιταριστικά" φυλλάδια;

Σήμερα,περιδιαβαίνοντας στο σάιτ του μεγάλου...δημοκράτη Κούλογλου (λέμε την πηγή όχι μόνο από δεοντολογία,αλλά και για να μην αρχίσουν οι διάφοροι καλοθελητές τις γνωστές καραμέλες περί "φασιστικών μύθων"),αλιεύσαμε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα είδηση:

"Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή του σε στρατόπεδο, στο Ελαζίγκ της κεντρικής Ανατολίας, όταν ο επικεφαλής αξιωματικός ανάγκασε έναν από αυτούς να κρατήσει επί ώρες στα χέρια του απασφαλισμένη χειροβομβίδα, ως τιμωρία επειδή αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια σκοπιάς, γράφει σήμερα η εφημερίδα Taraf.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άτυχος φαντάρος κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του τη χειροβομβίδα περισσότερο από τέσσερις ώρες, αλλά τελικά αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον ίδιο και άλλους τρεις στρατευμένους.

Ο αξιωματικός, ο οποίος είχε αφαιρέσει την περόνη έφυγε, λέγοντας στους στρατιώτες ότι θα αποφάσιζε εκείνος το πότε θα γυρνούσε. Όπως δήλωσαν εκ των υστέρων στρατιώτες που επέζησαν, κανένας από τους νεαρούς φαντάρους δεν γνώριζε πώς να ασφαλίσει τη χειροβομβίδα χωρίς την περόνη.

Το περιστατικό που αναφέρθηκε μόλις σήμερα, σημειώθηκε πριν από δέκα ημέρες."


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ"!

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ...ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ" ΦΥΛΛΑΔΙΑ;

ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ...ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ,ΟΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ!

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ ΧΛΙΔΑΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ...ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ!

ΚΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ...ΚΑΨΩΝΙ,ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ "ΦΑΣΙΣΜΟ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Βλέπετε,αλλού η αγγαρεία είναι να κάνεις μερικές σκοπιές παραπάνω κι αλλού να κρατάς αγκαλίτσα...χειροβομβίδες!
TwitThis

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Η κάρτα ΑΜΚΑ και οι απαντήσεις των Αγιορειτών:Ένα χρήσιμο και κατατοπιστικό άρθρο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι

Γράφει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, Αρχιμ. Γεώργιος (Καψάνης):

Αδελφοί μοναχοί εξ Αγίου Όρους και λαϊκοί αδελφοί εκ του κόσμου μας ερωτούν τί πρέπει να κάνουν με τις νέες κάρτες ασφαλίσεως, οι οποίες φέρουν τον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφαλίσεως).

Διερωτώνται αν πρέπει να τις παραλάβουν ή αν πρέπει να αρνηθούν την παραλαβή τους.

Προβληματίζονται αν ο ΑΜΚΑ περιέχει τον αριθμό-σύμβολο του Αντιχρίστου, το 666, ή έστω αν με την παραλαβή του συμβάλλουν στην ολοκλήρωσι του «ηλεκτρονικού φακελλώματος» που θα διευκολύνη την μελλοντική επιβολή του Χαράγματος του Αντιχρίστου.

Το ζήτημα έχει δύο όψεις, για κάθε μία από τις οποίες έχουν δοθή ικανοποιητικές απαντήσεις από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους κατά τα έτη 1987 και 1997, όταν είχε τεθή το ζήτημα εξ αφορμής του ΕΚΑΜ και της κυρώσεως της Συνθήκης Σένγκεν αντίστοιχα, και οι οποίες ισχύουν διαχρονικά.

Η πρώτη όψις του ζητήματος είναι ότι με τον ΑΜΚΑ πραγματοποιείται μία μορφή «ηλεκτρονικού φακελλώματος». Κάθε φυσικό πρόσωπο συνδέεται με έναν αριθμό που λέγεται ότι θα τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή, θα τον χαρακτηρίζει σε όλες τις συναλλαγές, τις δικαιοπραξίες και σε όλες τις σχέσεις του με τις κρατικές υπηρεσίες. Για αυτή την πλευρά του θέματος η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους είχε διακηρύξει:

«Θεωρεί ακόμη η Ιερά Κοινότης εύλογο την ανησυχία πολλών για τις συνέπειες που μπορεί να έχη στην ελευθερία και αξιοπρέπεια του ανθρώπου το ηλεκτρονικό φακέλλωμα» (Ανακοινωθέν ΕΔΙΣ Αυγούστου 1988).

«Το ηλεκτρονικόν αρχείον, του οποίου η δημιουργία εσχάτως προωθείται και με την εξαγγελθείσαν "ενιαίαν κάρταν ασφαλιζομένου", είναι βέβαιον ότι θα ανοίξη την είσοδον εις μίαν πράγματι Νέαν' και εφιαλτικήν εποχήν» (Ανακοίνωσις Ιεράς Κοινότητος, 5/18 Μαρτίου 1993).

«Έχει γίνει πολύς λόγος για το δημοκρατικό έλλειμμα αυτής της σύμβασης [Συνθήκης Σένγκεν] ... Με την Σύμβαση και το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν διευκολύνεται η παραβίαση του προσωπικού απορρήτου και πλήττεται ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητος του πολίτη ... Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους οικονομικά ισχυρούς που θα έχουν νόμιμη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων να τους εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως» (Ανακοίνωσις Ιεράς Κοινότητος, 11/24 Φεβρουαρίου 1997).

«Μία ενδεχομένη προσπάθεια εφαρμογής της Συμβάσεως του Σένγκεν στη χώρα μας, και μάλιστα με το αναγκαίο επακόλουθό της, την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και τη χρήση του Ενιαίου Κωδικού Αριθμού Μητρώου (Ε.Κ.Α.Μ.), θα έχη ως φυσική συνέπεια να εύρη η Πολιτεία όλους ανεξαιρέτως τους Αγιορείτες αντιμέτωπους ως "αντιρρησίες συνειδήσεως"»(Ανακοίνωση ΕΔΙΣ 20.5/2.6.1997).

«Διακηρύττουμε άλλη μια φορά ότι το θεμελιώδες καθήκον της ομολογίας της πίστεως, αλλά και η πίστις στα όσα ο Παράκλητος παρέδωσε ως προφητεία στην Χριστιανική Εκκλησία, μας υποχρεώνουν να αρνηθούμε να παραλάβουμε κάθε είδος ηλεκτρονικού δελτίου με ΕΚΑΜ, ως προσβάλλοντος την ελευθερία του προσώπου και την χριστιανική μας συνείδησι» (Ανακοίνωσις ΕΔΙΣ 21.8/3.9.1997).

Οι προδιαγραφές του ΕΚΑΜ είχαν αναγκάσει και καταξιωμένους Γέροντες, όπως ο π. Παΐσιος και ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, να αντιδράσουν με οξύτατο τρόπο. Ο π. Επιφάνιος μάλιστα έγραψε με πολλή αυστηρότητα για τις τότε υπό έκδοσιν νέες ταυτότητες: «ακόμη και αν έχουν μόνον τον ΕΚΑΜ, άνευ διασφαλίσεως των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτου, θα είπωμεν ΟΧΙ και πάλιν ΟΧΙ και μυριάκις ΟΧΙ εις τα νέα αυτά δελτία, οτιδήποτε και αν πρόκειται να αντιμετωπίσωμεν».

Ο ΕΚΑΜ δεν δόθηκε ποτέ. Προέκυψαν όμως οι νέες κάρτες ασφαλίσεως, οι οποίες φέρουν τον ΑΜΚΑ και μας προβληματίζουν. Αναμφίβολα, αυτός καθεαυτόν ο αριθμός δεν είναι κακός. Κάθε πολιτεία χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά μέσα για να υπηρετήση, τους πολίτες της και να τους προφυλάξη από επικίνδυνους κακοποιούς. Θα ήταν παράλογη η απαίτησις να μη χρησιμοποιούνται τα νεώτερα τεχνολογικά μέσα για καλό σκοπό.

Εν τούτοις η σύγχρονη τεχνολογία, ενώ σε μία ευνομούμενη πολιτεία προσφέρει θαυμαστές δυνατότητες εξυπηρετήσεως και προστασίας των πολιτών της, σε τυραννικά καθεστώτα παρέχει τρομακτικές δυνατότητες ελέγχου, παρακολουθήσεως και δυναστεύσεως των ανθρώπων.
Υπό την έννοια αυτή το «ηλεκτρονικό αρχείο», ενώ μπορεί να γίνη ευλογημένο εργαλείο στα χέρια τιμίων ανθρώπων για να υπηρετήσουν έντιμους πολίτες, στα χέρια επίδοξων τυράννων ή σε μη ευνομούμενες πολιτείες μπορεί να λειτουργήση ως επικίνδυνο εργαλείο.

Η εποχή μας δεν είναι η χειρότερη της Ιστορίας, αλλά οπωσδήποτε είναι μία από τις πιο δύσκολες. Τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία, η λαθρομετανάστευση, η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η κατακόρυφη αύξησις της εγκληματικότητος, η παρανομία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής κ.ά. δημιουργούν ανασφάλεια και αμηχανία.

Οι έντιμοι πολίται διερωτώνται αν ο τόπος, στον οποίο μεγάλωσαν και ζουν, στήν Πατρίδα που με θυσίες μαρτύρων και ηρώων θεμελιώθηκαν οι πνευματικές και ηθικές αρχές του ευσεβούς λαού μας και η ελληνορθόδοξος παράδοσίς του, κυβερνάται ακόμη από τον νόμο του Θεού και το ευαγγελικό ήθος ή αν σκοτεινά κέντρα εξουσίας έχουν επιβάλει την επικυριαρχία τους σε όλες τις δομές του κοινωνικού, εθνικού και πνευματικού μας βίου και επαγγέλλωνται ένα αντιευαγγελικό ήθος, το ήθος της Νέας Εποχής του κοσμοκράτορος του σκότους του αιώνος τούτου.

Καθημερινώς διαπιστώνουμε ότι γκρεμίζωνται και τα τελευταία πνευματικά και ηθικά ερείσματα, τα όποία η κοινωνία μας είχε θεμελιώσει με τον φόβο του Θεού και με πολύ πόνο και ήλπιζε ότι θα αποτελέσουν τα στηρίγματα των παιδιών της. Μέσα σε αυτό το κλίμα της αβεβαιότητος, της συγχύσεως και αμοραλισμού κάποιοι επαγγέλλονται και οικοδομούν τον «νέο άνθρωπο», τον άνθρωπο χωρίς πρόσωπο, χωρίς καρδιά, χωρίς ψυχή, χωρίς αγάπη, χωρίς αιώνια προοπτική, τον άνθρωπο που θα είναι ένας αριθμός ανάμεσα στά δισεκατομμύρια των αριθμών. Η αριθμοποίησις του ανθρωπίνου προσώπου, η απροσωποποίησίς του, είναι η ανομολόγητη αγωνία όσων διαθέτουν ακόμη μέσα τους πνευματικές αντιστάσεις.

Η αριθμοποίησις στην κοινωνική ασφάλισι μπορεί να έχη απρόβλεπτες και οδυνηρές συνέπειες για την αξιοπρέπεια των ασθενών και εμπεριστάτων συνανθρώπων μας. Μπορεί να σημάνη το τέλος της χριστιανικής αγάπης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο όνομα της άνετης και γρήγορης εξυπηρετήσεώς των.

Η ιδιωτικοποίησις των κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. της υγείας) σε ένα περιβάλλον, όπως το διαμορφώνει η παγκοσμιοποίηση, καταργεί το κράτος-πρόνοια. Η φιλανθρωπία στον τομέα της υγείας καθίσταται αδύνατη, καθώς η (απρόσωπη και αριθμοποιημένη πλέον) κοινωνία δεν θα νομιμοποιήται ούτε θα έχη την δυνατότητα να σήκωση, τα έξοδα από τις ανάγκες νοσηλείας και περιθάλψεως αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Η υγεία άλλωστε είναι ευαίσθητο δεδομένο, το οποίο δεν πρέπει να παραχωρηθή στα αδιάκριτα μάτια τρίτων, και μάλιστα αγνώστων και απρόσωπων υπαλλήλων ενός απρόσωπου και ανάλγητου φορέως υγείας.

Δικαίως λοιπόν ανησυχούν για μία τέτοια κατάχρησι του ΑΜΚΑ οι εν τω κόσμω αδελφοί και πρέπει να απαιτήσουν με κάθε δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο την διασφάλισι των ατομικών δικαιωμάτων και του απορρήτου της προσωπικής τους ζωής, το οποίο ευθέως καταστρατηγείται με την αριθμοποίησι.

Ο ΑΜΚΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβληθή από την Πολιτεία για τον έλεγχο εκείνων που παρανομούν. Η κοσμική εξουσία κατά τον Απόστολο Παύλο, «ου γαρ εική την μάχαιραν φορεί. Θεού γαρ διάκονος εστίν, έκδικος εις οργήν τω το κακόν πράσσοντι» (Ρωμ. ιγ' 4). Ποτέ όμως δεν θα έπρεπε ο ΑΜΚΑ να χορηγηθή για μία γενικευμένη αριθμοποίησι όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, και μάλιστα με την συγκατάθεσί τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ (αρχική πηγή δημοσίευσης το εξαιρετικό "Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου και όχι μόνο).
TwitThis

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ:Πέρα από τις κρατικές ευθύνες,υπάρχουν και αυτές των πολιτών

"Είμαι υπεύθυνη γιατί:

• Καταπάτησα δασική έκταση για να χτίσω το σπίτι των ονείρων μου, αλλά δε θυμήθηκα ότι εκεί δε φτάνουν πυροσβεστικά και είναι εύκολο να πιάσουν φωτιά τα δένδρα.
• Έχτισα σπίτι με πισίνα, αλλά δε φρόντισα να έχω μία αντλία, που στοιχίζει 50 ευρώ για να χρησιμοποιήσω το νερό της πισίνας και να προλάβω ή να σβήσω τη φωτιά, μου φτάνει που καταναλώνω νερό για τη διασκέδαση τη δική μου και των φίλων μου, το αύριο δε με νοιάζει.
• Βαρέθηκα να κάνω αποψίλωση στο οικόπεδο ή στο κτήμα μου, είπα δεν πειράζει που να πληρώνω τώρα…. και έμειναν όλα εκείνα τα ξερά χόρτα για να μεταφέρουν τη φωτιά, που ενώ με προειδοποίησαν με ενημερώσεις από τα ΜΜΕ εγώ επέλεξα να τους αγνοήσω.
• Στοίβαξα στην αυλή μου φιάλες ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ για να έχω για το barbeque και να μαγειρεύω χωρίς να πληρώνω ρεύμα, ξέχασα όμως να τις πάω πίσω ή τις γέμισα όλες μαζί γιατί βαριέμαι τη διαδικασία πήγαινε – έλα κάθε φορά που αδειάζανε και δε σκέφτηκα ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μου και όλη η γειτονιά μου, μου διέφυγε εντελώς ότι μία σπίθα φωτιάς θα τις ανατίναζε και θα μετέδιδε τη φωτιά σε όλο τον οικισμό.
• Έφτιαξα υπέροχο κήπο και έβαλα αυτόματο πότισμα και πινακίδα ότι τον ποτίζω από πηγάδι για να μην προκαλώ, αλλά δεν έφτιαξα ένα σύστημα, που να αντλεί νερό για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω, όταν θα έφτανε η φωτιά σε μένα, γιατί σκέφτηκα, ότι είναι μάταιο να φτιάξω κάτι που μπορεί να μη το χρησιμοποιήσω ποτέ. Λυπήθηκα τα χρήματα για να βάλω πίδακες στο αυτόματο πότισμα που θα εξυπηρετούσανε εμένα και το γείτονα γιατί σκέφτηκα, καθένας για την πάρτη του.
• Ναι μεν μου αρέσει το δάσος και το σπίτι μου, αλλά που να σκεφτώ να φτιάξω μία δεξαμενή για να έχω την απαραίτητη ποσότητα νερού όταν θα μου χρειαστεί, για αυτό είναι ο πολιτισμός για να μου παρέχει το κράτος, αυτά που χρειάζομαι.
• Δε σκέφτηκα να αγοράσω ούτε μία φιάλη πυρόσβεσης, αφού μέσα στο σπίτι δε μου πολύ-χρειάζεται και έχουμε και άλλα έξοδα.
• Μαζεύω όλα τα άχρηστα πράγματα, δε δίνω και δεν πετάω ποτέ τίποτα, γιατί μπορεί να τα χρειαστώ και τα στοιβάζω μέσα σε αποθήκες, γκαράζ και στον κήπο. Δε σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να είναι μία καλή πρώτη ύλη για να καεί το σπίτι μου.
• Έχτισα το σπίτι μου, αλλά δε σκέφτηκα να πω στο μηχανικό και τον αρχιτέκτονα να χρησιμοποιήσουν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όσο για υλικά που να μην είναι εύκολο να πιάσουν φωτιά, είναι ακριβότερα και δεν είναι καιρός για έξοδα τώρα. Ίσως αν το είχα σκεφτεί ή είχα κάνει τα απαραίτητα έξοδα, να υπήρχε το σπίτι μου τώρα.
• Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις της ζωής είναι πολλές, που να τρέχω τώρα για εθελοντική προσφορά, αφού υπάρχουν άλλα κορόιδα, τα βλέπω στην τηλεόραση, άλλωστε εγώ είμαι γυναίκα και δεν είμαι γι αυτά τα πράγματα, έχω παιδιά, οικογένεια, οικονομικό πρόβλημα και καθόλου χρόνο. Τώρα είναι καλοκαίρι, θέλω χρόνο για τον εαυτό μου, να κάνω τα μπάνια μου και να μαυρίσω για να ζηλεύουνε οι συνάδελφοι μου το εκπληκτικό μου χρώμα.

Είναι τόσο δύσκολα όλα αυτά? Για να τα σκεφτούμε και να τα πράξουμε ….. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Προτείνουμε δια ΝΟΜΟΥ να επιβάλεται:

• Για κάθε σπίτι που χτίζεται να είναι υποχρεωτική η κατάθεση και η έγκριση σχεδίου πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική και να παρακολουθείτε η εφαρμογή του.
• Η ύπαρξη και η συντήρηση κάθε χρόνο, αντλιών, πυροσβεστικών φωλέων, κρουνών, δεξαμενών και μέσων πυρόσβεσης.
• Η τυπική εκπαίδευση των ιδιοκτητών στα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτουν.
• Η υποχρεωτική χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και υλικών που επιβραδύνουν τη φωτιά ή δεν είναι εύκολη η ανάφλεξη τους.

Και η απόδοση ευθυνών / υποχρεώσεων μας:

• Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες.
• Πρέπει να σταματήσουμε να αποδίδουμε ευθύνες στο κράτος, στην κυβέρνηση, στην πυροσβεστική και σε οποιονδήποτε άλλο, όταν εμείς δεν κάνουμε τίποτα απολύτως για να ενημερωθούμε και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.
• Αντί να γκρινιάζουμε, ας κάνουμε αυτοκριτική για τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων και να πάψουμε να γυρίζουμε την πλάτη και να φοβόμαστε να μιλήσουμε όταν κάνει κάτι τέτοιο και ο γείτονας μας. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
• Ας αλλάξουμε νοοτροπία και ας γίνουμε υπεύθυνοι, για τις πράξεις μας, για τα λόγια μας, για την υπόσταση μας.
• Ας δηλώσουμε σήμερα εθελοντές σε μία από τις ομάδες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
• Ας γίνουμε ενσυνείδητοι γονείς και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε ότι αφορά το περιβάλλον.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠΛΑ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ."

Χριστίνα Σιδέρη

(δημοσιεύθηκε στο grou
p του Facebook "ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ").

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Σαφώς και οι πολίτες πρέπει επιτέλους να γίνουν πιο υπεύθυνοι.Όμως,ως πότε η (κάθε) κυβέρνηση θα περιορίζεται σε ευχολόγια και ακατάσχετη μπουρδολογία ενώ τα δάση και τα σπίτια καίγονται; TwitThis

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος καταπέλτης για λαθρομετανάστευση,εγκληματικότητα,θολοκουλτουριάρηδες και Σκόπια!

Για μια ακόμα φορά,ο θαρραλέος Βορειοελλαδίτης Ιεράρχης μιλάει για όλους και για όλα σ'ένα φλογερό κήρυγμα,που θα ενθουσιάσει αλλά και θα ενοχλήσει πολλούς.

Δείτε το βίντεο:

TwitThis

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Μαραθώνας,Ροδόπολη,Γαλήνη,Διόνυσος,Σταμάτα:τα μέρη που περπάτησα από παιδί δεν υπάρχουν πια...

Σ υγχωρέστε μου το πολύ προσωπικό ύφος της σημερινής ανάρτησης:μερικές φορές,πρέπει να καταστραφεί κάτι δικό μας για να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει.

Όχι,δεν μιλάω για σπίτια και περιουσίες...ευτυχώς!Αν και πραγματικά απορώ,από χθες που συμβαίνουν τα θλιβερά γεγονότα,τι είναι τελικά σημαντικότερο:οι κόποι μιας ζωής κάποιου Ή ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ;
Είτε το θέλουμε είτε όχι,τα ντουβάρια φτιάχνονται ξανά.Το κατεστραμμένο περιβάλλον όμως,όχι.

Ο καταραμένος αυτός αέρας φύσαγε από την Τετάρτη στην περιοχή:μάλιστα,Πέμπτη μεσημέρι στην επιστροφή από το Σχοινιά είχε ανάψει φωτιά κοντά στη Λίμνη του Μαραθώνα (δείτε την δεξιά σε μια φωτογραφία που πλέον είναι...συλλεκτική).Η άμεση όμως επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν επέτρεψε να επεκταθεί.
Χρόνια τώρα,υπάρχει μεγάλη δύναμη σε επιφυλακή εκεί.Άκουγες τους ντόπιους και όχι μόνο να λένε πως "δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει φωτιά εδώ".
Να όμως που έπιασε:και ρήμαξε τα πάντα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.
Είναι να τρελαίνεσαι,όταν μέχρι Παρασκευή μεσημέρι βρίσκεσαι στην περιοχή και την επόμενη,φεύγοντας για ολιγοήμερες διακοπές σ'ενα πανέμορφο νησί του Αιγαίου,μαθαίνεις ότι όλα όσα άφησες πίσω κάηκαν.

Πού να βρεις όρεξη για διακοπές τώρα;Ο νους γυρνάει στο υπέροχο πευκοδάσος του Μαραθώνα.Το εκκλησάκι του Αι-Γιάννη στη Ροδόπολη,που Πέμπτη απόγευμα έσφυζε από ζωή στο υπέροχο δάσος του (φωτογραφία αριστερά).Τα μοναστήρια εκεί κοντά.Τα βαθύσκιωτα τεράστια πεύκα του Διόνυσου.
Οργή και απογοήτευση.Όχι για τους πολιτικούς.Αυτοί είναι για πέταμα (για να μην πω τίποτα χειρότερο) έτσι κι αλλιώς.Με τι να νευριάσω;Με τον μπουλούκο τον Καραμανλή που άφησε για λίγο τα κοψίδια της Ραφήνας για να "ενημερωθεί" για τις φωτιές;Ή για τον βαψομαλλιά Πάκη που ώρα είναι να πει,μετά το "ευχαριστούμε τους μετανάστες" κανένα "ευχαριστούμε τους εμπρηστές"!

Λένε όλοι για την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών:δεκτό!Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη αωή τους προστατεύοντας τα δάση!Όμως,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ;ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ;
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια,θα μου πείτε.Δεν ξέρω.Μπορεί.Απλά ίσως θέλω να ξεσπάσω κάπου.
Γιατί το σοκ είναι μεγάλο.Και δεν το απαλύνουν ούτε οι φωτογραφίες της περιοχής όπως ήταν κάποτε.
Η ιδέα και μόνο ότι αντί για καθαρό αέρα θα αναπνέεις κάρβουνο,όταν θα ανηφορίσεις προς τα εκεί,είναι φρικιαστική.
Κι ακόμα δεν σταμάτησε να καίει..!
TwitThis

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ:Ο καπνός από τις φλόγες κάλυψε ολόκληρη την Αττική!

Τόσο,ώστε να είναι ορατός ακόμα και από τα πλοία που έπλεεαν κοντά στον Πειραιά:στις φωτογραφίες,που είναι τραβηγμένες εν πλω,βλέπετε τον ουρανό καλυμμένο με πυκνά σύννεφα καπνού,που δημιουργήθηκαν από τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη σε Γραμματικό και Μαραθώνα.Μια εικόνα θλιβερή και αποτρόπαια,που ευχόμαστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.TwitThis

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε μια παλικαρίσια συνέντευξη:"Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ"

"ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ",ΤΟΝΙΖΕΙ-"ΤΟ 2005 ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΕΓΙΝΕ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ",ΛΕΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ.

Σ ας προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στο Amen.gr,στην οποία μιλάει για όλους και για όλα:για τη στάση του στα Εθνικά θέματα,τη διαφωνία του με τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και άλλα πολλά.ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΙΑΣ,ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

"Νίκος Παπαχρήστου: Σεβασμιώτατε, πριν λίγες ημέρες από την Τήνο μιλήσατε για το θέμα των Σκοπίων. Η αντίδραση των χιλιάδων πιστών ήταν ενθουσιώδης...

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Επί πεντέμισι χρόνια που είμαι μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με την βοήθεια του Θεού, μετά από το κήρυγμα που έχει το κυρίως πνευματικό μέρος, δηλαδή τα μηνύματα του Ιερού Ευαγγελίου επί του συγκεκριμένου κειμένου της Κυριακής ή επί της εορτής την οποία τιμά η Εκκλησία, κατά κανόνα ο επίλογος, και μάλιστα εκτενής επίλογος, αναφέρεται στα εθνικά μας θέματα. Διότι έχω αντιληφθεί, από την επικοινωνία με τον λαό μας, το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, πολλές φορές και την αγωνία του, για τα θέματα αυτά και επιπλέον την αγωνία και το ενδιαφέρον του λαού επειδή ακούει και φωνές, είτε από την πρωτεύουσα μας Αθήνα, είτε από την Θεσσαλονίκη, οι οποίες ενίοτε είναι περίεργες, δηλαδή έχουν μια ηττοπάθεια ή μια γενίκευση ή μια τάση υποταγής ασυζητητί στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση κλπ. Αυτά ανησυχούν τον λαό και καταλαβαίνω από τις εκδηλώσεις του λαού στην συνέχεια από την απλή συναναστροφή μας είτε στο τέλος των ομιλιών είτε σε άλλες περιπτώσεις ή όπως έγινε και εξεπλάγησαν όλοι, εις την Τήνο…

Βλέπω ότι ο λαός έρχεται και εκφράζει την συγκατάθεση του σε όλα αυτά. Και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Τήνο η προτροπή των εκατοντάδων αγνώστων σε μένα ανθρώπων που συνάντησα ήταν: «Σας ακούμε, πέστε τα, μιλάτε, ακόμη πιο δυνατά, πείτε την αλήθεια, είστε ελπίδα». Εγώ, δεν παρασύρομαι να πιστέψω ότι εγώ έχω καμία εθνικο-προφητική, ας το πούμε έτσι, αποστολή. Απλώς μέσα από τον τρόπο με τον οποίο έζησα στην ζωή μου και διδάχθηκα και διδάχθηκε και η γενιά μας, οι άνθρωποι της ηλικίας μου, έχουμε με υπερβολική, απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μεγάλη αγάπη στην Πατρίδα.

Στα εθνικά, λοιπόν θέματα, και ιδίως στο θέμα των Σκοπίων αλλά και στα θέματα τα άλλα τα οποία μας κατατρέχουν και μας δημιουργούν αισθήματα αγωνίας και ανησυχίας ενημερώνω τον λαό, λέγω τις απόψεις, εκφράζω αυτό και που ο λαός έχει στην ψυχή του, κατά το δυνατόν, και υπάρχει μια αμοιβαία ανταπόκριση που ενίοτε όπως άκουσε και το Πανελλήνιο, όπως έχει συμβεί στην Θεσσαλονίκη αλλά και τώρα στην Τήνο, να εκφράζεται ο λαός με κραυγές ενθουσιασμού ή χειροκροτήματα.

Ν.Π.: Υπάρχει η αίσθηση ότι η διοικούσα Εκκλησία παλαιότερα διατύπωνε πιο έντονα τις απόψεις επί των εθνικών θεμάτων. Εσείς, σήμερα, αισθάνεστε μοναξιά στην πορεία που ακολουθείτε;

Μ.Θ.Α.: Ναι, αισθάνομαι και αισθάνομαι και μεγαλύτερη ευθύνη. Βεβαίως υπάρχουν αρχιερείς με τους οποίους επικοινωνώ αλλά και άλλοι άνθρωποι με άλλες ιδιότητες, Ακαδημαϊκούς, Στρατιωτικούς, εν ενεργεία ή αποστράτους, με συναδέλφους σας δημοσιογράφους, με ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι στους διαφόρους θεσμούς της οργανωμένης Κοινωνίας μας και οι οποίοι πράγματι συμφωνούν με όλα αυτά. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν το βήμα για να μιλήσουν. Και ξέρω ότι και Αρχιερείς θα ήθελαν να μιλήσουν αλλά όλα αυτά θέλουν και μια γνώση των προβλημάτων. Μελετώ πάρα πολύ, διαβάζω άρθρα εγκρίτων εφημερίδων, ανατρέχω στην ιστορία για να δω τις έχει συμβεί στο παρελθόν και να εξηγήσω ότι συμβαίνει σήμερα.

Στην ομιλία μου στην Τήνο έθεσα ένα ερώτημα, για πρώτη φορά, ενώπιον και του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, του κ. Παυλόπουλου, που είναι υπουργός από τους πιο ισχυρούς. Ερώτημα, το οποίο άκουσε ο ελληνικός λαός και είπε, «Να αυτό είναι!». Το υπενθυμίζω με δύο λόγια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 27 κράτη. Πέστε μου κράτος που έχει τόσες αμφισβητήσεις όσες έχουμε εμείς οι Έλληνες για την Πατρίδα μας, σχετικά με την εθνική της ακεραιότητα και της αυτοτέλεια της. Μόνον εμείς, μόνον η Ελλάδα. Αυτό δεν δημιουργεί ένα παράπονο στον λαό; Δεν δημιουργεί μια αγωνία; Δεν θέλει μια έκφραση δυνάμεως που θα βγει μέσα από τις ενέργειες και την βούληση των αρχόντων, όλων ανεξαιρέτως, προκειμένου να αισθανθούμε και εμείς ότι είμαστε ήσυχοι;

Από τους Σκοπιανούς έχουμε αμφισβήτηση, για την Θράκη έχουμε αμφισβήτηση, για το Αιγαίο το ίδιο, για τη Μακεδονία το ίδιο, για τα Δωδεκάνησα το ίδιο, έχουμε και εσωτερικό πρόβλημα την λαθρομετανάστευση – το λέω ξανά, λαθρομετανάστευση, την ανεξέλεγκτη είσοδο ανθρώπων από άλλες χώρες που την φοβούνται και οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης και έχουν βάλει φραγμούς και εμείς εδώ τι θα κάνουμε σε μια χώρα που είμαστε 10 εκατομμύρια και τώρα 12 με τα 2 εκατομμύρια να είναι ξένοι;

Ε, λοιπόν, μπορούμε να μένουμε αδρανείς; Αυτό είναι ποιμαντικό πρόβλημα της Εκκλησίας, πολύ σημαντικό, και γι’αυτό προσπαθώ, εγώ τουλάχιστον, να διατηρήσω αυτήν την ευαισθησία του λαού, της συμμετοχής στον προβληματισμό, για πείσουμε στην συνέχεια και τους κρατούντες σε όποια επικοινωνία και δυνατότητα επαφής έχουμε με αυτούς να καταλάβουν το τι πρέπει να γίνει.

Ν.Π.: Πιστεύετε ότι η διοίκηση της Εκκλησίας θα έπρεπε να έχει εντονότερη παρουσία για τα εθνικά θέματα;

Μ.Θ.Α.: Βεβαίως! Μαζί με τα εθνικά είναι και τα κοινωνικά όπως λέμε που δεν είναι μόνο για την σωτηρία της ψυχής μας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ζήσουν όλοι οι άνθρωποι. Πριν 15 χρόνια μίλησα για πρώτη φορά για τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα επιφέρει το άνοιγμα της ψαλίδας πλουσίων και φτωχών στην χώρα μας. Αλλά, αισθάνομαι ότι αυτή την περίοδο, η Εκκλησία διά της ηγεσίας της, η οποία προέρχεται συνήθως από το Κέντρο μας, από την Σύνοδο στην Αθήνα, είτε από τον Πρόεδρο είτε από τα μέλη της Συνόδου, δεν δίδει μαρτυρία στα θέματα αυτά. Δεν δίδει την σημασία που πρέπει και προπάντων να δείξει στον λαό επί των θεμάτων αυτών ποια είναι η σωστή στάση. Και ο λαός το έχει ανάγκη αυτό.

Αν και δεν είμαι ευσυγκίνητος, σας λέω ότι συγκινήθηκα από αυτό που συνάντησα στην Τήνο αλλά και όπου βρέθηκα. Ο κόσμος ερχόταν και μου έλεγε: «Σας ακούμε, αυτά που λέτε είναι η ελπίδα μας, η ενίσχυση μας, συνεχίστε, μιλήστε, να μιλήσουν και οι άλλοι, που είσαι Χριστόδουλε, εσύ έμεινες και μετά τον Χριστόδουλο είσαι η ελπίδα μας». Να τα πω έτσι καθαρά, όπως μου τα λένε.

Ε, λοιπόν νομίζω είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσουμε. Όλοι πρέπει να μιλήσουν και ιδιαιτέρως εκείνοι που δύνανται και έχουν την γνώση των θεμάτων και των προβλημάτων και την δυνατότητα του λόγου χωρίς ποτέ να υπεισέρθουμε στις λεπτομέρειες μιας τακτικής πολιτικής που είναι ευθύνη της Κυβερνήσεως. Να μην μας λένε ότι ασκούμε πολιτική. Αλλά εμείς δεν ασκούμε πολιτική. Δεν ασκώ πολιτική, δεν είπα ποτέ τι να κάνουν. Απλά λέω πως το αίτημα μας είναι ότι δεν θέλουμε στον όνομα των Σκοπίων να υπάρχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο αυτού. Και αυτό το αίτημα το είπα εξ αρχής.


Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.

Εμείς,συγχαίρουμε τον Μητροπολίτη Άνθιμο κι ευχόμαστε όλο και περισσότεροι Ιεράρχες ν'ακολουθήσουν το παράδειγμα του,γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι αδιανόητο να έχει γνώμη ο καθένας,αλλά όχι η Εκκλησία. TwitThis

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

ΒΙΝΤΕΟ:Τα πατριωτικά blogs,η αιχμή της πραγματικής ενημέρωσης...ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ,ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ.

Για μια ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει αναφορά στο HELLAS-ORTHODOXY,δείχνοντας μάλιστα ζωντανά την σελίδα μας,όπως και του πολύ αξιόλογου SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR.Εμείς τον ευχαριστούμε,αν και πραγματικά ο χώρος των blogs κατακλύζεται από πολλές αξιόλογες προσπάθειες,τόσες ώστε να είναι παράλειψη να ξεχωρίσουμε κάποιες.Ταυτόχρονα,στο YOUTUBE γίνεται εδώ και καιρό μια φοβερή προσπάθεια από τον χρήστη EVONYMOS,με πλήρη ενημέρωση των όσων πραγματικά σημαντικών συμβαίνουν στη χώρα μας.Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να σας το προτείνουμε,όπως άλλωστε και τα ιστολόγια που δημοσιεύουμε στις "ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ".Κι αν κάποιοι βρίσκουν υπερβολική την προβολή των ιστοσελίδων σε τηλεοπτική εκπομπή,θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πως δυστυχώς,ο μέσος Έλληνας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ κι έτσι πρέπει να δίνονται οδηγίες...χρήσεως σε απλά και κατανοητά λόγια.

Δείτε το βίντεο:
TwitThis

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΧΟΛΙΟ σχετικά με τη Μονή Βατοπαιδίου

Τ ους τελευταίους μήνες, προσπαθώ να καταλάβω ποιος θα ωφελούνταν από την «πτώση» της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ακούγονται διάφορα από πολλούς. Πολιτικά, οικονομικά συμφέροντα και διαπλεκόμενοι.

Όμως, αν το καλοσκεφτεί κανένας σχεδόν όλοι είχαν συμφέρον στην «υπόθεση του Βατοπαιδίου». Αναλυτικά:

1. Οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν να «χτυπήσουν» συγκεκριμένα πρόσωπα στην Κυβέρνηση.

2. Πολιτικά πρόσωπα και κόμματα που δεν ήθελαν την παρούσα ηγεσία του Κυβερνώντος κόμματος.

3. Πολιτικά συμφέροντα, εκτός Ελλάδος για να μπορέσουν να «κλείσουν» το στόμα του Ηγούμενου Εφραίμ. Το σχέδιο Ανάν έπρεπε να περάσει.

4. Οι συμμαχίες του «κόκκινου» καλόγερου όπως τον αποκαλούν με τους Ρώσους ηγέτες δεν ήταν ότι καλύτερο για τους «φίλους» πέρα από τον Ατλαντικό.

5. Οι «πύρινες» ομιλίες του Ηγούμενου κατά της σαρκικής ανωμαλίας και ομοφυλοφιλίας ενόχλησε σφοδρότατα ένα μεγάλο μέρος των «επώνυμων».

6. Οι αντιχριστιανικοί κύκλοι, οργανώσεις, αιρέσεις δεν ήθελαν με τίποτα να δουν κέντρα της Ορθοδοξίας να δυναμώνουν και να αποκτούν φίλους. Το «διαίρει και βασίλευε» που εφάρμοζαν μέχρι τώρα δούλευε μια χαρά.

7. Από το ίδιο το Άγιο Όρος υπάρχουν κύκλοι που δεν θέλουν δυνατό Βατοπαίδι και πολεμάνε με νύχια και με δόντια, ξεχνώντας ότι υπάρχει Θεός.

8. Τα σκάνδαλα «πουλάνε».

9. Κατά καιρούς, και προς έκπληξη μας «Έλληνες» πολιτικοί έχουν εκφράσει απόψεις ότι όποιος α δεν έχει γεννηθεί στον Ελληνικό (γεωγραφικά) χώρο, δεν είναι Έλληνας. Για αυτούς ο μετανάστης που γεννήθηκε στην Αχαρνών είναι Έλληνας ενώ ο Έλληνας της Λευκωσίας, της Κωνσταντινούπολης, της Κολωνίας, της Νέας Υόρκης, της Μελβούρνης, της Τραπεζούντος, ΔΕΝ είναι άξιος να ονομάζεται Έλληνας.

Αν συνεχίσουμε, θα βρούμε και άλλους λόγους που οι «Κύπριοι κατακτητές» και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έπρεπε να διαλυθούν. Εξάλλου, μην ξεχνάμε την προφητεία που λέει ότι την επόμενη φορά που θα κινδυνέψει η Ελλάδα, κάποιο Βατοπαίδι θα την σώσει.

Πολέμαρχος

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.Η δική μας γνώμη είναι πως το "σκάνδαλο" Βατοπαιδιόυ χρησιμοποιήθηκε κυριώς για κομματικούς λόγους.Φυσικά,επειδή το μίσος για οτιδήποτε ελληνορθόδοξο είναι γνωστό και μη εξαιρεταίο,εξαπολύθηκαν και τα ανάλογα βέλη εναντίον της Εκκλησίας.Δηλαδή,μ'ενα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Η σκανδαλολογία είναι γνώρισμα των νεοελλήνων:το ζέσταμα και σερβίρισμα σκανδάλων,πραγματικών και μη,θα συνεχιστεί,όσο υπάρχουν συμφέροντα,διαπλοκή και σκοτεινές συναλλαγές μεταξύ πολιτικών,ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματιών.
TwitThis

ΒΙΝΤΕΟ:Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεσκεπάζει τα βρωμερά ποντίκια του Διαδικτύου και σχολιάζει την επικαιρότητα

Ε κτός των άλλων,αναφέρεται στη Μαριέττα Γιαννάκου και κλείνει με μια υπόσχεση:την περαιτέρω ανάδειξη του κρίσιμου θέματος σχετικά με την προσπάθεια εξισλαμισμού των Πανεπιστημίων,που αποκαλύψαμε πριν από μερικές ημέρες:
TwitThis

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Οι...φιλήσυχοι Αφγανοί αφήνουν να πεθάνουν της πείνας όσες γυναίκες αρνούνται τη σεξουαλική επαφή μαζί τους!!!

ΝΕΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΟΓΥΝΙΚΟΣ "ΝΟΜΟΣ" ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ,ΠΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ...ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!-ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΧΛΙΔΑΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ...ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ;

Τ α λόγια είναι περιττά.Η είδηση είναι τόσο σοκαριστική,που ακόμα και "δημοκρατικές" ιστοσελίδες,όπως αυτη των "Νέων" ,φαίνεται να...αγανακτεί:

"Το δικαίωμα να στερήσουν την τροφή από τις γυναίκες τους αν αυτές αρνηθούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους έχουν οι άντρες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ένα νέο νόμο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς οργανώσεις τονίζουν ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία, καταγγέλλοντας προεκλογική απόπειρα του Χαμίντ Καρζάι να αποσπάσει τις ψήφους φονταμενταλιστών και υπερσυντηρητικών στις κάλπες που θα στηθούν την Πέμπτη για τις προεδρικές εκλογές.

Ο νόμος αφορά τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας και πέρασε «σιωπηλά», αλλά σαφώς με την έγκριση του Χαμίντ Καρζάι. Η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του νομοθετήματος.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη από τη σύζυγό του, συμπεριλαμβανομένης και της τροφής, αν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Επίσης, τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα ή του παπού.

Ακόμα, οι γυναίκες πρέπει να ζητήσουν την άδεια του συζύγου τους για να εργασθούν. Τέλος, ο νόμος επιτρέπει σε ένα βιαστή να αποφύγει κάθε δίωξη εάν καταβάλει το «χρήμα του αίματος» στη γυναίκα που υπέστη το βιασμό.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Χαμίντ Καρζάι ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που είχε υπογράψει ο ίδος το Μάρτιο μετά τις διαμαρτυρίες αφγανικών και διεθνών οργανώσεων που κατήγγειλαν ότι το νομοθέτημα θεσμοθετεί για τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας περιορισμούς ανάλογους με αυτούς του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Η αρχική εκδοχή υποχρέωνε τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας να έρχονται σε επαφή με το σύζυγό τους τουλάχιστον κάθε τέσσερις ημέρες, και ουσιαστικά νομιμοποιούσε το βιασμό καθώς αφαιρούσε την ανάγκη της συναίνεσης στον έγγαμο βίο."


Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο από το Al Jazeera και...θαυμάστε τον "πολιτισμό" των Ταλιμπάν:ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ;

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ";

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΨΕΥΤΟΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΣ ΙΕΡΕΩΝ (!),ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ;

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΟΥΛΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΡΙΕΣ" ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΛΑΛΑΖΟΥΝ "ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;

Τι άλλο θέλετε δηλαδή;Να εφαρμοστούν όλοι αυτοί οι "νόμοι" και στην Ελλάδα;Γιατί εκεί θα φτάσουμε αν συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια ανοχή σε ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!
TwitThis

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

ΒΙΝΤΕΟ:Τα επεισόδια Ελλήνων Προσκυνητών με Τούρκους στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Μ η βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα:οι Τούρκοι απαγορεύουν μεν την τέλεση Λειτουργίας με τη δικαιολογία του "Μουσείου" που δεν επιτρέπει την τέλεση λατρευτικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε θρησκείας,αλλά ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ.ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ"...

ΟΜΩΣ,ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ" ΨΩΜΙΑΔΗ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ "ΥΠΕΡΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ",ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΘΕΙΑΖΕ ΤΟΥΣ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ!!!ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ.

TwitThis

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

Ο θεσπέσιος Δεκαπενταύγουστος και ο εορτασμός του στο Περιβόλι της Παναγίας

Γράφει ο μοναχός Μωυσής Αγιορείτης,σε δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Μακεδονία",πέρυσι και φέτος:

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδίδει ιδιαίτερα μεγάλη τιμή στο πρόσωπο της Παναγίας. Η τιμή αυτή φανερώνει τη στενή σχέση της Υπεραγίας Θεοτόκου με τον άνθρωπο. Η Παναγία αποτελεί τη μεγαλύτερη και καλύτερη προσφορά της ανθρωπότητος στη θεότητα.

H ύπαρξη τη Παναγίας είναι πανάχραντη, πανακήρατη, πανσεβάσμια και πανυπέραγνη. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά γι' Αυτήν, που σίγουρα κανείς θα περιπέσει σ' επαναλήψεις. Όμως η εφετινή πανήγυρή της μας κάνει να θυμηθούμε ξανά τις πολλές και πλούσιες ευεργεσίες της. Μία γυναίκα με την περιέργειά της και την παρακοή της μας έβγαλε από την παραδείσια Εδέμ. Μια άλλη γυναίκα, η δεύτερη Εύα, η Παναγία, με την πρόσχαρη υπακοή της, τη γνήσια ταπείνωσή της, την ωραία σεμνότητά της μας επανασυνδέει καίρια με τον Θεό.

Ο θάνατος, ο κάθε θάνατος προκαλεί λύπη, ο θάνατος όμως της Θεοτόκου, η κοίμησή της και η μετάστασή της, είναι πηγές μεγάλης χαράς. Η εορτή έχει πανευφρόσυνο χαρακτήρα. Δεν έχει στενοχώρια, δάκρυα και μοιρολόγια, αλλά, κατά την ωραιότατη υμνολογία μας, "πάσα η Γη ευφραίνεται". Κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας η μητέρα του Θεού και των ανθρώπων είναι κοντά στον Θεό και στους ανθρώπους που την επικαλούνται. Άπειρες οι επεμβάσεις της στις δυσκολίες της ζωής.

Μονές, εκκλησίες, προσκυνήματα, θαυματουργές εικόνες της, χιλιάδες αφιερώματα, δηλώνουν την πλούσια χάρη της. Οι πιο πολλοί κάτι θα είχαν να καταθέσουν για την πρεσβεία της, την προστασία της, την επίσκεψή της και τη δωρεά της. Πράγματι, "εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε". Μπορεί κανείς να μην την επικαλείται. Δεν επιτρέπεται όμως να τη βρίζει. Να βρίζει κανείς τα Θεία δεν είναι απλά ασέβεια, αλλά ανανδρία, αγένεια και καρδιακή χοντροπετσιά.

Αντίθετα, οι πιστοί και οι μοναχοί την αγαπούν και την ευλαβούνται ιδιαίτερα. Γι' αυτό και της αποδίδουν εγκώμια, ύμνους, εικόνες, ναούς και μύριες χαριτωμένες ονομασίες: Παραμυθία, Γλυκοφιλούσα, Ελεημονήτρια, η πάντων χαρά, των θλιβομένων αντίληψη, φύλακας, ιατρός, μεσίτρια, πρέσβειρα και κυρίως μητέρα.

Μέσα στον θερινό καύσωνα, τη σύγχυση και την ταραχή των καιρών έρχεται το θεομητορικό Πάσχα να δροσίσει, να γαληνέψει, να συνετίσει και χαροποιήσει. Οι πιστοί ψάλλουν όλοι μαζί στις παρακλήσεις: "Έμπλησον, Αγνή, ευφροσύνης την καρδίαν μου, την σην ακήρατον διδούσα χαράν, της ευφροσύνης η γεννήσασα τον αίτιον". Τα ωραία αυγουστιάτικα δειλινά είναι συνυφασμένα με τους θεομητορικούς παρακλητικούς κανόνες.

Ο ελληνικός δεκαπενταύγουστος είναι θεσπέσιος. Χιλιάδες μηνύματα στέλνονται στον ουρανό για λίγη παρηγοριά στη ρηχή, μονότονη και πεζή ζωή του κόσμου. Από τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης βγαίνει μια μύχια επίκληση: "Τα νέφη των λυπηρών εκάλυψαν την αθλίαν μου ψυχήν και καρδίαν και σκοτασμόν εμποιούσί μοι, Κόρη, αλλ' η γεννήσασα φως το απρόσιτον απέλασον ταύτα μακράν τη εμπνεύσει της θείας πρεσβείας σου". Η μεγάλη μάνα μας γι' αυτό υπάρχει πάντα δεόμενη. Για να διώχνει μακριά τα μαύρα σύννεφα μακριά. Αρκεί να το θέλουμε και κάτι να κάνουμε γι' αυτό."


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Στις φωτογραφίες:

1-Παναγία Άξιον Εστίν (Πρωτάτο,Καρυές).
2-Αγιορείτες μοναχοί σε Παράκληση.
3-Παναγία Πορταίτισσα (Μονή Ιβήρων).
TwitThis

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

15 Αυγούστου:Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Μνήμη του άνανδρου τορπιλισμού της "Έλλης"

Σε ολόκληρη τη χώρα γιορτάζεται σήμερα το "Πάσχα του καλοκαιριού",όπως συχνά αποκαλείται.Ταυτόχρονα,για μας τους Έλληνες αυτή η μέρα υπενθυμίζει και το συμβάν του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι της Τήνου από ιταλικό υποβρύχιο,που ουσιαστικά έδειξε τις πραγματικές προθέσεις των θρασύδειλων γειτόνων.Μερικοί...ξεχνάνε ηθελημένα το παραπάνω γεγονός,επειδή ο τότε Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς είπε το περίφημο "ΟΧΙ",παρόλο που ιδεολογικά είχε στενότατη συγγένεια με τον Μουσολίνι,τον Χίτλερ και άλλους:αυτό είναι άλλωστε που ενοχλεί σφόδρα τους διάφορους θολοκουλτουριάρηδες,αφού ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ..."ΦΑΣΙΣΤΑΣ"!!!

Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το θέμα.

Ακούστε τα απολυτίκια της ημέρας:TwitThis

Εκεί που δεν υπάρχουν ελληνικά πολεμικά πλοία να διώξουν τους Τούρκους...υπάρχουν ύφαλοι!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ" ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΒΡΑΧΙΑ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ!-"ΞΥΠΝΗΣΕ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΥΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ SONAR!!

Α ντιγράφουμε την καλή είδηση από το in.gr:

"Στον ύφαλο Κουτσόμπα, που βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κοντά στο Καστελόριζο, χτύπησε χθες Πέμπτη η τουρκική κορβέτα Μποντρούμ F-501, με αποτέλεσμα από το χτύπημα στα βράχια να κοπεί από την καρίνα η συσκευή ανθυποβρυχιακού πολέμου (Sonar). Πιθανόν δε να χτύπησε στα βράχια και η προπέλα του σκάφους.

Όλη τη νύχτα χθες, σύμφωνα με τοπικές πηγές, βατραχάνθρωποι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έκαναν καταδύσεις στο σημείο και εντόπισαν την συσκευή την οποία και θα ανασύρουν τις επόμενες ώρες με ειδική επιχείρηση.

Οι άνδρες των ΟΥΚ έκαναν δεκάδες καταδύσεις προκειμένου να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια το στίγμα και την ιδιομορφία της ξέρας, έτσι ώστε να σχεδιασθεί με ακρίβεια η επιχείρηση ανάσυρσης της συσκευής. Οι βατραχάνθρωποι διαπίστωσαν και ίχνη από άλλη πρόσκρουση, η οποία πιθανόν να προέρχεται από την προπέλα του τουρκικού σκάφους."
ΒΛΕΠΕΤΕ,ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΗΓΕΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΜΕΣΑ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ!!!ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΝΩΜΗ;;;ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ,ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΥΛΑΣ,ΤΟΥ ΠΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Δυστυχώς όμως γι'αυτούς,οι ξέρες,τα βράχια και οι ύφαλοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια και διώχνουν,έστω κι έτσι,τους εισβολείς από τα ελληνικά χωρικά ύδατα!ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!

TwitThis

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Συνεχίζεται ο...πολυπολιτισμικός παράδεισος:ΡΕΚΟΡ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ σε ληστείες και δολοφονίες!!!

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ Η "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΚΗ,ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" ΣΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ!!

Ο χι,δεν τα βγάζουμε απ'το μυαλό μας εμείς οι "φασίστες":είναι ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ,όπως δημοσιεύονται στα σημερινά "Νέα" (δείτε το γράφημα αριστερά):

"Σε ληστείες με θύματα πολίτες παρουσιάζεται μεγαλύτερη έξαρση και αν ακολουθήσουν αυτή την ανοδική πορεία, θα σημειωθεί ρεκόρ δεκαετίας. Μεγάλη αύξηση, ακολουθώντας τη συνεχή αυξητική πορεία της τελευταίας τετραετίας- παρουσιάζουν οι κλοπές- διαρρήξεις καθώς και οι κλοπές οχημάτων. Σοβαρή αύξηση παρουσίασαν φέτος το πρώτο εξάμηνο και οι δολοφονίες, ενώ αρκετές από αυτές έγιναν με κίνητρο τη ληστεία. Στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., εκδηλώνεται το 80% των ληστειών και των κλοπών- διαρρήξεων. Εγκληματικότητα παρατηρείται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

ΥΨΗΛΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ,σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, η συμμετοχή των αλλοδαπών σε συγκεκριμένα βαριά αδικήματα, ληστείες, κλοπές - διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες και βιασμούς.Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, παρουσιάζουν στην παραχάραξη (98,78%), τις πλαστογραφίες (95,67%) και τις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (90,72%)."
Για να προλάβουμε διάφορους καλοθελητές της...προόδου,τονίζουμε ότι μόνο απαρατήρητη δεν περνάει η υψηλή συμμετοχή Ελλήνων σε εγκληματικές πράξεις:είναι απολύτως καταδικαστέα και ανησυχητική.Όμως,εστιάζουμε στην αντίστοιχη των αλλοδαπών,επειδή κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν σώνει και καλά "ρατσιστές",ενώ η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ξένων αποτελείται από εγκληματίες!!!

Και ναι,μπορεί στην "κλασική" εγκληματικότητα να ειναι ξένοι σχεδόν οι μισοί,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ...ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ;ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ CD/DVD,ΤΣΑΝΤΕΣ,ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ,ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΗΦΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ...ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ "20% ΤΟΥ ΑΕΠ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ";ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ!

Όσο για τον προστάτη των λαθρομεταναστών Πάκη,του ευχόμαστε και νέες επιτυχίες!Σίγουρα πίνουν νερό στ'όνομά του οι εγκληματίες και ειδικά οι "φιλήσυχοι πρόσφυγες"!Κράτα γερά Προκόπη!Το παρεμπόριο και η εγκληματικότητα είναι η καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό!Όχι στις πολιτισμένες χώρες,μη γελιέστε...αλλά στο Πακιστάν,το Αφγανιστάν,το Μπαγκλαντές και άλλες τέτοιες...νέες αγορές!
TwitThis

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ:ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ από τα ΠΟΝΤΙΚΙΑ του Διαδικτύου!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΨΕΥΤΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΔΡΑ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΑΛΛΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ!!-ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ,ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ...ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ!

Θ α πει κάποιος:"κι εσύ τι ασχολείσαι;"!Λογική ερώτηση,όμως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!Κι αυτό το άρθρο ήταν να γραφτεί πολλές φορές,πολλές μέρες πριν,όμως ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΝΑΒΟΛΗ,για να μην...χαλάσει το κλίμα μεταξύ των "μπλόγκερς"!

Κάποια στιγμή όμως,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ.Η ΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΧΥ.Δεν είναι δυνατόν επειδή κάποιοι θέλουν να εξυπηρετούν προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα,να παρασύρουν στον κατήφορό τους και όλους τους υπολοίπους!Και μιλάμε βέβαια,για το γνωστό και μη εξαιρεταίο "τρωκτικό",ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ" ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΡΟΟΠΤΑ"!!!

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα ιστολόγια,κάποιοι κακεντρεχείς έγραψαν πως "έκανε διαφήμιση σε κομματικά μπλογκς"!!!Κι αν για το φίλο μου Αργύρη Σιδέρη αυτό μπορεί να ισχύει,αφού είναι γνωστό πως στηρίζει με όλη του τη δύναμη τον ΛΑΟΣ,η δική μας "βάφτισή" ως "όργανο του Καρατζαφέρη" ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ,ΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

Έρχεται λοιπόν το "πρώτο μπλογκ στην Ελλάδα",όπως βαυκαλίζονται,να κάνουν δριμεία επίθεση εναντίον του ΛΑΟΣ γενικότερα,ξεθάβοντας τάχα "ντοκουμέντα" από ιστολόγια φανατικών ανθελλήνων,πρακτορίσκων εκ Γερμανίας (ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...) και κομματόσκυλων της αναρχοαριστεράς:η δικαιολογία,ότι τάχα "τα χώνουν σε όλους"!

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΩΡΥΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ;ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ,ΠΟΝΤΙΚΙΑ!Και ξέρετε γιατί;Διότι πρώτον,δεν δικαιούστε εσείς να μιλάτε για "αφισοκολλητές" και "μπάτσους",όταν για παράδειγμα,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,ΕΙΧΑΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΙΝΤΥΜΙΝΤΙΑ!!!
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!Όπως και την ελεεινή σας συμπεριφορά απέναντι στο θαυμαστό γεγονός του χαμογέλου του μακαρίου Ιωσήφ Βατοπαιδινού,ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ "ΠΟΥΛΑΓΕ",ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΤΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ...ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ!Διαβάστε εδώ το θέμα του φίλου Defrejus και δείτε τα σχόλια,όπου κάποιος που υπογράφει ως "τρωκτικό",ούτε λίγο ούτε πολύ,ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ "ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΥΜΝΑ" (!!!),ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΚΡΙΝΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΤΟ...ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΡ!

Για να τελειώνουμε ,επειδή ο κόσμος που μπαίνει στα ιστολόγια δεν έχει όρεξη να βλέπει ανόητους τσακωμούς,αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:Αν δεν μπορείτε,επαγγελματίες δημοσιογράφοι του "τρωκτικού",να απαγκιστρωθείτε από τους χρηματοδότες σας (Λαυρεντιάδη,Κοντομηνά κλπ),ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ,ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΠΟΡΤΑΛ ΣΑΝ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΧΘΡΟΥ ΣΑΣ ΜΑΚΗ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Και κυρίως,σταματήστε τους χαρακτηρισμούς και τις απειλές προς άλλα ιστολόγια,γιατί δεν παιρνάνε και αντιμετωπίζονται πανεύκολα με το...παραδοσιακό ποντικοφάρμακο ή με τη γάτα των γνωστών κινουμένων σχεδίων!
TwitThis

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Η Βάπτιση ενός Γερμανού Προτεστάντη σε Ορθόδοξο στο Άγιον Όρος

ΕΝΩ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΑΝΤΙΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΝ Σ'ΑΥΤΗΝ-ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

Τ ο Σάββατο 8-8-2009 στην Ιερά μονή Δοχειαρίου στο Άγιον Όρος, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Γερμανός Dominik Weiel 40 χρονών Γεωλόγος (στη φωτογραφία αριστερά με το μπλε κοστούμι),αποποιήθηκε τον Προτεσταντισμό και προσήλθε στην Ορθοδοξία, παίρνοντας με το Βάπτισμα το όνομα Μιχαήλ.

Ο Μιχαήλ γνώρισε τον Άθωνα και την Ορθοδοξία, με την επικοινωνία που είχε μέσω ασυρμάτου με τον Ραδιοερασιτέχνη αδελφό της Μονής π. Απολλώ SV2ASP/A που ξεκίνησε από το 1991. Ο έμπειρος Γερμανός Ραδιοερασιτέχνης DL5EBE, φοιτητής τότε, όταν άκουσε για πρώτη φορά τον άπειρο Αγιορείτη μοναχό με το ασθενές του σήμα να κάνει κλήση, έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του και να τον βοηθήσει. Αυτό ήταν η πρώτη αφορμή να έλθει στον Άθωνα να γνωρίσει αυτό τον μοναχό και να οργανώσει τον σταθμό. Η επίσκεψή αυτή έγινε σταθμός στην ζωή του. Γνώρισε τον Γέροντα Γρηγόριο, Καθηγούμενο της Μονής και τους αδελφούς, τους αγάπησε και συνέχισε να επισκέπτεται τη Μονή ακολουθώντας το όλο το καθημερινό πρόγραμμα της.

Όταν τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του σπουδές τον προσέλαβε μια Γερμανική εταιρία πετρελαιοειδών με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Για πολλά χρόνια εργάζεται στην Μόσχα και ένεκα τούτου είχε αρκετά χρόνια να επισκεφθεί τον Άθωνα, χωρίς παρόλα αυτά να κόψει την επικοινωνία του. Όλο αυτό το διάστημα πάλευε μέσα του για την αλλαγή του και αποφασισμένος πλέον για το Βάπτισμα πήρε τον δρόμο για τον Άθωνα. Τις ημέρες αυτές συνέπεσε να έχομε πολλές εργασίες στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος. Οι ημέρες περνούσαν και αγωνιούσε για να βαπτιστή. Την Παρασκευή τον ρώτησε πλέον ο Γέροντας, «θέλεις να βαπτιστής»; «Θα ήταν μεγάλη μου χαρά» του απάντησε και αμέσως έλαμψε το πρόσωπό του. Τότε καλέσαμε τον κ. Σταύρο Πωμάκη Αξιωματικό στην Αεροπορία Στρατού, Ραδιοερασιτέχνη, πνευματικό τέκνο της Μονής, ο οποίος αν και ήταν μακριά από το σπίτι του, ολοπρόθυμα δέχθηκε να γίνει ανάδοχος. Σε πολύ λίγο διάστημα όλα ήταν έτοιμα και έτσι το πρωί του Σαββάτου μετά την Θεία Λειτουργία έλαβε το Άγιο Βάπτισμα στο λιμάνι της Μονής εν μέσω όλης της αδελφότητος και των προσκυνητών και πανευτυχής επέστρεψε πλέον στην εργασία του.

Ας ευχηθούμε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο προστάτης της Μονής μας, του οποίου το όνομα έδωσε ο Γέροντας, να τον στηρίζουν στο δύσκολο δρόμο της ζωής που καθημερινά παλεύει.

Πηγή (πατήστε για να δείτε όλες τις φωτογραφίες).

Όπως θα προσέξατε,οι μέρες που πέρασαν ήταν διακοπών:σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονική ροή των πραγματικών ειδήσεων και όχι των...γριπιασμένων!
TwitThis