Εμφάνιση νεότερων 25 από 107 αναρτήσεις από Απρίλιος 2011. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων
Εμφάνιση νεότερων 25 από 107 αναρτήσεις από Απρίλιος 2011. Εμφάνιση παλαιότερων αναρτήσεων

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΕΙ ΕΛΕΕΙΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΑ BLOGS!

Μια φωτογραφία,χίλιες λέξεις:
Για να μην παρεξηγούμαστε,δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους παχουλούς,αφού κι εμείς έχουμε τα κιλάκια μας:Εκείνο που μας ενοχλεί είναι Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!

Και ο ΓΟΥΡΟΥΝΟ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ,που εφευρίσκει διάφορους τρόπους για να φτιάξει το παντελόνι του (!!!) είναι τέτοιο...παχύδερμο!

Είναι εκείνος που υβρίζει αισχρά τους μπλόγκερς,αποκαλώντας τους εκβιαστές και έμμισθους!

Είναι εκείνος που όποτε ανοίγει το στόμα του,ξερνάει οχετό ύβρεων για κάθε κατηγορία Έλληνα πολίτη!

Είναι εκείνος ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ στους Τούρκους και τους εκθειάζει κι από πάνω!

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ,ΝΑ ΜΗΝ...ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!

Σημείωση:Για τις επόμενες 6 μέρες,δεν θα υπάρχουν νέες αναρτήσεις,λόγω επίσκεψής μου στο Άγιον Όρος.
TwitThis

ΒΙΝΤΕΟ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ-ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ,ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!

Ξυπνάτε καλοπερασάκηδες της ΝΔ και παίρνετε μαθήματα πώς γίνεται η Αντιπολίτευση:


Σε κάποιο σημείο,ακούγεται μια...φωνούλα που προσπαθεί να εμποδίσει τον Καμμένο να "τα χώσει" για το σκάνδαλο Siemens:ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ...ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ!

Παρόλα αυτά,ένας από τους ελάχιστους Βουλευτές της ΝΔ που μιλάει-ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ...ΠΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΟΥΛΗΔΕΣ-είναι απελπιστικά μόνος!

Κι εδώ είναι τεράστια η ευθύνη του Σαμαρά,που δεν έχει καν αξιοποιήσει τον Καμμένο σε κάποια οργανική θέση μέσα στο κόμμα!!!

Φαίνεται πως ενοχλεί,ακόμα και τους ίδιους τους Βουλευτές της ΝΔ:Αυτό δείχνει,πως βαδίζει σε καλό δρόμο!

Συνέχισε Πάνο και μην ανησυχείς:Μπορεί η Βουλή να είναι άδεια όταν μιλάς,μπορεί να μη σε βλέπουμε στα "έγκυρα" τσοντοκάναλα,αλλά τουλάχιστον εσύ μπορείς να κυκλοφορήσεις στο δρόμο χωρίς να σε πάρουν με τα...γιαούρτια!
TwitThis

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ...ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου:

Θυμάστε την πρόταση της επιτρόπου της Ε.Ε. (1999-2004 ) κ. Διαμαντοπούλου περί θεσμοθέτησης της Αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα;

Η πρόταση εκείνη ήταν πολύ πονηρή, γιατί θα σήμαινε πως η διδασκαλία των Αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και η καθιέρωση της διδασκαλίας της ως βασικό μάθημα στο σχολείο θα της έδινε προτεραιότητα προκειμένου να καταστεί σε βάθος χρόνου, πρωτεύουσα γλώσσα του κράτους. Έτσι εξυπηρετούσε τα μακροχρόνια νεοταξικά και πολυπολιτισμικά σχέδια των μεντόρων της Νέας Τάξεως πραγμάτων.

Με την κατάθεση της προτάσεως αυτής, που ουδέποτε αποποιήθηκε μέχρι σήμερα, όπως ήταν επακόλουθο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(Ευθυμίου, Βενιζέλος κ.α. )

Το Μάιο του 2006 η κ. Διαμαντοπούλου κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «η Έξυπνη Ελλάδα» που είναι ύμνος στον κοινωνικό φιλελευθερισμό τον οποίο και η ίδια πρεσβεύει καλυπτόμενη πίσω από τον ψευδεπίγραφο μανδύα του σοσιαλισμού. Εκεί υπερασπίζεται την θέση της περί της καθιέρωσης της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, στο κεφάλαιο «η ξένη γλώσσα ως συστατικό του ανθρωπίνου κεφαλαίου».

Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και βρίσκουμε την κ. Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας (όχι Εθνικής ) δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει ήδη καταγράψει στο πλούσιο βιογραφικό της την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, όπου η Χαρά προσπαθούσε να εμφυσήσει τον πατριωτισμό στα Ελληνόπουλα και επίσης προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, που έχουν παραδοθεί από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, βορά στις διαθέσεις των Τούρκων.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ξεπερνώντας, τα πολιτικά ατοπήματα που διαπράττει με τις παρεμβάσεις της στην οργανωτική δομή της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με το νόμο των ωρομίσθιων, των αδιόριστων και τις αποσπάσεις τους, εν ονόματι της τηρήσεως του Μνημονίου, θα ήθελα να σταθώ σε δύο από τις αμέτρητες και απαράδεκτες αναφορές που γίνονται σε σχολικά βιβλία από συντακτικές ομάδες του τύπου, Θάλειας Δραγώνα με την έγκριση βεβαίως του Υπουργείου.

Η πρώτη απαράδεκτη αναφορά γίνεται στο σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, «Ιστορία του νεώτερου και σύγχρονου κόσμου» στην σελίδα 130 όπου υπάρχει χάρτης που αναφέρει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σε περίοδο που το μείζον Εθνικό θέμα της ονομασίας της γείτονας χώρας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο από διαπραγματευτικής πλευράς, τέτοιες «αβλεψίες» υπονομεύουν την Εξωτερική πολιτική της χώρας και διχάζουν την μαθητιώσα νεολαία της πατρίδος μας.

Η δεύτερη αναφορά είναι εξ ίσου σημαντική όχι μόνο για το ύποπτο περιεχόμενό της αλλά γιατί απευθύνεται στην τρυφερή ηλικία μαθητών της ΣΤ΄Δημοτικού.

Πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά, στο Τετράδιο εργασιών, γ΄τεύχος, στο κεφάλαιο 45 και στην παράγραφο, Δραστηριότητες με προεκτάσεις: «Ξενοφοβία», αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες , λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, έγινε τόπος προορισμού πολλών οικονομικών μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στη δική μας. Αν και η Ελληνική κοινωνία τους δέχτηκε και τους φιλοξένησε σαν παιδιά της, υπήρξαν κάποιες, ευτυχώς λίγες, φωνές διαμαρτυρίας. Να φύγουν οι ξένοι, φώναξαν κάποιοι, μας αλλάζουν τη σύνθεση του Ελληνικού κράτους, είπαν άλλοι. Ας πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω στο 1913 και ας εξετάσουμε τις Εθνικότητες που ζούσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εθνικότητες:

Έλληνες 39.956, Εβραίοι 61.439, Οθωμανοί 45.867, Βούλγαροι 6.263 και άλλοι ξένοι 4.364»

Ζητούν δε από τα παιδιά της έκτης δημοτικού να συμπληρώσουν με τα παραπάνω στοιχεία, παράπλευρο ραβδόγραμμα.

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/covers/teyxos_a.pdf

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/erg/teyxos_c.pdf

Κα Διαμαντοπούλου, ειλικρινά πιστεύετε πως οι φωνές διαμαρτυρίες κατά του κύματος λαθρομεταναστών στη χώρα μας είναι κάποιες μεμονωμένες φωνές πολιτών;

Κλείνετε τα μάτια σας στις κατά καιρούς δημοσκοπήσεις που δείχνουν ποσοστά άνω του 80% του λαού μας που ζητούν να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες;

Τυχαία έχει ξεσηκωθεί η κοινωνία πολιτών των πόλεων των Πατρών, της Ηγουμενίτσας και του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών;

Είναι τυχαία η αλματώδης αύξηση της εγκληματικότητας και η παρουσίαση χρόνιων νοσημάτων που επί δεκαετίες είχαν επαλειφθεί από την χώρα μας;

Είναι τυχαίο το γεγονός της μη δυνατότητας κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, μετά την δύση του ηλίου;

Είναι τυχαίο το γεγονός της αναφοράς σας στο τετράδιο εργασιών, της πόλης της Θεσσαλονίκης ως παράδειγμα για την πληθυσμιακή της σύνθεση το 1913;

Ενδόμυχα εύχεσθε να γίνει εκ νέου πολυπολιτισμική η Θεσσαλονίκη;

Ti σχέδια τέλος πάντων απεργάζεστε και προσπαθείτε να τα περάσετε μέσω της τρυφερής ηλικίας παιδιών δώδεκα ετών;

Ποια η σκοπιμότητα του παραπάνω προβληματισμού, σε βιβλίο των μαθηματικών;
 
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΣΠΟΥΔΗ ΚΑΙ...ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ με την οποία "εργάζονται" οι...φωστήρες του Υπουργείου ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ,όταν πρόκειται να προπαγανδίσουν υπέρ των λαθρομεταναστών!

Τι κι αν τα Ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν γράμματα;Τι κι αν κλείνουν Σχολεία;Τι κι αν τα Πανεπιστήμια παραμένουν αναρχοαριστερές γιάφκες εγκληματιών ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ;

Φτάνει να συνεχίζουν το...έργο τους,ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!

Όχι μόνο από το "ελληνικό κράτος",αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΥ...ΣΥΧΝΑΖΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ!

TwitThis

"ΤΟΡΠΙΛΗ" ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ:"ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΕΖΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ"!

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΠΑΛΙ Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ",ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ!
O πρώην υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμεινε στην πρόταση που εξαρχής είχε κάνει η ΝΔ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξεταστικής για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση.Βάλλοντας ευθέως κατά του προέδρου του Λάος Γιώργου Καρατζαφέρη, στον οποίο απέδωσε διάθεση συκοφαντίας, ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν χαρακτήρισε το υποβρύχιο "Παπανικολής" ως "πλωτό φέρετρο", ή το "υποβρύχιο που γέρνει", αλλά ότι αυτά ανέφεραν αξιωματικοί καθώς και ότι αν δεν επιδιορθώνονταν τα προβλήματα που υπήρχαν, πράγματι θα υπήρχε πρόβλημα."Το υποβρύχιο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του κράτους και ασπίδα στην άμυνά μας, εφόσον έχουν επέλθει όλες οι αλλαγές που απαιτούνταν", είπε.Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε μάλιστα, ότι επί υπουργίας του, ο πρόεδρος του Λάος τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και τον είχε πιέσει να παραλάβει τα υποβρύχια, καθώς και να παραγγείλει τορπίλες, ενώ έβαζε βουλευτές του να καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις."Στο όνομα του λαϊκισμού δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτοί οι ισχυρισμοί και να ζητείται προανακριτική για όλους, όταν επί ΝΔ ούτε υπογράψαμε συμβάσεις, ούτε παρέλαβα το υποβρύχιο, ούτε δέχθηκα να δω όλους αυτούς της κατασκευάστριας εταιρείας", τόνισε.Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η ίδια η δικογραφία προσδιορίζει με διαφορετικό τρόπο τις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου και τις "τυχόν ευθύνες μελών κυβερνήσεων"¨Συνέχισε, λέγοντας για τον ισχυρισμό της γερμανικής δικογραφίας ότι δόθηκαν μίζες το 2007, ότι από τα ίδια τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι αυτά δόθηκαν σε αυτούς που συνέταξαν και προώθησαν τη σύμβαση:Αν είχα παραλάβει τα υποβρύχια, πώς θα υποστηρίζαμε σήμερα ότι υπάρχει σκάνδαλο και ότι χρειάζεται διερεύνηση πρώτα για τα πραγματικά περιστατικά μέσω εξεταστικής και στη συνέχεια για τα πρόσωπα, όπως απαιτείται για την προκαταρκτική; διερωτήθηκε και καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός είπε, ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του με καθαρό κεφάλι και ζήτησε να εξεταστεί από εξεταστική επιτροπή, "προκειμένου να φανεί ποιοι είναι οι συκοφάντες".

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Δεν χρειάζεται να γράψουμε πως θεωρούμε τον Μειμαράκη παντελώς ανίκανο για Υπουργό Εθνικής Άμυνας,όπως βέβαια και ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ την παραλαβή ελαττωματικών υποβρυχίων,ανεξαρτήτως αν δόθηκαν μίζες ή όχι γι'αυτά.


ΟΜΩΣ,ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!


Προκειμένου να πατριδεμπορεύσει και να λαικίσει,παριστάνει τον...αγανακτισμένο που αποχωρεί από την Βουλή,τάχα ως ένδειξη "οργής" για τα σκάνδαλα!


Αλήθεια,γιατί δεν απεχώρησε όταν ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το Μνημόνιο;


Βέβαια,ειδικά σήμερα είχε ένα πολύ σοβαρό λόγο να αποχωρήσει:ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ,ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ,ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


Κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε!

Και για να μην ξεχνιόμαστε,το Λάος ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΠΕΡΥΣΙ!Ιδού και η σχετική ανάρτηση:

Ξεκινούν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την παραλαβή των γερμανικών υποβρυχίων, ακόμα και του πρώτου που κατασκευάστηκε στη Γερμανία και είχε παρουσιάσει προβλήματα ευστάθειας.

Το βέβαιο είναι ότι ακόμα και χθες και παρά την παρουσίαση του υπουργού Αμυνας του σχεδίου παραλαβής, δεν είναι ξεκάθαρο αν το υποβρύχιο τελικά γέρνει, αν έγερνε πραγματικά, αν έγιναν διορθώσεις και ποιες είναι αυτές και αν τελικά πρέπει να το παραλάβουμε ή όχι.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση θα παραλάβουμε το υποβρύχιο για να το πουλήσουμε, καθώς δεν είναι συμφέρον για την Ελλάδα να το πουλήσουν εκείνοι. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα το πουλήσει με περισσότερα χρήματα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από αυτά που το εκτιμά η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρότασή του, η οποία και υπερψηφίσθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.
Αυτά,για να μην σας κοροιδεύουν τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ του "πατριωτισμού".

TwitThis

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

Δεν γνωρίζουμε σε τι και ποιους αναφέρεται ακριβώς η εφημερίδα,αλλά το ότι το ρουφιανιλίκι και οι εγκάθετοι ζουν και βασιλεύουν στο Διαδίκτυο και όχι μόνο,είναι γνωστό σε όλους μας.

Συμπληρώνουμε πως,στην ίδια κατηγορία με τους πράκτορες κατατάσσουμε και ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ των γραφείων κομμάτων,οργανώσεων κλπ:Εύκολα τους αναγνωρίζετε,αφού εμφανίζονται σαν τα...σαλιγκάρια μετά τη βροχή,επεμβαίνοντας σε αναρτήσεις και άρθρα που "θίγουν" τον εργοδότη τους.Μάλιστα,χτυπάνε συγκεκριμένες βάρδιες και...υπερωρίες!

Ας καταλάβουν όλοι αυτοί,πως ο πατριωτικός χώρος δεν έχει ανάγκη ούτε τα κομματόσκυλα ούτε τους ρουφιανοχαφιέδες:Αλλά μόνο τους ΑΓΝΟΥΣ,ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
TwitThis

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ:ΕΥΡΗΜΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC!

Νομίζουμε ότι η παρακάτω κάρτα αξίζει ξεχωριστής ανάρτησης:
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,που από τον περσινό Μάιο υποβάλλεται σε μια πρωτοφανή λαίλαπα μιντιακής χειραγώγησης,δημιουργίας ενοχών ("μαζί τα φάγαμε"),ακόμα και απειλών από τα κοπρόσκυλα που υπερασπίζουν ΕΜΜΙΣΘΑ την Κατοχή της χώρας μας στους τοκογλύφους,δίνει μια βροντερή απάντηση:

ΟΧΙ,"ΚΥΡΙΟΙ"!ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ!ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

Κατά τη γνώμη μας,είναι με διαφορά ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΥΡΗΜΑ που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών:Μάλιστα,γνωρίζουμε πως αντίστοιχα ερωτήματα και ποσοστά ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΓΚΑΛΟΠ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ,αλλά ουδέποτε δημοσιεύθηκαν,για ευνόητους λόγους!

Συγχαρητήρια λοιπόν στην VPRC που τόλμησε να το βγάλει "στον αέρα"!


ΜΟΝΟ ΤΟ 14% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ Πασοκ-Λάος-Ντόρας (των κομμάτων που το υπερψήφισαν),θεωρούν πως η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν μονόδρομος!!!


Παρά την τρομοκρατία,τα ψέματα και την καταστροφολογία,ο ελληνικός λαός δείχνει ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ποιοι τον πρόδωσαν,πέρυσι τον Μάιο!


Καιρός είναι,αυτή τη γνώση να την μεταφέρει ΚΑΙ στην κάλπη:Γιατί να είναι σίγουρος,πως αυτή η οικτρή μειοψηφία του 14%,θα πάει να ψηφίσει,για να μη χάσει...το φαί!Το θέμα είναι,οι υπόλοιποι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ!
TwitThis

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ:Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ,ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Παρότι γενικά δεν σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις,αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση,διότι υπάρχει ένα κωμικοτραγικό εύρημα σε αυτήν της VPRC:
Όπως βλέπετε,το κόμμα της Ντόρας δεν τραβάει με τίποτα,σε σημείο ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ με την Χρυσή Αυγή!


Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως σύμφωνα με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ,δεν έχει καν το ίδιο,αλλά υπολείπεται κατά πολύ!!!


Εμείς,τα έχουμε γράψει ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ:


"...η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων κοντά στις 2 μονάδες,διψήφιο το ΚΚΕ και κοντά στο 3% το Λαος (εκτός Βουλής Κουβέλης-Ντόρα)!

Εκείνο όμως που έρχεται κυριολεκτικά να ταράξει τα νερά,είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής,που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ)!

Είναι λοιπόν Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΥΝΑΜΗ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα,σύμφωνα με το εν λόγω γκάλοπ!

Αυτό σημαίνει πως ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ενώ το Λαος θα παλέψει για να τα καταφέρει"!!!
Θα πει κάποιος:Καλά,πού βλέπεις το Λάος στο 3% και την Χ.Α. άνετα στη Βουλή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Αν κάνετε διάφορες...προσθαφαιρέσεις,θα καταλήξετε ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ των συγκεκριμένων κομμάτων!

Κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε!

Οι νταβατζήδες συντηρούν με νύχια και με δόντια το τηλεκόμμα,αφού η Ντόρα είναι καμμένο χαρτί και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ανάχωμα τόσο προς τη Ν.Δ,όσο και προς την Χ.Α!

Σχετικά με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,αυτή τη στιγμή είναι οριακά μπροστά,ενώ το ποσοστό της θα μεγαλώνει όσο ο κόσμος θα μαθαίνει την ύπαρξη του κόμματος Δημαρά:ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής στα κανάλια,το αντίθετο μάλιστα!

Όταν γράφαμε τις πληροφορίες μας για τα πραγματικά νούμερα των δημοσκοπήσεων,πολλοί έσπευσαν να μας βρίσουν και να μας χλευάσουν.Σιγά-σιγά όμως,δικαιωνόμαστε.Και να γιατί:


-Πλέον το Πασοκ είναι οριακά πρώτο και δεν μπορούν να το δώσουν τον "αέρα" των 3-4-5 μονάδων όπως παλιότερα.
-Η Χ.Α θα αναφέρεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΟΣΟΣΤΟ (μέχρι 2%),έτσι ώστε οι...γκαλοπατζήδες να μην γελοιοποιηθούν εντελώς μετά.


-Το Λάος,αφού είδαν πως ο κόσμος δεν τσίμπησε από τις...παπαχελειάδες και τη συνεχή παρουσία στα τσοντοκάναλα,θα το συντηρούν κοντά στο 7% μέχρι τις Εκλογές,προκειμένου να αποτελέσει το ανάχωμα που είπαμε.


Όπως και νά'χει,καλά θα κάνουν κάποιοι,να μην βγάζονται να βγάλουν συμπεράσματα:Γιατί εκτίθενται και ξεχνάνε την παροιμία πως "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο"!

Υ.Γ.Γνωρίζουμε κι άλλα πολλά σχετικά με τις πραγματικές πολιτικές τάσεις που διαμορφώνονται στην Ελλάδα,αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε.

TwitThis

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΥΝΝΩΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.
Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (γνωστή και με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτα»), ήταν πολεμική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την νότια Αλβανία. Η μάχη διεξήχθη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα και Βρετανική Κοινοπολιτεία) και των δυνάμεων του Άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία και Βουλγαρία).

Σε συνδυασμό με τη Μάχη της Κρήτης και αρκετών ναυτικών συγκρούσεων η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται τμήμα των ευρύτερων πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο της Βαλκανικής Εκστρατείας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί είχαν εκδιωχθεί από την Ελλάδα και οι ελληνικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας Αλβανίας.

Τον Μάρτιο του 1941 μία μεγάλη ιταλική αντεπίθεση απέτυχε και η Γερμανία αναγκάστηκε να προστρέξει σε βοήθεια της συμμάχου της. Η γερμανική εισβολή ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 1941, με την εισβολή γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας, σε μία προσπάθεια να ασφαλίσουν τη νότια πλευρά της.

Οι συνδυασμένες δυνάμεις της Ελλάδας και της Βρετανικής Κοινοπολιτείας πολέμησαν με μεγάλη επιμονή, όμως υστερούσαν σε αριθμό και εξοπλισμό και τελικά κατέρρευσαν.

Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί κατόρθωσαν να εκκενώσουν περίπου 50.000 στρατιώτες.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών κάθε πέντε λεπτά μετέδιδε διαταγή της μόνης κυβερνητικής αρχής που παρέμενε στην ελληνική πρωτεύουσα, του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Αττικοβοιωτίας υποστράτηγου Χρ. Καβράκου.

Λόγω επιτακτικής ανάγκης ζητούσε με τη διαταγή του ο στρατηγός να σταματήσει κάθε κίνηση στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά και οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να σταματήσει η αντιαεροπορική άμυνα, οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής να παραμείνουν στις θέσεις τους και, πρόσθετε στη διαταγή, δεδομένου ότι «η πόλις είναι ανοχύρωτος και ουδεμία θα προβληθή αντίστασις, αξιώ όπως μη ακουσθή ουδέ εις πυροβολισμός».

Επιχειρώντας να δώσει κουράγιο στους Αθηναίους, ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος μετέδιδε με τη χαρακτηριστική φωνή του τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που μπορούσαν να ακουσθούν:


Η ελληνική εκστρατεία τελείωσε με μία γρήγορη και καθολική γερμανική νίκη με την πτώση της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μέσα σε ακριβώς είκοσι τέσσερις μέρες.

Τόσο Γερμανοί όσο και Σύμμαχοι αξιωματούχοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν οι Έλληνες στρατιώτες.
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ τις συγκεκριμένες μαύρες επετείους.Η Ελλάδα είναι και σήμερα ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ,στους παγκόσμιους τοκογλύφους και υπάρχουν σύγχρονοι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,όπως τότε.
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,δεν θέλει κανέναν δυνάστη πάνω στο κεφάλι του:Ούτε τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων",στην οποία αναφέρθηκε πρώτος ο Χίτλερ,ούτε την Τρόικα που είναι "ευλογία",σύμφωνα με εγχώριους νενέκους.
Ας ξέρουν καλά οι πάσης φύσεως ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ,πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και μπορεί τώρα να κλεινόμαστε στα σπίτια μας και να μη δουλεύουν τα μαγαζιά (αλήθεια,σας φαίνεται οικεία αυτή η εικόνα;),αλλά θα έρθει η στιγμή ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ,όπως ήρθε μετά την μαύρη περίοδο της γερμανικής Κατοχής!
TwitThis

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ:ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ,Η ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που πρέπει να δουν όλοι:

TwitThis

ΒΙΝΤΕΟ:ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CBS ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές του αμερικανικού δικτύου,που απέδωσαν με σεβασμό και αρκετά ακριβή τρόπο την ατμόσφαιρα που βιώνει κανείς όταν επισκέπτεται το Περιβόλι της Παναγίας.Τόσο ο Bob Simon,παρουσιαστής της εκπομπής,όσο και ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Καρζής,παραγωγός της,έφτιαξαν ένα εκπληκτικό οδοιπορικό στον Άθωνα,που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε:

Όποιος μπορεί ας κάνει τη μετάφραση και τους υπότιτλους,έτσι ώστε να το δουν και όσοι δεν γνωρίζουν αγγλικά.
TwitThis

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΕΤ-3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ.Δείτε το πρώτο μέρος,εδώ.
TwitThis

ΒΙΝΤΕΟ:Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ,ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Μία από τις ωραιότερες και χαρακτηριστικότερες στιγμές της Αναστάσιμης Χαράς στο Άγιον Όρος.Προπορεύεται η ελληνική σημαία και ακολουθούν ο μοναχός που χτυπάει το τάλαντο,τα εξαπτέρυγα η θαυματουργή εικόνα,οι Αρχιερείς,ο Πρωτεπιστάτης,οι τοπικές αρχές και πλήθος μοναχών και προσκυνητών:

Η εικόνα της Παναγίας περνάει από όλα τα κοντινά κελλιά,καθώς και την Μονή Κουτλουμουσίου:
TwitThis

Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

"ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ":ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
TwitThis

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Μακριά από τη φασαρία των πόλεων και χωρίς τα "πρόσθετα" που τελικά αφαιρούν από την Μεγάλη Εορτή τον πραγματικό της χαρακτήρα: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
TwitThis

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

"Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν":ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Πάσχα ἱερὸν ἡμῖν σήμερον ἀναδέδεικται, Πάσχα καινόν, Ἅγιον, Πάσχα μυστικόν, Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Χριστὸς ὁ λυτρωτής, Πάσχα ἄμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα τῶν πιστῶν, Πάσχα, τὸ πύλας ἡμῖν τοῦ Παραδείσου ἀνοῖξαν, Πάσχα, πάντας ἁγιάζον πιστούς.

Αὕτη ἡ ἡμέρα, ἣν ἐποίησεν ὁ Κύριος, ἀγαλλιασώμεθα, καὶ εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ.

Πάσχα τὸ τερπνόν, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα, Πάσχα πανσεβάσμιον ἡμῖν ἀνέτειλε, Πάσχα, ἐν χαρᾷ ἀλλήλους περιπτυξώμεθα, ὦ Πάσχα λύτρον λύπης· καὶ γὰρ ἐκ τάφου σήμερον ὥσπερ ἐκ παστοῦ, ἐκλάμψας Χριστός, τὰ Γύναια χαρᾶς ἔπλησε λέγων· Κηρύξατε Ἀποστόλοις.


Ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν, ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός. 

Ἀναστάσεως ἡμέρα, καὶ λαμπρυνθῶμεν τῇ πανηγύρει, καὶ ἀλλήλους περιπτυξώμεθα. Εἴπωμεν ἀδελφοί, καὶ τοῖς μισοῦσιν ἡμᾶς· Συγχωρήσωμεν πάντα τῇ Ἀναστάσει, καὶ οὕτω βοήσωμεν· Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος.

Αυτό,ας το θυμόμαστε πάντα:ΟΠΩΣ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ,ΕΤΣΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλο τον Ελληνισμό,όπου Γης!
TwitThis

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ!

Γράφει ο μοναχός Μωυσής Αγιορείτης:

Για μία ακόμη φορά εορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού, το Πάσχα του Κυρίου, την ολόφωτη Λαμπρή, τη χαρούμενη Πασχαλιά, τη μοναδική Αυτοανάσταση. Το κενό μνήμα δίνει μνήμες ζωηφόρες. Εκκλησίες λαμπροφώτιστες, παπάδες λαμπροφορεμένοι, πρόσωπα που λαμποκοπούν. Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός τα λέει ωραία: "Χριστός Ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι μικροί, μεγάλοι ετοιμαστείτε. Μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες, με το φως της χαράς συμμαζωχτήτε. Ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες ομπροστά στους αγίους και φιληθήτε. Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη. Πέστε: Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι".

Εορτάζεται η τροπαιοφόρα νίκη της ζωής κατά του φοβερού θανάτου. Η χάρη και η χαρά δεν εξαντλούνται στο πασχαλινό γεύμα, τα κόκκινα αυγά και το αρνί. Η Ανάσταση του Χριστού γεμίζει την καρδιά φως, την ψυχή αγαλλίαση, τον νου αισιοδοξία, τη ζωή νόημα. Η εορτή δεν ολοκληρώνεται στα πασχαλινά έθιμα της πατρίδος μας. Η εορτή είναι κυρίως πνευματική. Βιώνεται στην ωραιότατη μεταμεσονύκτια θεία λειτουργία, στη θεία μετάληψη, τη θεία κοινωνία. Τελείωσε το κατανυκτικό Τριώδιο. Αρχίζει το πανευφρόσυνο Πεντηκοστάριο. Ξεκινά μια νέα ζωή μέσα στη μυροβόλα άνοιξη.

Ο κάθε πιστός, κατά τον κορυφαίο άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, αποφασίζοντας ελεύθερα να μισήσει την αμαρτία, αφήνεται στο καθαρτικό λουτρό της μετανοίας με γλυκά και χαροποιά δάκρυα, με καρδιά ταπεινωμένη, και συμμετέχει με λαχτάρα, φιλότιμο και μεράκι στην αναστάσιμη Θεία Ευχαριστία, κι έτσι ενώνεται με τον αναστηθέντα Χριστό και αναγεννάται και θαυματουργά. Εισερχόμενος κανείς στον τάφο της μετανοίας και της ταπεινώσεως, αναγκάζει, κατά κάποιον τρόπο, να κατεβεί εκεί ο ίδιος ο Χριστός, όπως κατήλθε στον Άδη, για να μας αναστήσει και ζωοποιήσει. Με τον τρόπο αυτό, αυτός που συναντήθηκε μαζί Του παρατηρεί έκθαμβος τη δόξα της αναστάσεώς Του. Η ανάσταση δηλαδή της ψυχής είναι η μυστική ένωση με την όντως ζωή και η αρχή μιας καινούργιας ζωής εν Χριστώ Ιησού Σταυροαναστηθέντι.

Η Ανάσταση δίνει νέα διάσταση στη ζωή μας όλη. Η Ανάσταση δεν εξαντλείται σε εκείνη την υπέροχη νύχτα, αλλά μακραίνει, βαθαίνει και μπορεί να βιώνεται καθημερινά, εμπειρικά και στο βάθος της καρδιάς. Η Ανάσταση του Χριστού για τον πιστό και ευσυνείδητο χριστιανό είναι βίωμα συνεχές απαράμιλλο και ανέκφραστο. Ο Χριστός ανασταίνεται εντός μας. Μας φωτίζει, μας εμπνέει, μας κάνει διαφανείς, χριστοφόρους και θεοφόρους. Η θέα του φωτός δεν τυφλώνει, αλλά παραμυθεί και προβληματίζει αισιόδοξα.

Το φως του Χριστού μας φωτίζει, μας λαμπρύνει, μας ανασταίνει. Ζωοποιεί τη ναρκωθείσα από τις αμαρτίες ψυχή μας. Αισθανόμεθα ζωηρά τη χάρη τη θαυματουργό. Θεωρούμε εντός μας το φως το αληθινό. Γνωρίζουμε πλέον καλά ποιος μας ανασταίνει και δοξάζει. Κατά τον μεγάλο Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο Χριστός αναστήθηκε και διέλυσε τα δεσμά του θανάτου. Εμείς ανιστάμεθα με το που ο Χριστός συνθλίβει τις αλυσίδες των αμαρτιών μας. Τη νύχτα της Αναστάσεως δεν έχει κανείς δικαίωμα να κλαίει. Από τον τάφο του Χριστού ανέτειλε δυνατό, ωραίο και ανεξάντλητο φως, που σφουγγίζει δάκρυα, συγχωρεί πταίσματα, σβήνει αμαρτίες. Κανένας να μην απελπίζεται ποτέ για τα όποια αμαρτήματά του, όσο μεγάλα και να είναι. Ο ήλιος της δικαιοσύνης ανέτειλε από το κενό μνημείο. Τώρα υπάρχει διέξοδος, φως στο τούνελ, συγκινητική ευκαιρία ανεφοδιασμού, ενισχύσεως κι ευλογίας.

Το Πάσχα δεν είναι μόνο για διασκέδαση. Είναι σημαντική ευκαιρία φωτός, χάριτος κι ελπίδος. Νικηφόροι, χριστοφόροι, φωτοφόροι οι χριστιανοί μας, γνωρίζουν πολύ καλά να μην αγχώνονται, να μη βιάζονται, να μην παρασύρονται από μάταια λόγια. Καλούμεθα σε συνεχή επαγρύπνηση προς εξαφανισμό κάθε ίχνους απογνώσεως δαιμονοκίνητης. Λέγοντας "Χριστός Ανέστη" να το εννοούμε. Να το λέμε και με την καρδιά. Ο λαοφίλητος Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ έλεγε καθημερινά, ολοχρονίς σε όλους: "Χριστός Ανέστη, χαρά μου". Βίωνε τη χαρά της Αναστάσεως μέσα του και γι' αυτό συνεχώς έλεγε: "Χριστός Ανέστη, χαρά μου". Ζούσε τη χαρά της Αναστάσεως, ήταν αληθινά χαρούμενος, και αυτό διαλαλούσε χαρούμενα.

Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Από το σκοτάδι στο φως, από την αμαρτία στην αρετή, από τον βυθό στην επιφάνεια. Ο καιρός είναι καλός, η κρίση μεγάλη, το Πάσχα παρόν. Αγαπώντας το φως, αγαπούμε τη διαφάνεια. Η διαφάνεια χαρίζει ελευθερία, άνεση και αληθινή χαρά. Πάσχα Κυρίου Πάσχα, θανάτου εορτάζουμε, άλλης βιοτής απαρχή. Σκιρτούν οι καρδιές και φωτίζονται τ' άφωτα βάθη.
ΠΗΓΗ.
TwitThis

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ:ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

Όσοι είστε δύσπιστοι,μην δοκιμάσετε να κάνετε αυτό που κάνει η μοναχή στο βίντεο (αλήθεια,πώς είναι δυνατόν να μην καίγονται όχι μόνο τα χέρια και το πρόσωπο,αλλά και το κάλυμμα που φοράει στο κεφάλι της;!):

Μερικές λεπτομέρειες:
-ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΑΝΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ:Έχουν προσπαθήσει πολλές φορές οι Παπικοί να κάνουν το ίδιο με διάφορα κολπάκια (φώσφορος κλπ),αλλά απέτυχαν παταγωδώς διότι Η ΦΛΟΓΑ ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και η δυσωσμία φανέρωνε την απάτη τους.


-Η ΑΚΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ είναι ένα ακόμα συγκλονιστικό θαύμα:Σημειώστε πως δεν είναι ένα απλό...κεράκι,αλλά ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΑΖΙ!


-Στο κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου,όπου γίνεται η αφή του Αγίου Φωτός,μπαίνει ΜΟΝΟ ο Πατριάρχης,ενώ τον παρακολουθούν στενά από την ανοιχτή πόρτα τόσο Εβραίοι αστυνομικοί όσο και Αρμένιοι Ορθόδοξοι.


Κι αν οι πρώτοι μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια,όπως λένε διάφοροι κακεντρεχείς,οι Αρμένιοι είναι κυριολεκτικά έτοιμοι να...πλακώσουν στο ξύλο τον Έλληνα Πατριάρχη,αν επιχειρήσει οποιαδήποτε απάτη:ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ "ΑΠΑΤΗ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!


-Επίσης,οι χιλιάδες προσκυνητών και τηλεοπτικών μέσων,καταγράφουν τα πάντα με απόλυτη ακρίβεια.
Όποιος λοιπόν δεν πιστεύει,μπορεί να πάει ένα ταξιδάκι στα Ιεροσόλυμα και να παραυρεθεί στην αφή του Αγίου Φωτός:Διαφορετικά,ας δοκιμάσει να περάσει από πάνω του έστω για ένα δευτερόλεπτο ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ κι ας...μας πει μετά τα αποτελέσματα!
TwitThis

"ΕΙΣΤΕ ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ":ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΚΑΙ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ "ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ"!

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 23ῃ Ἀπριλίου 2011-Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Διερωτώμην ἐάν ἀπαιτεῖτο νά ἐκφράσω τήν διαμαρτυρίαν μου διά τά φληναφήματα τοῦ κανονικῶς ἀνυποστάτου αἱρεσιάρχου τοῦ Βατικανοῦ Βενεδίκτου 16ου διά τήν ὑπ’ αὐτοῦ ἀναμάσησιν εἰς τό κυκλοφορηθέν ἐσχάτως πονημάτιό του «Ὁ Ἱησοῦς ἀπό τήν Ναζαρέτ» τῶν φαιδροτήτων τῆς λεγομένης Β΄ Βατικάνειας Συνόδου (1965) τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς διά τῶν πορισμάτων τῆς ὁποίας ἀπενοχοποιεῖτο τό Ἑβραϊκό ἔθνος διά τήν σταύρωση καί δολοφονία τοῦ ὑπό τῶν προφητῶν ἀναγγελθέντος ἀληθοῦς Μεσσίου καί ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ, Θεανθρώπου Ἰησοῦ Χριστοῦ διότι τυγχάνει πασίδηλον καί παγκοσμίως ἐγνωσμένο καί διιστορικῶς καταγεγραμμένο τό ἄσβεστον μίσος καί ἡ ἀτελεύτητος ἐμπάθεια τῶν λεγομένων ραββίνων τοῦ ἑβραϊκοῦ ἔθνους κατά τοῦ ὑπό τῶν πατέρων των θανατωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, οἱ ὁποίοι μετήλλαξαν τόν Θεϊσμόν τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης καί τῶν Προφητῶν εἰς Ἑωσφορισμόν καί Σατανολατρείαν προετοιμάζοντες τήν ἀνέγερσιν τοῦ λεγομένου γ΄ Ναοῦ τοῦ Σολωμόντος εἰς τήν θέση τοῦ ἀρχικοῦ Ναοῦ ὅπου σήμερον τό τέμενος τοῦ Ὀμάρ διά τήν ὑποδοχήν καί ἐνθρόνιση τοῦ ψευδοῦς Μεσσίου πού ἀναμένουν καί πού δέν εἶναι ἕτερος ἀπό τό ἐνεργούμενον τοῦ Σατανᾶ, τόν ἄνθρωπον τῆς ἀποστασίας, τόν καί Ἀντίχριστον ὀνομαζόμενονἩ δϊιστορική διαστροφή τῶν Ραββίνων καί τῶν ἡγετῶν τοῦ Ἑβραϊκοῦ ἔθνους ἀποδεικνύεται πανηγυρικῶς ἀπό τά γέμοντα φρίκη, μίσος καί ἐμπάθεια κατά τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ παράγωγα τῆς Σατανιστικῆς τους ἐκτροπῆς, Ταλμούδ, Καμπάλα καί Ραββινική παραφιλολογία, ὡς καταγγέλουν καί οἱ ὁμοεθνεῖς των Ὀρθόδοξοι Ἑβραῖοι εἰς τάς ἱστοσελίδας αὐτῶν ἀνά τόν κόσμον (http://www.israelversusjudaism.org καί http://www.jewsnotzi onists.org/index. htm). Ἐξηγοῦμε ὅτι ἡ χρῆσις τῆς Καμπάλα προϋποθέτει τήν φρικώδη τέλεση τῆς μαύρης μαγείας, τήν χρῆσι τῶν ἀποκρυφιστικῶν βιβλίων καί τίς ἐπικλήσεις δαιμόνων, πρακτική πού προπαγανδίζουν διά τῆς Ἑωσφορικῆς λατρείας ἐντός τῶν Μασονικῶν στοῶν ἀνά τήν οἰκουμένη, ἐγνωσμένου πλέον ὄντος ὅτι ὁ περιώνυμος Μ.Α.Τ.Σ. δέν εἶναι ἕτερος ἀπό τόν Διάβολο, πού προπαγανδίζεται μέν φαιδρότης ἡ ἀναφορά στό πρόσωπό του ἀλλά παραδόξως ἀποτελεῖ τό κέντρο τῆς λατρείας τοῦ Σιωνιστικοῦ τέρατος.

Ὁ καταιγισμός κατά τήν Ἁγία καί Μεγάλη Ἑβδομάδα ἀπό τά ὑποπροϊόντα τοῦ Ἀμερικανοσιωνιστικοῦ διεφθαρμένου «λόμπυ», πού μετά μανιώδους ὁρμῆς προέβαλλε καί προβάλλει ὁ τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ τοῦ κ. Ἀλαφούζου διά τῶν ὁποίων πλασσάρονται μέ ἐπίφαση δῆθεν ἐπιστημοσύνης, χυδαία, συκοφαντικά, ἐξυβριστικά, πλαστογραφημένα, ἀνιστόρητα, ψευδῆ καί κίβδηλα στοιχεῖα ὡς τό δῆθεν Εὐαγγέλιο τοῦ Ἀποστόλου Φιλίππου ἤ τῆς Ἁγ. Μαρίας τῆς Μαγδαλινῆς κατασκευασθέντα ἀπό τόν εἰρημένο ἑσμό τοῦ Σιωνιστικοῦ τέρατος μέ ἕναν καί μοναδικό στόχο νά πλήξουν, νά προσβάλλουν βαναύσως, νά ἀπομειώσουν καί νά ἐκμηδενίσουν τήν θεανδρικήν ὑπόστασιν τοῦ ὑπέρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς Σταυρωθέντος καί Ἀναστάντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ μέ ὑποχρεώνουν ἀπευθυνόμενος πρός τό χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς καθ’ ἡμᾶς Θεοσώστου Μητροπόλεως νά καταδείξω τήν ἀνωτέρω αἰσχρά συμπαιγνία εἰς βάρος τοῦ ζῶντος καί ἀληθινοῦ Θεοῦ καί νά παρακαλέσω νά ἐπιδείξουν πρός αὐτούς τούς διαχρονικῶς πολεμίους τῆς ἀληθείας τήν ἁρμόζουσα περιφρόνηση δεόμενοι ἐν ταῖς προσευχαῖς ὑπέρ τῆς μετανοίας των διότι τυγχάνουν ἐπιχάρματα τῶν δαιμόνων καί μέλλουν νά τούς ἀκολουθήσουν εἰς τήν τραγική των αἰωνίαν βάσανον καί τραγωδίαν.

Ἅπαντα τά θλιβερά ὑποπροϊόντα τοῦ Σιωνιστικοῦ τέρατος, πού προβάλλει μετά μανίας ὁ τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ, ἐρείδονται σέ χαλκευμένα ψευδῆ στοιχεῖα, σέ δῆθεν ἀνακοινώσεις Ἑβραίων «καθηγητῶν», σέ δῆθεν εὑρήματα τοῦ Μουσείου Ροκφέλερ τοῦ Ἰσρραήλ τῆς γνωστῆς οἰκογενείας... καί σέ δῆθεν εὑρήματα τῆς ἀρχαιολογικῆς σκαπάνης καθώς καί σέ ἀναμασήσεις φαντασιώσεων τῶν ἀνά τούς αἰώνας αἱρεσιαρχῶν ἤ ὀπαδῶν τῆς δυσωνύμου ἀθεΐας, ὡς π.χ. τοῦ Κέλσου καί ἄλλων τινῶν, ἅπαντα ἐπαναλαμβάνομεν συντρίβονται καί κονιορτοποιοῦνται ἐπάνω στό πασίδηλο, δϊιστορικό καί ἀναντίρρητο γεγονός ὅτι ἄν τά ψεύδη των ἦτο ἀλήθεια διά ποῖον λόγον οἱ Ἀπόστολοι καί οἱ Ὁμολογηταί τῆς εἰς Χριστόν πίστεως θά ἀνελάμβαναν μία ἐπικήν ἀνά τήν οἰκουμένην πορεία εὐαγγελισμοῦ διά νά διωχθοῦν, νά κρεμασθοῦν, νά καοῦν, νά σφαγιασθοῦν, νά ἁλεσθοῦν ἀπό τούς ὀδόντας τῶν θηρίων στίς Ρωμαϊκές ἀρένες καί ἐπί τρεῖς ὁλόκληρους αἰώνας 11.000.000 μάρτυρες μέ τό αἷμα τους καί τή ζωή τους νά διακηρύσσουν ὅτι «Ἀνέστη Χριστός θανάτῳ θάνατον πατήσας καί ὤφθει κἀμοί». Φαίνεται ὅτι ὅλοι αὐτοί ἀγνοοῦσαν τήν «εἴδηση» πού μόνον οἱ Σιωνιστές-Σατανιστές γνωρίζουν καί τήν ὁποία μετά μανίας προβάλλει ὁ τηλεοπτικός ΣΚΑΪ. Βέβαια ἄν αὐτό τό εἶχε διαπράξει ὁ συγκεκριμένος τηλεπτικός σταθμός εἰς Μουσουλμανική χώρα εἰς βάρος τῆς θρησκευτικῆς των παραδοχῆς ὅλοι γνωρίζομε ὅτι θά ἦταν σήμερα ἀποκαΐδια, ἀλλά ἐδῶ ἔγκειται τό μεγαλεῖο τῆς εἰς Χριστόν πίστεως καί τῆς αἰώνιας ἀνατροπῆς τῶν ἐνδοκοσμικῶν πραγμάτων ἐμπαθείας, ἐκδικήσεως καί μίσους ἀπό τόν «πρᾶον καί ταπεινόν τῇ καρδίᾳ» αἰώνιο Θεό καί αἰώνιο ἄνθρωπο Ἰησοῦ Χριστό.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!


Ναι,παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ:Αν τολμούσατε να θίξετε π.χ. τον Μωάμεθ,ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,το λιγότερο!


Με τις δε...αποδείξεις σας,γελάει πλέον και ο πιο ανυποψίαστος:Όλες εκπορευόμενες και χρηματοδοτούμενες από...ευαγή ιδρύματα,όπως του ΡΟΚΦΕΛΕΡ και με Εβραίους συντελεστές και παραγωγούς!


ΜΑ ΚΑΛΑ,ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ...ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ;


Το ότι έχετε αναλάβει εργολαβία την αποδόμηση της Ιστορίας (πρόσφατο παράδειγμα το τρισάθλιο "1821") και της Θρησκείας,είναι πασίγνωστο:ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΤΕ,ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ,ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!


Και για να ενοχληθείτε ακόμα περισσότερο,σας αφιερώνουμε μερικά από τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής,που αναφέρονται στο...συνάφι σας:


"Αραβιανόν, σκολιώτατον γένος Εβραίων, έγνως την ανέγερσιν του ναού. Δια τι κατέκρινας τον Χριστόν;"

"Καν τους εκ νεκρών επαισχύνθητε, ω Ιουδαίοι, ους ο ζωοδότης ανέστησεν, ον υμείς εκτείνατε φθονερώς".

"Κατά τον Σολομώντα βόθρος βαθύς το στόμα Εβραίων παρανόμων".

"Εβραίων παρανόμων εν σκολιαίς πορείαις τρίβολοι και παγίδες".
TwitThis

"ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΑ":ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ,ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Τὸ πλοῖο ὁλοσκότεινο ἔσχιζε τὰ νερὰ ζητώντας ἀνυπόμονα τὸ λιμάνι του. Δὲν εἶχε ἄλλο φῶς παρὰ τὰ δύο χρωματιστὰ φανάρια τῆς γέφυρας ζερβόδεξα· ἕνα ἄλλο φανάρι ἄσπρο ἀκτινοβόλο ψηλὰ εἰς τὸ πλωριὸ κατάρτι καὶ ἄλλο ἕνα μικρὸ πίσω εἰς τὴν πρύμη του. Τίποτε ἄλλο. Οἱ ἐπιβάτες ἦσαν ὅλοι ξαπλωμένοι στὶς κοκέτες τους, ἄλλοι παραδομένοι στὸν ὕπνο καὶ ἄλλοι στοὺς συλλογισμούς. Οἱ ναῦτες καὶ θερμαστές, ὅσοι δὲν εἶχαν ὑπηρεσία ἐροχάλιζαν εἰς τὰ γιατάκια τους. Ὁ καπετάνιος μὲ τὸν τιμονιέρη ὀρθοὶ στὴ γέφυρα, μαῦροι ἴσκιοι, σχεδὸν ἐναέριοι, ἔλεγες πὼς ἦσαν πνεύματα καλόγνωμα, ποὺ ἐκυβερνοῦσαν στὸ χάος τὴν τύχη τοῦ τυφλοῦ σκάφους καὶ τῶν κοιμωμένων ἀνθρώπων.

Ἔξαφνα ἡ καμπάνα τῆς γέφυρας ἐσήμανε μεσάνυχτα. Μεσάνυχτα ἐσήμανε καὶ ἡ καμπάνα τῆς πλώρης. Τὸ καμπανοχτύπημα γοργό, χαρούμενο, ἐπέμενε νὰ ρίχνῃ τόνους μεταλλικοὺς περίγυρα, κάτω στὴ σκοτεινὴ θάλασσα καὶ ψηλὰ στὸν ἀστροφώτιστο οὐρανὸ καὶ νὰ κράζῃ ὅλους εἰς τὸ κατάστρωμα. Καὶ μὲ μιᾶς τὸ σκοτεινὸ πλοῖο ἐπλημμύρισεν ἀπὸ φῶς, ἀπὸ θόρυβο, ἀπὸ ζωή. Ἄφησε τὸ πλήρωμα τὰ γιατάκια του καὶ οἱ ἐπιβάτες τὶς κοκέτες τους.

Ἐμπρὸς εἰς τὴν πλώρη καὶ εἰς τὴν πρύμη πίσω ἀνυπόμονες ἔφευγαν ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ ναύκληρου οἱ σαΐτες, ἔφθαναν λὲς τ᾿ ἀστέρια κι ἔπειτα ἔσβηναν στὴν ἄβυσσο, πρασινοκόκκινα πεφτάστερα.

Τὰ ξάρτια, τὰ σχοινιά, οἱ κουπαστὲς ἔλαμπαν σὰν ἐπιτάφιοι ἀπὸ τὰ κεριά. Καὶ δὲν ἦταν ἐκείνη τὴ στιγμὴ τὸ καράβι παρὰ ἕνα μεγάλο πολυκάντηλο, ποὺ ἔφευγε ἀπάνω στὰ νερὰ σὰν πυροτέχνημα.

Ἡ γέφυρα στρωμένη μὲ μία μεγάλη σημαία ἐμοίαζε ἁγιατράπεζα. Ἕνα κανίστρι μὲ κόκκινα αὐγὰ καὶ ἄλλο μὲ λαμπροκούλουρα ἦταν ἀπάνω. Ὁ πλοίαρχος σοβαρὸς μὲ ἕνα κερὶ ἀναμμένο στὸ χέρι ἄρχισε νὰ ψέλνῃ τὸ Χριστὸς Ἀνέστη. Τὸ πλήρωμα κι οἱ ἐπιβάτες γύρω του, ξεσκούφωτοι καὶ μὲ τὰ κεριὰ στὰ χέρια, ξανάλεγαν τὸ τροπάρι ρυθμικὰ καὶ μὲ κατάνυξη.


- Χρόνια πολλά, κύριοι!... Χρόνια πολλά, παιδιά μου!.. εὐχήθηκε ἅμα ἐτέλειωσε τὸν ψαλμό, γυρίζοντας πρῶτα στοὺς ἐπιβάτες κι ἔπειτα στὸ πλήρωμα ὁ πλοίαρχος.

- Χρόνια πολλὰ καπετάνιε! χρόνια πολλά!... ἀπάντησαν ἐκεῖνοι ὁμόφωνοι.

- Καὶ τοῦ χρόνου στὰ σπίτια σας, κύριοι! Καὶ τοῦ χρόνου στὰ σπίτια μας παιδιά! ἐξαναεῖπε ὁ πλοίαρχος, ἐνῶ ἕνα μαργαριτάρι ἐφάνη στὴν ἄκρη τῶν ματιῶν του.

- Καὶ τοῦ χρόνου στὰ σπίτια μας, καπετάνιε!

Ἔπειτα ἐπέρασε ἕνας ἕνας, πρῶτα οἱ ἐπιβάτες ἔπειτα τὸ πλήρωμα, ἐπῆραν ἀπὸ τὸ χέρι του τὸ κόκκινο αὐγὸ καὶ τὸ λαμπροκούλουρο καὶ ἄρχισαν πάλι οἱ εὐχὲς καὶ τὰ φιλήματα:

- Χριστὸς Ἀνέστη.

- Ἀληθινὸς ὁ Κύριος.

- Καὶ τοῦ χρόνου σπίτια μας...

Οἱ ἐπιβάτες ἐτράβηξαν στὰς θέσεις τους νὰ φᾶνε τὴ μαγερίτσα. Οἱ ναῦτες ζευγαρωτὰ στοὺς διαδρόμους, ἐφίριραν τ᾿ αὐγά τους, ἐγελοῦσαν, ἐσπρώχνοντο συναμεταξύ τους, ἔτρωγαν λαίμαργα, ἐκαλοχρονίζοντο σοβαρὰ καὶ κοροϊδευτικά.

Ἔπαψε τὸ καμπανοχτύπημα· ἕνα ἕνα ἔσβησαν τὰ κεριά. Τὸ καράβι ἐβυθίστηκε πάλι στὴν ἡσυχία του. Ὁ καπετάνιος καὶ ὁ τιμονιέρης καταμόναχοι ἐπάνω στὴ γέφυρα, πνεύματα θαρρεῖς ἐναέρια, ἐξακολουθοῦσαν τὴ δουλειά τους σιωπηλοὶ καὶ ἄγρυπνοι:

- Ἕνα κάρτο μαΐστρο!

- Μαΐστρο!

- Γραμμή!

- Γραμμή!

Καὶ τὸ πλοῖο ὁλοσκότεινο πάλι ἐξακολούθησε νὰ σχίζῃ τὰ νερά, ζητώντας ἀνυπόμονα τὸ λιμάνι του.

TwitThis

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΜΙΝΗ:ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ "ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ!

Παρατηρείστε προσεκτικά την κάρτα:
Εντάξει,δεν περιμέναμε να ευχηθεί ο "πολιτικώς ορθός" Καμίνης "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" Ή "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ",αλλά αυτό το σκέτο "Χρόνια Πολλά" (αλήθεια,για ποιο λόγο;) και "Καλό Πάσχα" (δηλαδή;τι ακριβώς γιορτάζουμε) θα μπορούσαμε να το ανεχτούμε,ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ!
Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η επιλογή,αφού το συγκεκριμένο έχει καταστεί ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ εδώ και αιώνες!

Είναι λοιπόν,το λιγότερο προκλητικό σε μία "χριστιανική" κάρτα,ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ!!!

Τα υπόλοιπα (όπως η...χειρονομία του "αγάλματος") δεν ξέρουμε τι συμβολίζουν:Ακόμα και το χρώμα δεν είναι ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ,ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ,αλλά ένα μουντό,σκοτεινό μπλε!

Πενία τέχνας κατεργάζεται,ο λαθρο-Καμίνης!
TwitThis

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:"Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ".

Δείτε ένα αξιόλογο ντοκιμαντέρ,αφιερωμένο στη σημερινή ημέρα:

Ακούστε και τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων όπως ψάλλονται στη Μονή Βατοπαιδίου,εδώ.
TwitThis

ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ,ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ:ΕΝΑ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ "ΕΘΙΜΑ" ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΟΡΤΗΣ.

Είναι τώρα μερικά χρόνια που έχω αμυδρώς αρχίσει να καταλαβαίνω τι γίνεται μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία .Βλέπω πράγματα γύρω μου που δεν κολλάνε πουθενά, δεν ταιριάζουν.

Τι εννοώ, βλέπω στολισμένη την πόλη μου (αλλά και άλλες πόλεις) τα Χριστούγεννα με τάρανδους, ελάφια , τον κόκκινο χονδρό κύριο με ξωτικά γύρω του , με νάνους(!!). Και λέω ο Χριστός πού είναι; Μήπως είναι οι νάνοι, τα ξωτικά που γεννήθηκαν πριν 2000 χρόνια. Ποιο το νόημα;

Όμως πραγματικά αυτό που με κάνει να νοιώθω ότι είμαι στην ύπαιθρο , σε κοτέτσι και όχι μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα οδεύοντας προς την Σταύρωση και Ανάσταση του Κυρίου είναι ο διάκοσμος της πόλης μου. Πολύ ωραία φιλοτεχνημένος από τους πραγματικά άξιους καλλιτέχνες αλλά εκτός τόπου και χρόνου. Τι γυρεύουν τα χαριτωμένα κατά τα άλλα κοτοπουλάκια να βρίσκονται παντού στην πόλη. Αυγά διαφόρων χρωμάτων και ειδών. Αν θεωρήσω ότι τα κόκκινα παραπέμπουν στην γνωστή ιστορία της παράδοσής μας τα κίτρινα, τα πράσινα τα μπλε τι δηλώνουν;

Για τα υπερμεγέθη κουνέλια τι να πω. Σε ένα κυκλικό κόμβο της πόλης μου έχουν τοποθετηθεί τέρατα κουνέλια με αυγά δεινοσαύρου(!) για να μας υπενθυμίσουν δήθεν το Πάσχα , την Σταύρωση και Ανάσταση του Κυρίου;; Ποιος ο συνειρμός ακόμη δεν κατάλαβα. Είναι σαν να θέλει να διαφημίσει το κράτος την τέλεση του τελικού πρωταθλητριών ποδοσφαίρου της Ευρώπης στην Κύπρο βάζοντας π.χ. ντομάτες σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Κολλάει; δεν κολλάει. Τι σχέση έχει το ποδόσφαιρο με τα ζαζαρβατικά; Καμία. Άλλη τόση σχέση έχουν τα κουνέλια και οι κότες με την Ανάσταση του Χριστού.

Θα πειράζει οι καλλιτέχνες μας να φιλοτεχνούσαν κάτι σε σχέση με την Σταύρωση , την ταφή και Ανάσταση του Κυρίου; Θα μου πεις εκτελούν εντολές.

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα φαινόμενα των τελευταίων χρόνων οφείλονται στην ξενομανία μας , είναι ξενόφερτα από χώρες που κυριαρχεί η πνευματική αποχαύνωση. Σε χώρες που ο υλισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ζωής. Που οι μεγάλες εορτές υπάρχουν μόνο και μόνο για να παίρνει ο κόσμος άδειες , να ξεκουράζεται χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε το πνευματικό.

Νομίζω είναι καθήκον πρωταρχικά δικό μας ,με κριτικό πνεύμα, να δούμε τι είναι όλα αυτά που μας σερβίρουν , για ποιο λόγο μας τα παρουσιάζουν έτσι και ποια τεράστια απόσταση έχουν από την πραγματικότητα της γέννησης , της Σταύρωσης και Ανάστασης του Χριστού.

Καλή Ανάσταση

Νέαρχος Παναγή
Ορθοδοντικός ,Λεμεσός
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Η κατάσταση που περιγράφει ο κ.Παναγή,είναι δυστυχώς η πραγματικότητα που έχει κάνει την εμφάνισή της στην νεοελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και δεν περιορίζεται μόνο στον χριστουγεννιάτικο "στολισμό",αλλά επεκτείνεται και σε ξενόφερτα πασχαλινά "έθιμα".

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή,γιατί ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη τα γελοία δυτικά "στολίδια":Έχουμε τις Ακολουθίες μας,τις παραδόσεις μας,τους χορούς μας,τα τραγούδια μας,τα φαγητά μας κλπ.

Δεν έχουμε καμία απολύτως ανάγκη γελοιότητες τύπου κουνελιών (!!!) και άλλα παρόμοια που,όπως σωστά παρατηρεί ο αρθρογράφος,ουδεμία σχέση έχουν ούτε με την Ελληνική ούτε με την Ορθόδοξη παράδοση.
TwitThis

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ-ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Ήδη βάπτεται κάλαμος (ψάλλει ο χορός των Κωνσταντινοπολιτών στο Πατριαρχείο):

Τον ήλιον κρύψαντα (ψάλλει ο χορός Βατοπαιδινών Πατέρων,απ'όπου και η φωτογραφία):


TwitThis

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

Δείτε και ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γέροντας Εφραίμ ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου στον δημοσιογράφο Χρύσανθο Τσουρούλλη. Η συνέντευξη μεταδόθηκε χθες 20 Απριλίου στις 10:00 το βράδυ, από την εκπομπή 60 λεπτά του Τηλεοπτικού Σταθμού Sigma της Κύπρου:
ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ "ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ" ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ:

"Δεν είναι κάτι κακό αυτό,άλλωστε και οι Κύπριοι Έλληνες είναι και μάλιστα αρχαιότεροι των Ελλαδιτών...Κύπρος και Ελλάδα είναι ένα,άσχετα αν δεν είναι ενωμένες πολιτικά".
TwitThis

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΕΙ,ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΚΟΥΣΕ!

Με αφορμή το άρθρο μας σχετικά με ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ της "Κυβέρνησης" των Συνταγματαρχών στο θεμα της Κύπρου μας,οι διάφοροι "νοσταλγοί" τους λύσσαξαν,υβρίζοντάς και εγκαλώντας μας...στην τάξη,επειδή απλά γράψαμε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τους μοναδικούς δικτάτορες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,που φοβήθηκαν να κάνουν πόλεμο!

Μάλιστα,ένα "επιχείρημά" τους ήταν το περίφημο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" που χρησιμοποίησε η Χούντα προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθεια των πιστών Ορθοδόξων!

Ήταν όμως πραγματικά χριστιανική η "Επανάσταση";Αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά τους στον θρυλικό Μητροπολίτη Φλώρινας μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη,ΟΧΙ!

Εκείνος,παρότι είχε χειροτονηθεί Ιεράρχης την περίοδο της Χούντας,δεν δίστασε να την ελέγξει αυστηρά,όπως έκανε και με τον Βασιλέα,τους κομμουνιστές και τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις:Αποτέλεσμα,οι δικτάτορες με απόρρητο έγγραφο του χουντικού υπουργού Παιδείας Θ. Παπακωνσταντίνου ορίζουν τρεις ψυχίατροι να εξετάσουν τον Καντιώτη. Αυτός τους διώχνει.Εκείνοι,επανέρχονται και τον είχαν καλούν και στο στρατοδικείο (στο Ρουφ),όπου αρνήθηκε να πάει.

Φοβούμενη τη λαική κατακραυγή υπέρ του μαχητικού Μητροπολίτη,η Χούντα δεν επανέρχεται:Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του ατρόμητου Μητροπολίτου Πειραιώς Χρυσοστόμου,οι συγκρούσεις του οποίου με τον Δήμαρχο Σκυλίτση έχουν γράψει Ιστορία στην τοπική κοινωνία!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Όπως κάθε μορφή εξουσίας,έτσι και οι δικτάτορες "τα είχαν καλά" με την Εκκλησία,όσο εκείνη δεν τους πήγαινε κόντρα.Μόλις κάποιος Ιεράρχης τολμούσε να τους κατακρίνει για κάτι,κατευθείαν τον λοιδωρούσαν,τον έβγαζαν τρελό κλπ.


Θυμηθείτε τη συμπεριφορά της εξουσίας απέναντι στον Μακαριστό Χριστόδουλο και συγκρίνετέ την με αυτήν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:Η Εκκλησία πάντα ενοχλεί,ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,όταν μιλάει!

TwitThis